שאלה מהירה

suki da yo

New member
שאלה מהירה

לפני שאני חוזרת למנוחה המבורכת הזו, הרגילה שכל כך חיכיתי לה. תעשו לילד שלכם ברית מילה? ועליה לתורה בבר מצווה? תתחתנו בטקס יהודי? בשביל ההורים, או בכלל המשפחה, כדי לעשות את הכל יותר קל לכם ולילדים (ואולי גם לבן זוג לא פאגאני). או שאולי תדבקו בעקרונות שלכם עד הסוף ותסרבו להיות חלק מטקס שלא אומר לכם כלום באופן אישי? איפה בכלל עובר הגבול בין מסורת דתית למנהג חילוני-בעיקרו?

תלוי.

במה תלוי? כן, אם בת הזוג שלי תרצה חתונה יהודית, ברית מילה לילד וגם אסכים לעלות לתורה, אבל לא אחרי שיחה על זה שזו לא האמונה שלי ולא הדרך שלי, ובמקביל, אבקש גם לקיים את המקבילה הפגנית לטקסים הללו, לפחות באופן פרטי (אני לא אומר שצריך להזמין פעמיים אולם ואורחים...). זה גם לא נכון שהטקס לא אומר לי שום דבר באופן אישי - אני חלק מהעם היהודי - בחברה ובהסטוריה, אם כי לא באמונה. בתור זה, אני חולק כבוד לאלוהי השבט היהודי שאבות-אבותי חתמו איתו על איזה הסכם (שאני לא רואה כמחייב אותי אישית). איפה עובר הגבול בין מסורת דתית למנהג חילוני? אני מאמין שקשה להגיד "זה מנהג חילוני", מאחר ולחילוניות, לפחות בעיני, אין מורשת כלשהי שיש חובה להעבירה מדור לדור. כך שרוב המנהגים הקשורים בחגים, למעט ימי חג ואבל שנקבעו מלכתחילה ע"י רשות שלטונית חילונית (כגון יום העצמאות). גם בתוך החגים עצמם, אפשר לנבור ולחפש משמעות חילונית. אישית, אני לא בטוח עד כמה למתתיהו היה באמת אכפת ממתייוונים כאלה או אחרים, או לשושלת שיצאה מחלציו - רק שאז היה נהוג לקשט הכל בקישוט דתי (בכלל, וזה לא קשור לדיון, הרבה פעמים דת לא הייתה הגורם המכריע ליציאה למלחמה - גורמים הרבה יותר "חילוניים" כן היוו גורמים הרבה יותר מכריעים).

L e s t a t

New member
מסכים עם אילן

"אם בת הזוג שלי תרצה חתונה יהודית, ברית מילה לילד וגם אסכים לעלות לתורה, אבל לא אחרי שיחה על זה שזו לא האמונה שלי ולא הדרך שלי" הוצאת לי את המילים מהפה. "ובמקביל, אבקש גם לקיים את המקבילה הפגנית לטקסים הללו, לפחות באופן פרטי (אני לא אומר שצריך להזמין פעמיים אולם ואורחים...)" אני חושב שבמידה שחשוב לבת הזוג שלי קיום טקסים ומצוות של דת כלשהי גם חשוב לה שלא לקיים טקסים ומצוות שאסורים על פי הדת ההיא. " זה גם לא נכון שהטקס לא אומר לי שום דבר באופן אישי - אני חלק מהעם היהודי - בחברה ובהסטוריה, אם כי לא באמונה. בתור זה, אני חולק כבוד לאלוהי השבט היהודי שאבות-אבותי חתמו איתו על איזה הסכם (שאני לא רואה כמחייב אותי אישית)." מסכים. מצד אבא שלי, אבי חילוני ואביו היה חילוני, אין לי מורשת דתית לפחות עד אביו או סבו של סבי או אפילו סבא רבא של סבי. מצד אימא שלי, לעומת זאת כמעט כולם (חוץ מאימא שלי והאחים שלה) מאמינים וחלק אפילו היו דתיים מאוד (אחד גם היה מקובל [מלשון הקבלה]). אני מסתכל על הדת, הטקסים ודרך החיים היהודית ושואל את עצמי "איפה אני נכנס בכל זה?", אני לא יודע אם אני החתונה שלי תתקיים מתחת לחופה, בכנסייה או בחורשה מקודשת. זה תלוי יותר באיך ייראו הדברים מאחר והטקס עצמו חשוב לי פחות מהקשר ובת הזוג. And that's all folks..

Nizzan Cohen

New member
המממ...

בשלב זה של חיי אני די נגד ברית מילה..... אבל מילא. אין לי מושג - רחוק מדי
.

מיכל328

New member
טוב

קצת נעלמתי מהפורום וזה כיוון שהלימודים והעבודה די השתלטו לי על החיים... בכל אופן - קודם כל, אני לסבית - ככה שחתונה כשרה יהודיה לא תהייה לי.. תלוי באמת במה בת הזוג שלי תרצה.. אני אסכים לחתונה יהודיה (רפורמית - כי רבנים רפורמים כן מבצעים חתונות חד מיניות)... בקשר לברית מילה - אני מעדיפה שרופא יעשה את זה מיד לאחר הלידה - בלי הקטע של הרב וכל ההילולה מסביב... אם כל הכבוד לרבנים (ויש כבוד) אני אוכל לנשום בשקט אם לילד שלי יעשו את מה שיעשו ע"י רופא מוסמך (והרי שבמילא רופאים בעולם כיום מבצעים את החיתוך הזה מסיבות רפואיות).. לא לעליה לתורה - ואני בספק אם הבת זוג שלי תרצה.. כנ"ל עם בר/בת מצווה... אבל סביר להניח שאת טקסי הוויקה למינהם אני כן אבצע - Wiccaning וכ"ו..

Weirdi

New member
אוף טופיק

רבנים רפורמים מבצעים חתונה חד מינית? בישראל? ומצאו שברית מילה לא מוסיפה או גורעת שום דבר מבחינה רפואית. [אם הכל הולך כמו שמתוכננן. כל בעיה או סיבוך בניתוח יכולים לעשות נזק תמידי]

מיכל328

New member
סביר להניח

שאני לא אתחתן ו/או אחיה בישראל עד אז.. אני הולכת ללמוד לתואר שני בחו"ל ומי יודע מה יקרה אח"כ.. אבל כן יש רבנים רפורמים שכן מחתנים זוגות חד מיניים בארץ.. זה כמובן לא תופס ע"פ המדינה..

Remirat

New member
אמממ....

ברית? לא. ואפילו, ממש לא. עליה לתורה? לא נראה לי. חתונה יהודית??? מה?!?!! את רואה אותי במקווה?? או מול רב (שאת רוצה לראות חיי אחרי...)?

נימרודל

New member
המ...

תמיד היה ברור לי שאני אעשה ברית לילד שלי (על-ידי רופא כמובן...) חתונה יהודית, וכל השאר... זאת אומרת, כן אני מאמינה בקדושת הטבע, אבל סך-הכל, אחרי שמפרקים את האטום לפרוטונים ניוטרונים ואלקטרונים, ואותם לקווארקים וכל השאר מה הנשאר לנו בסוף זה אנרגיה טהורה נטו! =אלוהים. אלוהים נמצא בהכל. ויהדות זה חלק מהמורשת שלי. אז קדושת הטבע... משהו שקצת קשה להגדיר. ולמה לא טקס יהודי? מורשת, חינוך...

Remirat

New member
למה לא?

אוקיי... אני אענה על שאלת הברית במספר.. 202. זה מספר הפורום ש "ברית מילה בעד ונגד". מה גם, שאין לי שום צידוק דתי לקחת את הילד שאין לי עדיין ולבצע בו פעולה כירוגית לכל דבר, בגיל 8 ימים! אני לא מחשיבה יהדות בתור המורשת שלי... ושוב, לא טקס יהודי כי... אני לא יהודיה?

נימרודל

New member
אבל...

אני לא יודעת... אני עדיין מרגישה את עצמי כיהודיה. אני פשוט לא חושבת שהדת הזאת צודקת בהכל... ממש לא. אבל, אני מרגישה שזה חלק ממני. קשה לי להסביר.

Lion_Heart

Well-known member
גם אני...

מרגיש את עצמי כיהודי... נולדתי בתור אחד... אבל התקופה הזו עברה. אני אישית חושב שברית זו פגיעה פיזית לא הכרחית בילד (ולא, אני לא אעשה את זה לשם המסורת, או המשפחה). מישהו יהודי אדוק פעם אמר לי שאדם מסכים לברית שנעשתה לו בכך שהוא מל את בנו. אני לא מסכים לברית שנעשתה לי (הייתי בן 8 ימים, לא יכולתי להתנגד!) אני לא אעשה את אותו הדבר לבן שלי. זה כנראה יצור חיכוכים עם המשפחה אבל... עדיף לפגוע בהם, מאשר בילד. היהדות, היא דת, ולא יותר. ובתור שכזו, ניתן לצאת ממנה... אם אני לא מאמין באל היהודי, לא יכול להיות שאני יהודי...

suki da yo

New member
אבל אפשר בהחלט להגיד

שזה לפגוע בילד, שבחברה המאוד יהודית סביבו יהיה הלא נימול היחיד או הכמעט-יחיד. וזה משמעותי בצבא, כשמתקלחים יחד, וכשיש חברהו... בנים, אתם יודעים בעצמכם, אני לא צריכה לספר לכם.. אני בעצמי עדיין שוקלת. חתונה יהדית בשביל המשפחה, כנראה וברית מילה בשביל להקל על הילד (אם אני אחיה בארץ) וכל השאר לא.

Lion_Heart

Well-known member
תגובה

א. אני הייתי בזמני בטירונות 03 - 3 חודשים. בכל שלושת החודשים לא יצא לי להסתכל על העבודה שעשה (או לא עשה) המוהל... ב. אי-מילה זה תהליך הפיך. ברית מילה זה לא. ג. "אפשר בהחלט להגיד שזה לפגוע בילד" - כן, אפשר. אבל אפשר להתווכח על זה שנים. על כך שהפגיעה היא פיזית אין וויכוח.

למעלה