אסקורט,החלטתי להיות פיוטי איתך נשמה
ולענות לך ב"תשובה על יד". הזכרת לי סיפור קצר שכתבתי פעם לפני כשנתיים... אז הנה הוא מוקדש כאן לך.
מוקדש לאסקורט
: מתגלגל על כביש החוף , להחזיר את הבכורה שלי מחמי וחמתי , אצלם ישנה. יצאתי מוקדם כדי שיהיה לי זמן עם עצמי כשאני בגפי . שומע את רחש הצמיגים על הכביש הלוהט ומביט לכוון הים . בדרך חושב על בליל של מליוני דברים יחד. חושב וחושב וחושב בטורים גבוהים , אבל לא מרגיש כלום. אטימות רגשית מוחלטת. כאילו בלי יד מכוונת אני מוצא עצמי פונה שמאלה לכוון החוף , שם ליד הזונות המסכנות. הגה ימינה , רגל קלה על הברקס , נעמד בצד ומדומם מנוע . איזה שקט . משמאל , תחילת / סוף מסלול שדה דב . כמה מסוממות עם גוף מנוקב שממתינות ביאוש , ברוטאלי משהו , לעוד כמה שקלים עבור המנה הבאה. אחת מדדה אלי בעקבים לא היגיוניים , עד כי קשה עליה יישור הברך עד הסוף. מתכופפת בתנוחה הכל כל מוכרת אל עבר החלון ומביטה בי במבט הכי נבוב שפנים אנושיות יכולות להפיק. עפעפיים כבדות הזויות , פה מאוּדָם בהגזמה וחוסר קפידה חוצה קווים , שדיים כחושות ותלויות כשתי שקיות ריקות ועור חצי שקוף , שזור במפת ורידים סגולים . "האלו יפהפה – נו מה הקטע ? רוצה או לא רוצה ?" היא פוטרת לעברי. לא עונה לה , יוצא מהאוטו והולך לכוון החוף. אני בג´יבוטים (סנדלי אצבע אילתיות מגומי) , מכנסי ריצה וגופיה קצרצרה ובחוץ חם , אבל רוח ים נעימה מלטפת ומנפחת את הגופיה ומזכירה לי את ימי האפנע. זו לא עוזבת והולכת אחרי עם ברכיים כפופות ועקבים מאיימים שנעלמים לתוך החול – "נו חבוב , מה סתם באת ? תענה , מה הקטע שלך... יללה. מה קרה , אני מכוערת מדי בשבילך יא מניאק " ? הסתובבתי אליה ואף כי האינסטינקט הראשון שלי אחרי יצאה כזו הוא לסובב אגן ברגל מורמת ולהפגיש בתנופה סיבובית את גב כף הרגל שלי עם איזה חתיכת מצח , ניגשתי ואמרתי לה - "יודעת מה ? בואי נשב נדבר. לא אבקש ממך כסף. חינם אני נותן לך , רוצה ? איך אני "? ההיא מצמצמת עיניים , מזיזה את הראש קצת הצידה ואומרת לי בקול נמוך צרוד ומעושן "עוד איזה עובד סוציאלי אתה או מה הקטע שלך ? עושה סרט ? יללה יללה תזדיין מכאן..." מחייך - "בואי שבי פה על הסלע נדבר. לא עובד סוציאלי ולא בטיח. שבי אחותי. אני סתם איש במצוקה". "מצוקה ?" היא אומרת לי , "אשכנזי נקי כמוך במצוקה ? חחחחחח..... לך לך תסתלבט על מישהו אחר. "בוי´נה קוז´אק , אני לא יודעת כלום , לא אגיד לך כלום ואני לא קשורה לזה בכלל ואתה טעית בבן אדם כי אני לא היא והיא בכלל לא כאן היום". אני מתחיל לאבד סבלנות אבל החוקר שבי מתעניין. מתחיל לקלוט את הטיפוס ואת הסיטואציה. אולי אצלה אקבל תשובה. היא חושבת שאני מהרשויות או מהמשטרה או משהו. אז או קי - נלך על זה. "נשמה , יש לך חצי שניה להגיע הנה ולהתיישב או שאני מכניס אותך אצלי לאוטו ותוך שניה את בכלוב בתחנה - רוצה ?" את זה היא כבר מבינה ובשניה וחצי של דידוי גרום היא ישובה לידי. "טוב , אז מה אתה רוצה ? אמרתי לך שאני לא יודעת כלום ושזו לא אני". "אני מוותר לך גם אם זו את ולא על זה רציתי לדבר איתך בכלל" אני עונה לה בשיא הרצינות. וככה עברו עשר דקות ויש לי עוד איזו חצי שעה אני חושב לעצמי. חצי מדינה עוד ישֶנה עכשיו והיא כבר כאן בטח מאתמול. "צ´מעי , יש לי כמה שאלות אלייך. אם תעני לעניין בלי לזיין לי את המח אני יורד ממך ועוזב אותך לנפשך ושום נזק לא ייגרם פה. לא לך ולא לשריף שלך , יש ?" היא מסתכלת לי בעיניים , מגרדת לעצמה בגב היד עם צפורניים מתפוררות המשוכות בלק זול (שלא מסתיר במאום את הזוועה) ועונה "דָבֶר. יגיד לך את האורגינאל , דָבֶּר". אני אומר לה , "כמה שנים את כבר במקצוע וכמה זרָגִים כבר ראית בחיים שלך ? ... בערך ככה , כמה ?" היא מגחכת ואומרת לי , "עוד סוטה ? באת לראיין אותי לאיזו תכנית ? מסתלבט עלי ?" "ממש לא" אני נשבע לה , "אני שואל ברצינות". "פחחח וואלאק , אתם משוגעים לגמרי האשכנזים , מה הקטע שלכם ? זין זה כדי לזיין לא כדי לדבר עליו...". "תעני לי או שזה ייגמר לא טוב... זה לא חידון פה. אני שואל ואת עונה , חשבתי שהבנת את זה ?" היא משפילה מבט לחול. מסתכלת עלי שמה לי יד על הכתף ואומרת לי : "לך תספור את החול פה בחוף , ככה זה מספר השנים ומספר הזיינים שאני ראיתי". "אז ביצים ראית כפול נכון ?" אני שואל. מחייכת . עושה לי עם הראש – כן. אני ממשיך "תראי ממי , אני מאמין בנסיון מצטבר , לא באסטרולוגיה ולא בכל הדברים האחרים. אם משהו לא בסדר אצל מישהו שם בענינים למטה , את קולטת את זה ? שמה לב בטח-לא ?" היא צוחקת , "מה...? יעני עכשיו תראה לי שיש לך איזה חמש ביצים או שני זיינים , או שאתה בכלל אישה ?" "תראי , גילו לי איזה גוש . לא יודעים עוד מה זה. עוד כמה ימים אדע. אני רוצה לדעת כבר עכשיו. ראית כבר אלפים את אומרת ויש גם קליינטורה קבועה נכון ? אז יש לך נסיון מצטבר , את יודעת מי חוזר ומי לא , מי בריא ומי לא, חבל על הזמן . ובכלל , נראה לי שרק בזה את מתמחה לא ככה אחותי ?" "יללה , שלוף מתוק , בוא נראה את הצעצוע הלבן שלך" היא אומרת לי. אני מותח את גומי מכנסי הריצה הקצרצרות , מפשיל למטה ומחכה. היא שולחת כף יד כמו ללחיצת יד , מניחה ארבע אצבעות מאחורי שק האשכים בעדינות ונוגעת ככה במבט מוזר , משועמם משהו. הזכירה לי את אחות בית הספר בכניסה לתיכון. ממוללת באצבעותיה , נוגעת באחת אח"כ בשניה , מסלקת את ידָי מגומי המכנסיים ומרימה אותם למקומם. היא מביטה בי טופחת עם כף ידה טפיחה חברית על עכוזי ואומרת לי "אתה יודע, הרבה מטורפים באים פה. כל אחד והסיפור שלו. חארטה כזאת עוד לא עשו לי רק כדי שאגע למישהו בביצים בחינם". "אני אומר לה , תגידי את לא מבינה עברית ? לא הרגשת את הג´ולה"? "על זה דיברת? " היא אומרת לי ? "קלָאוּוִי , זה סתם גוש שומן. לא גידול ולא נעליים" היא אומרת לי. "איך את יודעת ? לפי מה את אומרת?" אני מקשה. "כמה שדיים שאתה ראית בחיים שלך כולל בסרטים , זה לא המנה הראשונה של הסיפתח של כמה כאלה כמו שלך שאני אכלתי כבר בלי מלח. לך לך הביתה קוז´אק, תוציא את הג´ולה מהביצה , שים על מחבת ותטגן חביתה. זה כל מה שאפשר לעשות מהגוש הזה". קמתי לכוון האוטו. הולך לאט , מביט על המסכנה הזאת ונכנס לאוטו. "איך קוראים לך" אני שואל בעד החלון? "תקרא לי דוקטור" היא עונה לי. "ושלא תחשוב שבפעם הבאה אני נותנת לך משהו חינם , שמעת"? הנעתי ונסעתי משם. הילדה חיכתה לי למטה עם התיק , נקייה ומסורקת. " מתוקה´לה – מה הענינים בובינָ´ה שלי"? "בסדר אבא´לה שלי" ככה היא אוהבת להגיד " מאיפה באת ? מה אתה כזה מזיע"? . . . . . . . . . . . לך תסביר לה..... ילדה בת תשע וחצי