רעיונות ליישום בבעיות שינה
אהלן, בעיות שינה הוא נושא מאד רחב, שבהמשך נעלה כל מיני מאמרים וחומרים לגביו לפורום אבל כדי שלא תישארי כרגע עם השאלה, להלן כמה רעיונות: גיל 1.8 הוא גיל מדהים, אקטיבי להורים כי אי אפשר להשאיר אותם לבד, מה שהופך אותנו למאד מאד עייפים... ואותם למאד מאד מרוצים כי יש המון תשומת לב, גם אם של שמירה. מאידך, ברמה הריגשית, הם מבינים למעשה את היכולת ש ל ה ם להשפיע על הסביבה. המעבר מתינוק פסיבי יחסית לתינוק הולך מכיל את ההבנה - שאני יכול לפעול על הסביבה שלי, ובכל מיני אופנים. כך גם ברמה ריגשית, הם מנסים להתחיל "לקבוע" מה לעשות ומתי, כולל מתי לישון. לכן, חשוב להיות מאד מאד ברורים, סדר יום קבוע עד כמה שניתן - גורם להם להתרגל, גם אם הם לא רוצים, כמו שהציעו פה בתבונה. גם משהו ספורטיבי מייצר עיפות גופנית טובה, לעומת משחקי מחשב - שמייצרים חוסר שקט גופני רב, בגלל שהרבה קורה ברמה הריגשית והגוף לא זז! מעבר לכך, שינה היא כמו תדר אחר, שצריך לעזור להם לעבור אליו, "אי אפשר להחליף ערוץ" - צריך להוריד את הקצב ומבחינתך, זה אומר שאת מאפשרת פחות ופחות דברים: "... סיימנו לשחק... מסדרים...עולים למקלחות...נכנסים לחדרים...סיפור אחד או שניים (עדיף לא יותר לדעתי - יוצר מישאלה להמשיך) וכיבוי אורות. אפשר להישאר בסביבה, עדיף מחוץ לחדר כך שישמעו אותך מסתובבת, אל תדאגי, אם הם לא ישמעו הם יקראו לך... הרעיון הוא נוכחות אבל לא להיכנס לדין ודברים, כמו שהציעו לך פה, זו אחת האפשרויות. אם לא מתאים, או לא מצליח, יש עוד כל מיני אפשרויות אך כולן מכילות את העקרונות הללו, בכל הגילאים! לא להתבייש להסביר את החוקים, אין צורך לשכנע, יום אחד יבינו, השיכנוע רק יותר ויכוחים מיותרים כי לילד שלא רוצה ללכת לישון - כל דבר עדיף - גם וכוח! בקשר לחלק השני של השאלה: עייפות יוצרת התנהגות "היפר אקטיבית" כזו חסרת שקט - ללא ספק. גם מחלות ופחדים נראים אותו דבר, אז כדאי להוסיף עוד נתונים ואז ננסה לברר אין צורך לשים תגיות כל כך מוקדם - מבחינה רפואית ילדים זקוקים להרבה שעות שינה אך פעמים רבות יש התעוררויות, חשוב לא לחזק אותן - כלומר, אם כשהוא מתעורר יש חיבוקים ונישוקים כדאי לו להמשיך ולהתעורר. אם את ניגשת, מבררת שהכל בסדר, מחזירה לישון (באופן דומה לדרך שהירדמת...חיבוק ונשיקה קצרים, או ליטוף קצר על הראש או קצת תפיחות על הגב, מה שאת מרגילה) באופן מיידי, לא יהיה גירוי להתעוררות והמסר שעובר בהתנהגות שלך זה - עוד לא גמרנו לישון. אני יודעת שזה על קצה המזלג, אבל השאלה כל כך רחבה ומעניינת - כך שננסה לפתח אותה ולהמשיך לענות לך בהמשך נכניס חומרים גם על תאומים - מבטיחה