שאלה מהמבחן באתיקה

שאלה מהמבחן באתיקה

האם הצעת רכש רגילה זאת הצעת רכש מיוחדת ??? בשום מקום לא בספר ולא בחוק היא לא נקראת הצעת רכש "רגילה". אז האם זה אותו שם לאותו דבר שלא ידעתי עליו? או שזה היה ניסיון להטעות ?? (בשאלה ששאלה איפה צריך נימוקי דירקטוריון)

shoham717

New member
לדעתי זה לא אותו דבר

אם תפתח את חוק החברות מבדילים שם בין הצעת רכש רגילה להצעת רכש מיוחדת אבל לא מצאתי שם אזכור לגבי אישורים של הדירקטוריון שזה מה שאני חושב שביקשו בשאלה. תקן אותי אם אני טועה חג שמח בינתיים

shoham717

New member
לפי החוק זה לא אותו דבר

בחוק הם מבדילים בין הצעת רכש רגילה להצעת רכש מיוחדת לבין הצעת רכש מלאה. אתה יכול לפתוח את הספר של כנרת ולהיווכח אבל אני לא יודע מה התשובה במקרה הזה. אני סימנתי הצעת רכש מלאה לא חושב שזה נכון

נכון...

גם אני מצאתי עכשיו בחוק שמבחינים בין הצעת רכש רגילה מיוחדת ומלאה, בקורס אנחנו לא הזכרנו את זה וראיתי בשחזור של כנרת שהיא רשמה שהתשובה היא הצעת רכש מיוחדת אבל לא הייתה תשובה כזאת ואני יודעת שהרבה חשבו שהכוונה למיוחדת וביגלל זה סימנו את התשובה הזאת... בכל מיקרה יש הרבה דברים לא מדוייקים ולדעתי יש גם טעויות בתשובות שלה כי כניראה השחזורים הגיעו מאנשים שלא דייקו והעבירו דברים לפי מה שניראה להם... אז לא ניראה לי שצריך להסתמך עליו כל כך... כמו בשאלה עם התרמית תודה בכל מיקרה וחג שמח.

shoham717

New member
לדעתי זו מלכודת

השאלה אם בתרמית היה כתוב שהפעולות לא בוצעו?

blackcat2

New member
בענין השאלות בבחינה

לגבי השאלות: לא היה זכור לי שבשאלה השנייה בענין התרמית צוין שהעסקאות לא בוצעו (אני זוכרת שרק צוין שהם נתנו הגבלת שער נמוכה מזו שהם נתנו בשאלה הראשונה). בנוסף , לגבי הסיפור הבטחוני על החשיפה לגבי הכניסה לעזה- אני חושבת שהיו 2 שאלות תחת הנושא הזה. מישהו זוכר מהי השאלה השניה? לגבי השאלה על בעל הענין (7%) בחברה X שמקבל מידע מסמנכ"ל הכספים באותה החברה, לגבי ביטול החוזה עם חברה חשובה - לא ברור לי למה בשחזור של כנרת מצוין שלא מדובר בעבירת מידע פנים ע"י איש פנים. תחת ההגדרה של איש פנים כלול בעל מניות עיקרי ובעל מניות עיקרי מחזיק 5 ומעלה. ומי זוכר במדויק את השאלה לגבי הרכישה המלאה. הייתה שם תשובה על 5 %? תודה

blackcat2

New member
יש לי ספר אתיקה מידיד ולצד הכותרת

הצעת רכש מיוחדת, הוא ציין בסוגריים "רגילה". יש לי את הרושם שזה מה שהוא למד במכללה שלו, כך שיכול להיות שאתה צודק.

למעלה