שאלה מהמתוכנת {היסטוריה חלק ב´}

מיטללל

New member
שאלה מהמתוכנת {היסטוריה חלק ב´}

היי, במתכונת שהייתה לנו הייתה שאלה על המלחמה הקרה שלא הבנתי מה הייתי בדיוק צריכה לכתוב בה. עניתי עלייה לפי מה שחשבתי ובסוף קיבלתי רק את רוב הנקודות. אבל זאת הייתה תשובה נורא ארוכה ומסורבלת. אם אתם יכולים.. הייתי רוצה שתכתבו לי איך הייתי אמורה לענות על השאלה הזאת, לפחות בראשי פרטים. **אילו אירועים הובילו לפרסום דוקטרינת טרומן? הצג את עיקרי דוקטרינה. תודה

דוקטרינת טרומן

האירועים שהובילו לדןקטרינת טרומן: 1.בריה"מ הקימה את הדמוקרטיות העממיות" במזרח אירופה והפרה את הסכמי יאלטה ופוטסדאם. 2.בריה" ניסתה להתשתלט על יוון בה התחוללה מלחמת אזרחים בין השלטון הלגיטימי והקומוניסטים בריה"מ הפעילה לחצים על תורכיה בענין המיצרים בוספורוס והדרדנלים בריה"מ ניסתה להפר את הסטטוס קוו בפרס ולהשתלט על מרכז פרס שעל פי ההסכם עם בריטניה נותר שטח שלא בהשפעתן. 3.תיאורית קנאן שגריר ארה"ב בבריה"מ שקבע כי מטרת בריה"מ היא התפשטות לכל מקום שתוכל והדרך לבלום אותה במגוון דרכים שצריך. דוקטרינת טרומן 1947 בקשת בריטניה לעזרה כי אינה יכולה לשאת לבדה בנטל בלימת הקומוניסטים במזרח התיכון 1.מחלקת את העולם לשניים לעמים טוטליטריים לעמים חופשיים לא כל עם יכול לבחור את אורח החיים החופשי 2.תיאור שני המשטרים האחד דמוקרטי מבוסס על הכרעת הרוב,ייצוגיות וחירות הפרט השני על כפי של המיעוט על הרוב עריצות ודיכוי חופש הפרט 3.מבטיחה עזרה כלכלית וצבאית לכל עם שירצה לשמור על חופש 4ארה"ב נוטלת על עצמה את האחריות לתמוך בעמים החופשיים המשמעות: ארה"ב הכריזה בעקיפין על מאבק בכוונות ההתפשטות של הקומוניזם ובלימתו ארה"ב בניגוד לבדלנות שקדמה למלחמת העולם השניה מכריזה על מעורבות פעילה במאבק נגד המשטר טוטליטרי הסובייטי

למעלה