שאלה מביכה

יעלה-

New member
שאלה מביכה

יש לי אולטרסאונד בשבוע הבא שיצא בתחילת המחזור כלומר שיא דימום. פעם ראשונה שאני צריכה לעשות בדיקה במצב כזה ואי אפשר לדחות. מה עושים? איך מגיעים למצב אסטטי ככל האפשר,טמפונים אני משתדלת להמנע אז איך אני אתארגן לפני? כל כך מביך אותי למרות שאני בטוחה שרופא/טכנאי כבר היה במצבים דומים אבל לי זה נורא מציק. עצות בבקשה??

שחר חדש

New member
יעלה

קודם כל זו לא שאלה מביכה כלל. כפי שאת יודעת, מחזור הוא מצב טבעי לחלוטין, ואפילו רצוי לחלוטין... גם אני עמדתי בסיטואציה הזו לפני כחצי שנה. וגם אני חששתי מאוד שכל המיטה של הבדיקה תוצף בדם, ושהטכנאית תתעלף. סופו של דבר, אין לך מושג כמה כל החששות האלה מגוחכות. את לא "שוצפת" כמו שאת חושבת. הדם נוזל לו לאט לאט, והכמה דקות האלה של הבדיקה... הטכנאית בוודאי שלא מתרגשת מזה (אם כי כדאי לציין בפניה את השלב במחזור, כי אז היא יודעת מה לחפש). אני השתמשתי בטמפון שהוצאתי אותו כמה דקות לפני הבדיקה. אם את לגמרי לא מוכנה להשתמש בטמפונים, "סדרי" את עצמך קצת לפני הבדיקה, ותראי, שעוד לפני שתספיקי להיות מובכת, זה כבר יהיה ממש ממש מאחורייך. ואם זה יכול להרגיע - אל תשכחי שבדרך כלל החדר חשוך, ושהטכנאית עסוקה מאוד במכשיר ובמסך, וממש לא מעניין אותה מה קורה אצלך שם למטה...

יעלה,

אני מצרפת לך קישור לדיון דומה בנושא שהתקיים כשעוד היינו ביואל. ממה שאני יודעת מעדיפים את האולטרסאונד הוגינלי, אבל אפשר לבקש לנסות לבצע את החיצוני (מה שאומר שאת צריכה לשתות הרבה מים לפני כדי למלא את שלפוחית השתן) מה כבר יכול להיות?
מרב

טלי2

New member
כמה נחמד להזכר בימי עבר

אני זוכרת כמה חששתי ובסופו של דבר הרופא עשה לי אולטרהסאונד חיצוני והסתפק בזה מקווה שתעברי את זה בשלום, והעיקר שבסופן של כל האי נעימויות הללו תגיע התוצאה המיוחלת...

יעלה

אני יודעת שזה מביך ועברתי את זה לא פעם. בגלל שאני תמיד מגדלת ציסטות הרופא תמיד דרש אולטראסאונד בתחילת מחזור כדי להחליט אם מטפלים. זה לא נורא. תסלחי לי על הביטוי אבל תעשי "ניגוב" טוב לפני והבדיקה זה ממש דקה ולא יהיה כלום. הם לא מתרגשים מזה לא הטכנאית ולא הרופאים, הם רואים דברים הרבה יותר גרועים. אומרים שעדיף וגינלי על בטני, אם כי יש כאלה שמסכימים לבטני. בהצלחה זוהרה

..נעמה

New member
אין מקום לדאגה ../images/Emo8.gif

אני עשיתי את זה לא פעם ולא פעמיים,(למען האמת אתמול בבוקר) כמובן שהייתי נבוכה עד עמקי נשמתי אך לרופאים זה ממש לא מזיז. (אחרי מס´ ראיונות שערכתי להם) וכמו שזוהרה אמרה = ניגוב קל ואת ממש מוכנה. הנצלחה.

מרב.

New member
אני מה-זה מבינה אותך

ככה בדיוק הייתי לפני שבוע, בדיוק ביום הראשון של מחזור שכמותו אני לא זוכרת שנים על גבי שנים-ואני לא אפרט מפאת צנעת הפרט (צנעתי שלי
)התנצלתי והתנצלתי בפני הרופא, אבל הוא ממש לא התרגש. תשאירי ת´טמפונים בבית, שימי תחבושת ותביאי אחת ספייר, תעצמי ת´עיניים וזה יעבור תוך דקה. למרות שזה לא מנחם אותך, הטכנאים כבר רגילים לזה... בהצלחה, מרב

עמית@

New member
אוף, אני שונאת US במחזור..

גם אני הייתי בטוחה שאני עומדת למות ממבוכה, הרופא האלגנטי שלי פשוט התעלם בעדינות וממילא הכל חד פעמי והיגייני, פשוט מנגבים היטב לפני בשירותים, וזוכרים שהם באמת היו שם כבר כל כך הרבה פעמים.. (למרות שבשביל מי שחווה את זה זה תמיד רק היא)

יעלה-

New member
תודה תודה אחיותי למבוכה

איזה כף לגלות שלכולנו בסופו של דבר מסתובבים אותם ג´וקים בראש. מקוה להתמודד עם הסיטואציה בכבוד ובגבורה.

למעלה