שאלה - מה ללבוש לחתונה?

שאלה - מה ללבוש לחתונה?

היי! אני עוקבת אחרי הפורום כבר זמן ומה והפעם אני רוצה להתייעץ.. ביום חמישי הקרוב אני מתלווה לחבר שלי לחתונת בת דודתו, בחיפה. ואני מתלבטת לגבי הלבוש.. הראשונה - שמלת קולר שחורה, עם חגורה דקה שמגיעה עד הברכיים, עם סנדלי עקב שחורים כסופים השניה - שמלת A (אני חושבת שכך זה נקרא) בצבע לבן עם פרחים שחורים גדולים מאוד (מזארה אם מישהו מכיר) עם חגורה עבה או דקה שחורה, עם מגפי זמש שחורות צמודות. ההתלבטות היא כזו - בא לי על הלבנה, כי את השחורה כבר לבשתי ל- 2 חתונות אחרות (כל חתונה מרקע אחר למזלי) אבל אולי זה לא יתאים לחתונה? דעתכם בבקשה! :)

כבר קצת סתיו

ולכן אולי כדאי ללכת על משהו כהה יותר כי רוב האנשים לא לובשים בגדים בהירים בחורף. וזה לא כזה כיף להיות ממש שונה בנוף. מצד שני, השמלה הלבנה נשמעת לי מהממת כולל השילוב שהצעת, עכשיו כשאני חושבת על זה, אני הייתי הולכת עליה. מקווה שלא עשיתי לך בלגאן.

shoni123

New member
אני בעד השמלה הלבנה

לחתונה שהלכתי ביום חמיי האחרון לבשתי שמלה לבנה עם פרחים שחורים (מבוטיק מספרד) בשילוב נעלי עקב פיפ טואו וקיבלתי המון מחמאות, למרות שגם השילוב עם המגב נשמע יפה.. אכן 50% מהאורחות בחתונה לבשו שמלות שחורות בוואריציות שונות, מה שדיי שעמם בסופו של דבר..

דינוסיק

New member
לדעתי...

קשה להגיד ללא תמונה אבל גם לי ניראה שכדאי ללכת על השמלה הלבנה עם הפרחים. השאלה היא איך ניראה המגף ואם הוא מתאים. אני יותר אוהבת שמלות בסגנון כזה עם נעליים יותר פתוחות. יחד עם זה, כמו שאמרתי, בלי תמונה יש מצב שאני טועה.

מנסה תמונה

מצאתי תמונת שמלה שדומה לשלי. אבל בשמלה שלי הפרחים יותר גדולים ומלאים בשחור ולא רק "משורטטים" אפשר ללכת עם משהו דומה לזה לחתונה?

בגלל שזו חתונה

ויש מעין קוד לבוש. העניין הוא שיש לי שמלות רק שחורות ולבנות שחורות וכבר נמאס לי משחורות. אני כל הזמן עובדת ואין לי זמן ללכת לחנויות וגם אם אלך אני מהאלה שאף פעם לא בטוחות העליתי תמונה למעלה,להשוואה

לא מופיעה הרבה בפורום אבל

הייתי חייבת לענות: לא נהוג להופיע עם שימלה לבנה לחתונה. זה נחשב מעליב את הכלה. ואת זה אומרת כלה לעתיד (הקרוב) שדווקא לא נעלבת מדברים כאלה אבל יש מעין קודים חברתיים בלבוש, כמו שנהוג לבוא עם לבוש כהה להלוויה או לבוש מכובד לראיון עבודה, כך גם לא נהוג ללבוש לבן לחתונה, כדי שהכלה תהיה היחידה שלובשת לבן באירוע ותהייה הבולטת (לעיתים גם החתן לובש לבן, אבל הם "היחידים" שנהוג שילבשו את הצבע הזה).

אבל לפי מה שהבנתי

זו פשוט שמלה בשחור-לבן. לבן עם הדפס גדול של פרחים בשחור. לדעתי זה בהחלט מכובד...

עדיין, עם כל מי שאני ביררתי

כל עוד שהצבע העיקרי של השימלה הוא לבן- לוותר, כדי לא להעליב. וכמו שכבר ציינתי- לי ככלה זה לא היה מזיז כי אני גם ככה הולכת לעשות חתונה לא קונבנציונאלית כך שכל הקודים החברתיים לא יהיו תקפים אצלי בחתונה. כשהוזמנתי לחתונות ועברתי עם חברות על "מה ללבוש"- אמרו לי לוותר על מה שמכיל לבן כצבע עיקרי.

בדיוק בגלל זה שאלתי

למה היא חושבת שזה אולי לא יתאים, שיערתי שזה בגלל הצבע הלבן...ואכן לא נהוג להגיע עם שמלה לבנה לחתונה, אני לא מכירה את השמלה ויכול להיות שהפרחים השחורים כל כך משתלטים שזה יכול להתאים.

דינוסיק

New member
נכון שיש נוהג כזה

לי אישית לא הפריע בחתונה שהיו אנשים שלבשו פריטים לבנים. האמת בכלל לא שמתי לב למה הם לבשו ורק אח"כ ראיתי בסרט.
בכל מקרה, הכל תלוי בהרגשה האישית. הרי אם לא תרגישי בנוח עם עצמך לא תיהני בחתונה. תסתכלי במראה ופשוט תחליטי.
דרך אגב, שמלה שחורה אפשר לשדרג פלאים עם כמה אביזרים שיתתנו צבע וייחוד.

shoni123

New member
תלוי בגזרה ובדומיננטיות של הלבן

השמלה שלי עם פרחים שחורים ממולאים, ועם שיפון שחור קשור, והיא גם קצרה ולא מקסי, ולא היה שום דמיון לשמלה של כלה. לעומת זאת בחתונה שהייתי לפני כמה ימים, לכלה היתה שמלת כלה סטרפלס בצבע שמנת, והיתה בחורה שלבשה שמלת סטרפלס בצבע זהב בהיר, והרימה שער כמו הכלה, וענדה עגילי פנינה כמו הכלה, והיא לעומת זאת משכה הרבה יותר תשומת לב מצד האורחים בגלל הדימיון לכלה,וזה בלי שום פריט אחד לבן. בקיצור, אני עם דינוסיק, תלבשי את השמלה ולכי למראה, ואם את מרגישה שהיא בסדר ואת מרגישה בנוח -לכי איתה.

שאפולי

New member
../images/Emo45.gifשוםבעיה.

זה בדיוק מה שאמרתי.. הייתי מנהלת אירועים בעברי גאד איזה בנות פאטיות היו בכלל בלי קשר ללבן- נניח שהן באו בבורדו אבל אד תסרוקת איפור תכשיטים שמלות מקסי הייתי בטוחה שהן מינימום תאומות סיאמיות של הכלה

שאפולי

New member
גם כלה לעתיד....

ממש לא היה מפריע לי ותר מזה אפילו שמל לבנה חלקה לא היה מפריע לי אבל תלוי בגזרה יותר ובשילוב לדעתי עדיף שמלה לבנה עם פרחים מאר לדוגמה שמלה חחורה ארוכה עם טול מתחת ומלא אקססוריז

שאפולי

New member
הלבנה

אלא אם היא במבט ראשון נראית מאוד לבנה ונראה לי שלא אני חושבת שאנ מכירה את השמלה... אני בחמישי שעבר הייתי עם בחבר בחתונה של בת דודה
לבשתי שמלה שחורה של זארה מפתח מרובע כזה גרביון תחרה אפור עקב שחורות קלאסי סטילטו חגורת וינטיג' אפורה במותן הגבוהה ולחגורה יש אבזם זהב אז האקססוריז היו עדינים בזהב אני חייבת לציין שלמרות שהייתי בטוחה שזה די רגיל סה"כ הופעה בשחור... זה משךך הממממממממממממון תשומת לב ומחמאות

למעלה