שאלה מהסוף...

מצב
הנושא נעול.
שאלה מהסוף...

שאלה מהסוף...
למה מהסוף? כי הכי הכי בוער לי לברר את הענין הבא: האם באמת מומלץ , כאשר נכנסים להריון, לבצע קשירת צואר? כלומר - מי שביצעה היסטרוסקופיות בעבר? עברתי שתי היסטרוסקופיות, ועכשיו כשהייתי אצל הרופאה המומחית לפריון, היא הסבירה לנו מההתחלה עד הסוף את כל מה שעתיד לעבור עלינו, ולסיום היא אמרה את העניין הזה עם הקשירה. כמובן שאני פסיכית לגמרי אבל משום מה כרגע (אין שום הריון באופק...)זה מטריד אותי מאד מאד. אז אני מתנצלת מראש אם זה לא ממש מתאים לפורום, ואם אתם רוצים להתעלם מהשאלה אתם יכולים. אבל אולי בכל זאת...

ריניני

New member
תמר, לא בדיוק הבנתי למה

שאלה מהסוף...
למה מהסוף? כי הכי הכי בוער לי לברר את הענין הבא: האם באמת מומלץ , כאשר נכנסים להריון, לבצע קשירת צואר? כלומר - מי שביצעה היסטרוסקופיות בעבר? עברתי שתי היסטרוסקופיות, ועכשיו כשהייתי אצל הרופאה המומחית לפריון, היא הסבירה לנו מההתחלה עד הסוף את כל מה שעתיד לעבור עלינו, ולסיום היא אמרה את העניין הזה עם הקשירה. כמובן שאני פסיכית לגמרי אבל משום מה כרגע (אין שום הריון באופק...)זה מטריד אותי מאד מאד. אז אני מתנצלת מראש אם זה לא ממש מתאים לפורום, ואם אתם רוצים להתעלם מהשאלה אתם יכולים. אבל אולי בכל זאת...
תמר, לא בדיוק הבנתי למה
את שואלת על קשירה. יש לך היסטוריה של אי ספיקת צוואר רחם? ראו התרחבות של הצוואר בצילום רחם (אי אפשר לראות את זה בהיסטרוסקופיה)? אם לא, אז קשה לי להבין מאיפה המחשבה על תפר. האמת, גם אם כן קיימות חלק מהאינדיקציות, זה לא ממש ברור שכדאי לתפור. עכשיו נוהגים הרבה יותר זהירות בתפירה מאשר בעבר, כי ידוע שהתפירה עצמה עלולה לגרום לזיהומים ושאר מרעין בישין, ולעומת זאת לא בטוחים ביכולתה למנוע ירידת מים או תחילת צירים בשלבים מוקדמים מדי. אני בדיוק בימים אלו מנסה לבדוק את הדברים האלו לעומק, כי יש לי עבר מיילדותי שיכול להצדיק תפירה. ביום שני הולכת לרופא שיעשה לי מעקב (אם הוא ימצא חן בעיני בדייט הראשון..), ומקווה שיהיו לי מסקנות ברורות יותר מהשיחה איתו. בכל מקרה, תפירה זה לא דבר שעושים אוטומטית ולא בקלות ראש. אם את רוצה עוד מידע, את מוזמנת לפנות אלי במסר. ובהצלחה בכל מקרה!

אין לי מושג בנושא, תמר, אבל

שאלה מהסוף...
אין לי מושג בנושא, תמר, אבל
נראה לי שבאמת את מקדימה את המאוחר. יש המון המון נושאים שאפשר לחשוש מהם בדרך הלא קצרה שעוד מחכה לך עד הלידה המוצלחת (והלוואי שתהיה כמה שיותר בקרוב). אני ממש חושבת שעדיף להתרכז בשאלות, החששות והפחדים המיידיים, שיש מהם די והותר ולהשאיר כל גשר לשלב שבו תגיעי אליו. אבל אם העניין הזה ממש טורד את מנוחתך עד כדי כך, תנסי לחפש על זה חומר ברשת ואפילו כדאי לפנות לקבלת חוות דעת נוספת. יש בפורומים המון נשים שעברו היסטרוסקופיות (ויש כאלה שגם יותר מאחת) ועדיין לא שמעתי שזה אוטומטית מחייב תפירה של הצוואר בהריון. ושיהיה בהצלחה, תמר של א וב

מצב
הנושא נעול.
למעלה