שאלה מבלבלת בפיזיקה

שאלה מבלבלת בפיזיקה

היי, זה די דחוף (יש לי מבחן מחר ואני רוצה להיות מוכן) אז תודה לכל העונים: ילדה זורקת כדור למעלה במהירות של 10m/s. עד איזה גובה הכדור מגיע? רמז (g=10N/kg) אני ממש לא מבין איך לעשות את זה. כל מה שאני מקבל פה (לפחות במבט ראשון) זה המהירות. אני בטוח שלרמז יש קשר כלשהו, אבל אני לא ממש בטוח איך. תודה לכל העונים

אחמס1

New member
שתי דרכי פתרון

1. הדרך הכי פשוטה זה שיקולי אנרגיה. אם לא למדתם אנרגיה עבור לסעיף הבא. פשוט אומרים שהאנרגיה בהתחלה היא חצי*מסה*מהירות בריבוע שווה לאנרגיה בנקודה הכי גובהה למסה*g*גובה. ומבודדים מהמשוואה את הגובה. 2. מה קורה כשהכדור מגיע לגובה המקסימאלי שלו? המהירות שלו שם היא אפס. אז אתה כותב את משוואת התנועה של המהירות (v=v0+at) ומציב v=0, ומוצא את t. ואז כשאתה יודע כמה זמן עבר, אתה מציב במשוואת המקום (x=x0+v0*t+a/t t^2).

pelegs

New member
קודם כל - אנחנו לא פורום שיעורי בית

אבל בגלל שזה נראה לי חשוב שתבין, אני אסביר. אם התאוצה שפועלת על הכדור היא קבועה, והילדה זורקת אותו ממהירות 0, בגובה 0, ואין חיכוך עם האוויר (נניח), אז בכל נקודת זמן t הכדור יהיה בגובה h(t) xx (נא להתעלם מה - xxים), הנתון ע"י:
h(t) = -0.5*g*t^2 + v0*t + h0​
כאשר במקרה שלך g=10, v0=10, h0=0, לפי נתוני ההתחלה, כלומר - קיבלנו את הנוסחא:
h(t) = -0.5*g*t^2 +10t +0​
מתי h מקסימלי (כלומר, מהו הגובה הכי גבוה אליו הכדור מגיע)? נגזור לפי t ונשווה ל-0. או-אז נקבל:
t= +/-1​
נציב ב h(t) xx, ונקבל: h(t=1) = 5 [m] xx, כנדרש (וויתרנו על t=-1 כי זה חסר משמעות).

תודה לשניכם

הכוונה לא הייתה שתעשו לי את שיעורי הבית, בכלל לא. אלא לא שיעורי בית, גם כן. אני לומד בגלל שאני רוצה להצליח והשאלה הזאתי נראתה לי חשובה ולא הצלחתי לפתור אותה, לכן פניתי לכאן, בשביל הסבר. ממש עכשיו לפני שקראתי הצלחתי לפתור אותה בעצמי בעזרת suvat, לא חשבתי על להשתמש במשוואות suvat קודם לכן. בכל מקרה, תודה רבה לשניכם. ;)

kozakish

New member
נגזור ונשווה ל-0?

נו באמת, זה לא היה הכרחי. המקסימום של ax^2+bx+c הוא כידוע ב x=-b/2a . ולכן אפשר להשתמש בזה. והדרך של אחמס1 הרבה הרבה יותר פשוטה.

למעלה