שאלה מהותית

Weirdi

New member
שאלה מהותית

יש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן:::: בוויקה מותר לעשות מה שרוצים כל עוד לא פוגעים באף אחד. נניח, שאני פוגעת במישהו, במכוון, יש לי עדיין את הזכות לקרוא לעצמי ויקנית? או שאני ישר 'מנודה' מההגדרה הזאת? ואיך אני יכולה להיות מנודה אם אני בוחרת מה אני? או שאולי כל הרעיון פה (כמו שאני רואה אותו) זה שאני אעשה כל מה שאני רוצה ולדעת שזה יחזור אלי? ככה שאם אני פוגעת במישהו, אני עדיין ויקנית פשוט אני אהייה ויקנית עם קארמה רעה? ואם זה ככה למה "החוק" לא אומר: תעשו מה שאתם רוצים אבל תדעו שזה יחזור אליכם? מישהו יכול לעזור לי? אני ממש נתקעתי עם זה...

GlitterDust

New member
וויקא

וויקאנים לא פוגעים באחרים, או לפחות מנסים שלא. פגיעה מכוונת באחר מוציאה אותך מההגדרה "וויקאנית" מהסיבה הפשוטה שאת הכלל היחיד בוויקה לא מילאת. בקשר לזכות לקרוא לעצמך ויקאנית... את יכולה מצדי לקרוא לעצמך צנון מהלך, זה לא ישנה שום דבר... הבחירה בוויקא היא מודעת, ובתור שזו, ברגע שאת בוחרת בוויקא, את בוחרת לא לפגוע באחרים או בעצמך. ברגע שפגעת במישהו בכוונה, בחרת לנדות את עצמך מההגדרה הזו... ולא, החוק הוויקאני הוא לא "תעשה מה בא לך, כל עוד אתה מודע לזה שזה יחזור" ולא משנה איך מסתכלים על זה.

למעלה