שאלה מביכה

שאלה מביכה

אני משתתפת קבועה כאן, רק שאני כל כך נבוכה מהשאלה שבחרתי להסתיר לרגע את זהותי. יש לי ממש בעיה. מאז הלידה (שלושה וחצי חודשים) זה כאילו שאני לא יכולה לשלוט בגזים (ולא, לא מדובר על גרפסים). דווקא שרירי רצפת האגן שלי בסדר גמור ואין לי דליפת שתן אבל לפעמים קורה ואני בחוץ ופתאום מתפלק לו פוק
. כמה שזה מצחיק לקרוא את זה, זה בכלל לא מצחיק כשזה קורה. ואין לי מושג מה לעשות, כי כמה שאני מנסה להכניס זה לא עובד. אני בודדה במערכה או שזה קרה לעוד מישהי? ולצערי זו לא בדיחה גרועה, אז אנא אל תתיחסו אלי בתור טרול.

מעיןבר

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

לא נתת לנו סיבה להתייחס אלייך כטרול. ואם את באמת טרול, מקסימום נתת לנו סיבה לכמה צחוקים בריאים
אבל אני לא רוצה להעליב. לא מכירה את הבעיה שלך, במיוחד אם שרירי רצפת האגן תקינים... מה שאני יכולה לנסות להציע זה שתנסי לשנות את התזונה שלך כך שתסבלי כמה שפחות מגזים. למשל, קטניות (שעועית, עדשים, אפונה, חומוס) וכרוב ידועים כגורמי גזים. מה שפחות יודעים זה שפרי הדר גם יכול לגרום לתופעות כאלה אצל חלק מהאנשים. מי שסובלים מחוסר סבילות ללקטוז עלולים לסבול מגזים אחרי שאכלו מוצרי חלב. לעיתים גם סוגים מסויימים של ממתיקים מלאכותיים גורמים לגזים (אלה עם סיומות "אול" כמו סורביול או מלטיטול). נסי לברר מה בתזונה שלך גורם לגזים והורידי אותו מהתפריט. עוד דבר - איכלי הרבה סיבים ושתי הרבה מים (המים חשובים במיוחד אם את מניקה). זה יאיץ את הילוך המעיים שלך ובכך שהצואה לא תישאר בהם זמן רב יהיה לחיידקים שבמעיים פחות זמן להתסיס את המזון וכמות הגזים תפחת. ובסופו של דבר, כשאת בבית - תפליצי ותהני
אין ספק שזו אחת מהנאות החיים, גם שלנו הנשים.

:D בבית זו ממש לא הבעיה

להיפך, בעלי אומר שעכשיו הוא מרגיש שאני לא רק אשתו אלא גם מילואימניק :D. ואני לא מבינה למה זה קורה כי אני לא אוכלת בכלל דברים שעושים גזים. אני כן מניקה, אבל לא נראה לי שיש קשר. בכל מקרה תודה על התגובה

משוש30

New member
מצטרפת להמלצה לשאול את הרופא

מודה שגם לי יש מאז ההריון גזים בסיטונאות ואני גם מרגישה מאז יותר חופשי בבית אבל אין לי בעיה של אי שליטה, אז לא יודעת לענות לך.

1אורניתה

New member
המלצות משלי

2 לידות עברתי אותו דבר, לפי הרפואה ההוליסטית תהליך הילדה לוקח מאיתנו המון ולגוף לוקח זמן להחזיר לעצמו את הכח ,בין היתר מערכת העיקול נעשית חלשה וקשה לה לפרק מזון שקודם לא היווה בעיה,אני סבלתי מכך מאוד,הרפואה ההוליסטית דוגלת באכילה של מזזנות שמחזקים את מערכת העיקול ובכלל זה מזון מבושל (לא קר,גם יוגורט להשאיר בחוץ-לא ישיר מהמקרר) הרבה הרבה מזון עם צבע כתום,גזרים בטטות,דלעת,עדשים כתומים וכו... אני אישית הוספתי כדורי פרוביוטיקה ולי זה מאוד עזר,(השתמשתי בזה גם בהנקה) חשוב שתמצאי איזה סוגי מזון גורמים לך את זה במיוחד ותנסי יומיים שלושה לא לצרוך אותם ואני מדברת בעיקר על חלב ניגר ומוצרי חלב,סויה ומוצריה ומזון מטוגן, זה עובר אחרי מספר חודשים,צריך המון סבלנות ואימון של השרירים הטבעתיים- מקווה שנסיוני האישי עזר לך אורנה

אמאאור

New member
בכלל לא מצחיק -

נשמע לי הכי לא נעים שבעולם להיות בסיטואציה כזו. כיוון המחשבה שלי שלי מתחלק לכמה חלקים- אחת, תתחילי להכניס לתפריט מזונות שמחזקים את מערכת העיכול, כמו משפחת המזונות הכתומים: בטטה, דלעת, גזר, עדשים כתומים. במקביל, תורידי מזונות שעשויים להקשות על העיכול, כמו מוצרי חלב ניגר (ובמיוחד חלב נוזלי), מזונות שמנים ו"כבדים", מטוגנים. שתיים, פני לרופא נשים או משפחה, ובקשי המלצה לפיזיוטרפיה אורגניטלית. מדובר בטיפול קצר מועד (יחסית) של תרגלים לשיפור שרירי ריצפת האגן. במקביל, חעשי בגוגל מאמרים שקשורים לריצפת האגן. גם אם אין בריחות, מה שאת מתארת זו חולשה של שרירי ריצפת האגן. תרגילים יכולים לעזור מאוד, ואלו תרגילים מהסוג שאפשר לעשות באוטו, או כשרואים טלוויזיה וכו' (לא צריך להקדיש זמן במיוחד). אחת המוחיות הכי גדולה בארץ (אם לא הגדולה מכולן) לנושא ריצפת האגן היא יהודית שריג. מאוד ממליצה לך לחפש מאמרים שלה או לפנות אליה להתייעצות. נכחתי פעם בהרצאה שלה, וקראתי הרבה מאמרים שהיא כתבה, והיא מקצועית מאוד. ולסיום -
.

אמברון

New member
משפט חכם של אבא שלי...

עדיף דקה של מבוכה משעה של כאב בטן...
לדעתי שינוי התזונה וביקור אצל רופא יכולים לעזור.

אין לי מילים להודות לכן

אומנם הלידה שלי היתה קצרה יחסית וגם השתמשתי באפי נו לפניה, אבל כנראה שבכל זאת הבעיה נובעת מרצפת האגן. כרגע אני מתעמלת בהתעמלות שמאד מדגישים בה את רצפת האגן ואני מקווה שמצב ישתפר. אמאור, המון תודה על הקישורים

אמאאור

New member
בבקשה../images/Emo24.gif

מקווה שהבעיה תיפתר במהירות האפשרית. <אם את רוצה טלפון של יהודית שריג להתייעצות - יש לי יש לי>

למעלה