שאלה: מדוע למכמונות המהירות יש שתי מצלמות?

Alkhimey

New member
שאלה: מדוע למכמונות המהירות יש שתי מצלמות?

pistolp

New member
זה לא נראה לי הגיוני

שתי הפתחים הם אחד מעל השני. אם זה היה לנתיבים זה היה צריך להיות אחד ליד השני

pelegs

New member
כי אי אפשר לכוון כל עדשה לנתיב אחר?...

זה יכול אפילו להיות אחד לצד השני ושכל עדשה תכוון דווקא לנתיב בצד הנגדי לה...

pistolp

New member
הכל אפשרי

אפשר גם לשים אחד מהפתחים בצד השני של הקופסה ולצלם דרך מראה. הכל שאלה של מימוש אופטימלי.

Alkhimey

New member
שאלתי חבר, והוא הסביר לי

שאחד הפתחים זה מד מהירות, והשני זה מצלמה שמופעלת רק כאשר מכונית עוברת את המהירות המותרת. עדיין נראה לי תמוהה, אם יש למישהו מידע מבוסס אשמח לשמוע.

maverick 42

New member
ניחוש

מצלמה בודדת לא הייתה מספיק "מהירה" בשביל להספיק לצלם שתי תמונות, אז שמו שתיים. מה אני מתכוון? - נגיד וצריך שנייה אחת בין תמונה לתמונה על מנת לצלם את הרכב כך שבמהירויות מסוימות ניתן יהיה לחשב את מהירותו (בזמנו בתוכנית טופ גיר ניסו לנסוע מספיק מהר ככה שמצלמה לא תצליח לצלם אותם. המסקנה: לא לנסות את זה. צריך מהירויות ממש מטורפות). אבל נגיד שאחרי שמצלמה מצלמת, לוקח לה 2 שניות על מנת להתאפס ולהיות מוכנה לצלם עוד תמונה. אז שמים 2 מצלמות, וקובעים שהמצלמה השניה תצלם בדיוק שניה אחת אחרי הראשונה. מישהו מסכים?

אחמס1

New member
ניחוש שלי

ובאמת שאין לי מושג איך זה עובד, אבל זה נשמע הגיוני: אני בכלל לא בטוח ששני החורים הם מצלמות - אחד מהן הוא העדשה דרכה מסתכל השוטר אל האובייקט שהוא רוצה למדוד את מהירותו, והשני הוא פנס אינפרא-אדום / מצלמה רק של אינפרא-אדום. צריך הרי להאיר את המכונית באור כזה ולקלוט את האור בחזרה ולחשב את היסט דופלר (בשיטת ה-"תיקתוקים") ולהסיק את המהירות, ואני לא בטוח שפתח אחד מבצע את כל שלוש הפונקציות (קליטת אור נראה, שידור IR וקליטת IR). העניין עם הנתיבים נראה לי בדיחה שלא הובנה...

maverick 42

New member
רגע, אולי לא הבנתי

מתייחסים למצלמות ניידות של שוטרים או לנייחות שנמצאות בצד הדרך?

למעלה