שאלה מהותית

gavrik

New member
שאלה מהותית

לא ראיתי שכתבתם על זה כל כך: עד עכשיו כבר היה קונסצזוס שהאיש בשחור הוא רוע מוחלט, מה שאושר על ידי היוצרים. הפרק ההיסטורי על האחים מלמד משהו שונה לגמרי, הוא דווקא הקורבן בכל הסיפור! לא יודע מה איתכם, אבל אני די בצד שלו. ועוד דבר, אם מישהו מכיר את ריצ'ארד ג'ני, יש לו קטע סטאנד אפ מאוד טוב על חוסר היגיון בסרטים (לא מצאתי ביו טיוב), נראה לי שהרבה פה ימצאו את זה מאוד מתאים ללוסט...

JohnLocke

New member
להרבה נבלים בסיפורים יש סיפור רקע

שמראה שגם הם היו קורבנות. אבל ברגע שהבן-אדם הרג כמה מהדמויות הראשיות למטרות אנוכיות אם היוורוצה להרוג את כל השאר, אז הוא הרשע. אני יכול להבין מישהו שחושב שהוא הקורבן, שהוא היה כלוא אלפי שנים והוא השתגע, אבל איך צופה יכול להיות "בצד שלו"? אתה רוצה שכל הדמויות ימותו, ושאולי כל העולם יוחרב?

gavrik

New member
לא, אבל פספסת את הכוונה

למה לא פשוט היו נותנים לו לעזוב מהתחלה (לפני שהפך לעשן), וזהו? וגם אחרי שהפך לעשן, עדיין המשיכו לכלוא אותו. אני בטוח שיש איזו דרך שבה היה אפשר לשחרר אותו בלי להחריב את העולם, נגיד חודש אחרי שהפך העשן, לפני שעשה כל מיני דברים "רעים". פשוט אנסו אותו, אין שום מילה אחרת לתאר את זה.

JohnLocke

New member
האמא לא נתנה לו לעזוב בהתחלה

כי חשבה שהוא מתאים להיות השומר הבא. ואז היא הרגה את האנשים שלו מחשש שינצלו את האנרגיה, הוא הרג אותה בתגובה, ג'ייקוב הפך אותו לעשן, וג'ייקוב פחד שאם הוא ישתחרר העולם יוחרב. אני לא חושב שבגלל שסמוקי עכשיו חסר רחמים אסור לו לצאת, כי ג'ייקוב פוחד שהוא יהרוג את נשיא ארה"ב ויתחזה אליו (למרות שזה יכול להיות מגניב), אלא כי באופן כללי אסור שמפלצת עשן תצא מחוץ לאי. למה בדיוק? ג'ייקוב מאמין שהאופל יתפשט בכל העולם. איך בדיוק? לא ברור, ולא ברור אם הוא יודע. אבל נחכה ונראה.

voguemaster

New member
רק ש..

גם ג'ייקוב, בעקיפין, גרם להרג של לא מעט אנשים ודמויות, כך שהדעות חלוקות לגבי מי יצא פה הטוב ומי יצא פה הרע...

JohnLocke

New member
ברור שגם ג'ייקוב לא יוצא טוב

לשיחות פילוסופיות זה מעולה להסתכל על הוויכוח ביניהם לא כחד-צדדי נגד סמוקי ובעד ג'ייקוב, אבל למטרות העלילה של הפרק האחרון לא כדאי לעודד את סמוקי. הוא אנוכי לגמרי - הוא מעדיף לרצוח המון אנשים תמורת החופש שלו בלבד. ג'ייקוב, גם אם הוא גרם למוות של הרבה אנשים, לפחות מאמין באמונה שלמה שזה כדי להציל את העולם ולמנוע קטסטרופה.

dar dahan

Member
אממ על פי ג'ייקוב...

העשן השחור רוצה לכבות את האור באי או לעשות משהו שיגרום לאור להכבה, והמטרה של השומר שהוא עכשיו למעשה ג'ק היא לשמור על האור שלא יתכבה כי אם הוא יכבה האור יכבה בכל העולם וככה העולם יבוא אל סופו, או שהעשן הוא האור יחד עם הנשמה של MIB, אין לי מושג אבל הכל מתקשר לאור בסופו של דבר.

JohnLocke

New member
אני חושב שבהקשר הזה

סמוקי אולי רוצה לכבות את האור (ובכך להרוס את האי?), אבל לא יכול, כמו שהוא אומר בסוף הפרק האחרון. כנראה שהוא ירצה להשתמש בדזמונד, וג'ק יצטרך לעצור אותו. איך זה מתקשר לנאום ה"פקק" לא ברור. אולי אם האור נכבה, אז האופל משתלט על העולם, כי האור נותן חיים לכל העולם? אבל נראה שרק עכשיו המטרה של סמוקי היא להרוס את האי, עד שגילה על דזמונד הוא רק רצה לעזוב.

voguemaster

New member
הוא בטח מתכנן לשלוח את דזמונד לתוך האור

מכיוון שדזמונד חסין לאלקטרומגנטיות הזו, ואולי לפוצץ בפנים איזה מטען... או שיש לו רעיון אחר למה יכול להרוס את האור. ברגע שזה יקרה, האי ישקע.

gavrik

New member
מה שאני אומר זה,

שג'ייקוב יכל לשחרר את העשן לפני כמה מאות שנים, כשהוא עוד לא עשה שום רע, בלי להרוס את העולם וכל זה. איך אני יודע שזה אפשרי? כי ככה. באמת, כל "החורים" שרואים עכשיו, כל הפרצות והחוקים ודרכים לעשות ככה וככה, זה היה אפשרי בדרך כלשהי. אם מכים כלב ברחוב ומתעללים בו כל יום, לא צריך להתפלא שהוא חושף שיניים ונובח אחרי זה על כל אחד. אני חושב שמה שאני כותב פשוט בא מתיסכול, שזה בעצם מה שהוליד את כל הסדרה, כליאתו של סמוקי המסכן. תכלס, זה מעצבן, רחוק מסיפור אפי וראוי. למשל, קראתם את הרוזן ממונטה כריסטו? זה סיפור שראוי לנקמה.

JohnLocke

New member
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת,

אני חושב שגם אם מפלצת העשן הייתה הכי נחמדה בעולם, ג'ייקוב לא היה משחרר אותה. אני לא חושב שיש קשר למאות השנים שהוא היה כלוא, ג'ייקוב חושב ששחרור כל מפלצת עשן היא רעה וקטלנית לכל העולם.

למעלה