שאלה - מהם הנושאים שמעניינים אתכם ההורים

keren kr

New member
שאלה - מהם הנושאים שמעניינים אתכם ההורים

שלום לכם וחג שמח. חשוב לנו לדעת, איזה נושאים מעניינים אתכם ההורים , נושאים שצפים ועולים בחיי היום יום : לדוגמא גמילה מחיתולים, הצבת גבולות, ועוד.. הציפו את הנושאים, ואנחנו נעשה את המיטב בכדי לספק לכם מענה . תהנו מהחופש.

אמאממי1

New member
נושאים רלוונטיי מבחינתי

הם : בעיות שינה- התעורריות מרובות (בן 1.8) התנגדות ללכת לישון וכו' סוגיות הקשורות לתאומים - שעון ביולוגי שונה- מה עושים? איך מפרידים לשינה את העייפים שאינם רוצים להפרד? ילד אקטיבי (היפר?) איך יודעים מה נורמלי? האם קשור לבעיות שינה? כמה באמת רצוי ומצוי לילדים לישון (לא חרפנים אצלי...) תודה ובהצלחה אפרת

pugile9

New member
בעיות שינה עצות

שלום אפרת רציתי להציע לך רעיון שמאוד הצליח לי עם ילדי ,קודם כל מאוד חשוב אם תוכלי לשלב פעילות ספורטיבית כשעתיים לפני השינה לאחר מכן מקלחת משחק רגוע שיהיה סדר קבוע עד כמה שאפשר בערב ,אני אוספת את כל הכביסה שאני צריכה לקפל ומניחה אותה בחדר הילדים ,מסבירה מראש שאני מספרת סיפור נותנת נשיקה ונשארת לקפל כביסה בלי לדבר מניחה דף ועפרון ליידי אם הילד שואל שאלה אני אומרת לו שהיא רשומה על הדף ונדבר עליה מחר בשום אופן לא נכנסת לשיחה כשאני באמצע קיפול הכביסה הילדים כבר ישנים אפשר להסביר להם כמה חשוב לישון מוקדם כדי לקום עירניים בבוקר מקווה שעזרתי בהצלחה ולילה טוב

limorsf

New member
רעיונות ליישום בבעיות שינה

אהלן, בעיות שינה הוא נושא מאד רחב, שבהמשך נעלה כל מיני מאמרים וחומרים לגביו לפורום אבל כדי שלא תישארי כרגע עם השאלה, להלן כמה רעיונות: גיל 1.8 הוא גיל מדהים, אקטיבי להורים כי אי אפשר להשאיר אותם לבד, מה שהופך אותנו למאד מאד עייפים... ואותם למאד מאד מרוצים כי יש המון תשומת לב, גם אם של שמירה. מאידך, ברמה הריגשית, הם מבינים למעשה את היכולת ש ל ה ם להשפיע על הסביבה. המעבר מתינוק פסיבי יחסית לתינוק הולך מכיל את ההבנה - שאני יכול לפעול על הסביבה שלי, ובכל מיני אופנים. כך גם ברמה ריגשית, הם מנסים להתחיל "לקבוע" מה לעשות ומתי, כולל מתי לישון. לכן, חשוב להיות מאד מאד ברורים, סדר יום קבוע עד כמה שניתן - גורם להם להתרגל, גם אם הם לא רוצים, כמו שהציעו פה בתבונה. גם משהו ספורטיבי מייצר עיפות גופנית טובה, לעומת משחקי מחשב - שמייצרים חוסר שקט גופני רב, בגלל שהרבה קורה ברמה הריגשית והגוף לא זז! מעבר לכך, שינה היא כמו תדר אחר, שצריך לעזור להם לעבור אליו, "אי אפשר להחליף ערוץ" - צריך להוריד את הקצב ומבחינתך, זה אומר שאת מאפשרת פחות ופחות דברים: "... סיימנו לשחק... מסדרים...עולים למקלחות...נכנסים לחדרים...סיפור אחד או שניים (עדיף לא יותר לדעתי - יוצר מישאלה להמשיך) וכיבוי אורות. אפשר להישאר בסביבה, עדיף מחוץ לחדר כך שישמעו אותך מסתובבת, אל תדאגי, אם הם לא ישמעו הם יקראו לך... הרעיון הוא נוכחות אבל לא להיכנס לדין ודברים, כמו שהציעו לך פה, זו אחת האפשרויות. אם לא מתאים, או לא מצליח, יש עוד כל מיני אפשרויות אך כולן מכילות את העקרונות הללו, בכל הגילאים! לא להתבייש להסביר את החוקים, אין צורך לשכנע, יום אחד יבינו, השיכנוע רק יותר ויכוחים מיותרים כי לילד שלא רוצה ללכת לישון - כל דבר עדיף - גם וכוח! בקשר לחלק השני של השאלה: עייפות יוצרת התנהגות "היפר אקטיבית" כזו חסרת שקט - ללא ספק. גם מחלות ופחדים נראים אותו דבר, אז כדאי להוסיף עוד נתונים ואז ננסה לברר אין צורך לשים תגיות כל כך מוקדם - מבחינה רפואית ילדים זקוקים להרבה שעות שינה אך פעמים רבות יש התעוררויות, חשוב לא לחזק אותן - כלומר, אם כשהוא מתעורר יש חיבוקים ונישוקים כדאי לו להמשיך ולהתעורר. אם את ניגשת, מבררת שהכל בסדר, מחזירה לישון (באופן דומה לדרך שהירדמת...חיבוק ונשיקה קצרים, או ליטוף קצר על הראש או קצת תפיחות על הגב, מה שאת מרגילה) באופן מיידי, לא יהיה גירוי להתעוררות והמסר שעובר בהתנהגות שלך זה - עוד לא גמרנו לישון. אני יודעת שזה על קצה המזלג, אבל השאלה כל כך רחבה ומעניינת - כך שננסה לפתח אותה ולהמשיך לענות לך בהמשך נכניס חומרים גם על תאומים - מבטיחה

pugile9

New member
בנים

אני מאוד מוטרדת מהנושא שאבות כיום בקושי נמצאים בבית ולבנים אין בעצם דמות גברית שיוכלו להזדהות איתה אילו עצות אתם יכולים לתת לי ,( הבן שלי משתתף בחוג כדור רגל פעם בשבוע מלבד זאת בעלי לצערי לא נמצא הרבה בבית )

טובה45

New member
התמודדות נכונה עם ילדתי?

מה התמודדות הנכונה והיעליה ביותר עם ילדתי בשנתיים וחצי שלאחרונה מאוד נצמדת אליי זקווקה לי בלי הרף ולא נותנת מנוח? האם זה שהיא עדיין בלי גן, חברה, או אחותה הקטנה שנולדה בת חציט שנה, או ולי טראומה או משהו שאני לא מודעת לו? איך להתמודד בצורה שלא תזיק לה? לפעמיים אני פשוט צועקת עליה?

angelli

New member
שלום לכולם

ברכות על הפרום, מדהים שסוף סוף נפתח פורום לדיונים חשובים בחיי היום יום זה "הילדים"! נושא : חופש, חופשת ילדים הדבר היחדי שמעניין אותם זה מחשב וטלוויזיה, והרבה פעמים אתה שומע משעמם לי אין לי מה לעשות , לא תמיד אנחנו יכולם להתפנות אליהם, ובכלל לפעמים נדמה לי שהם מתחילים לשנאות את החופשים הארוכים מדי. לאחרונה אני מרגישה שלא משנה איפה אני יוצאת איתם מאוד קשה לי לספק את הילדים שלי אני מרגישה שהם אף פעם לא מרוצים, כאילו הם מצפים למשהו ואני לא ממלא את רצוניהם, שום בילוי זה לא בילוי בקיצור אני מרגישה שאני לא מצליחה למאלות אותם בכלום. למה זה קורה, ואיך אני מגיעה לאיזון איתם? תודה

angelli

New member
הי

יש לי שלושה ילדים שיהיו בריאים, בת 15 ,בת 12.5 ובן 9.5

בירור עצמי

שלום אנג'לי, יש לי כמה שאלות אליך: כמה זמן את רואה טלויזיה ונמצאת במחשב? וממה את מתמלאת בבילוי? אני רוצה לברר איתך קודם את הדוגמא שאת משמשת להם.

angelli

New member
האמת

אני לא כל כך אוהבת לצאת, אני עושה זאת בשבילם והרבה פעמים ללא רצון כזה גדול לגבי מחשב וטלוויזיה זה מאוד יחסי. מחשב זה לצורך עבודה.וטלוויזיה האמת אצלי הרוב דלוק ערוץ 66 שאני מאוד אוהבת את התוכניות שלכם, וזה נותן המון כלים להתמודד עם כל מיני מצבים שקשורים לחינוך , אבל אני עדיין עוד לא מצליחה לתפוס מה הם צריכים ולבין מה הם רוצים ואיך לשלב בין שניהם, (רק רציתי לציין שאני גם לומדת קבלה כבר כמה שנים) ואני גם מחנכת לגיל הרך,ולמראת הכל כשזה מדובר בילדים שלי אני במבוי סתום איפה אני בתור אימא נכשלת? האם זה גיל? האם זה סביבה כגון: בית ספר חברות וכו'. תודה

ילד חווה דברים דרך חויה

ילד חווה את החיים דרך חוויות ולא דרך כמות הדברים החומריים שהוא מקבל כמו קניון, לונה פארק או סרט, אלא דרך היחס של המבוגר אם יש לו סבלנות או לא, אם לאמא כיף איתו או לא, אם יש משהו איכותי בתוך הזמן שמבלים איתם. את צריכה לחשוב מה את רוצה להפיק בזמן שאת נמצאת איתם, לדוגמא לעיתים כשאני חייבת לקחת את הבת לקניון אני מסבירה לה על מה המקום הזה עובד, איך הפרסומת עובדת עלינו ואיך כל אחד שקוע ברצונות שלו ואיך לאנשים אין מלוי מהחיים והם קונים מחוסר מילוי (כמובן בהתאם לגיל) ומוצאת זמן לחבק אותה ולהגיד לה שאני אוהבת אותה וכו'. לגבי טלויזיה ומחשב צריך להגביל אותם ולא לצפות שזה יקרה מעצמו אפילו אם הם מתמרמרים (יש עוד דברים שאת יודעת שמזיקים ובכל זאת את לא נותנת להם?) ולבדוק במה אפשר למלאות את הזמן.

angelli

New member
תודה,

נתת לי טיפ טוב. לפי דעתי הדברים כמו מחשב וטלוויזיה זה מה שמוביל אצל כל הילדים במיוחד מחשב, אשתדל להגביל אותם ולתת זמן מסוים, מאוד מקווה שאצליח.אחפש דרך למלאות אותם בדברים אחרים ומועילים לטובת הילדים. תודה וחג שמח, אנג'לה

למעלה