שאלה: מה מקור השם של כוכב-הלכת?

דלזאגי

New member
ואם כבר...

אז מאיפה הגיעו השמות צדק, נגה, מאדים? ולמה להעליב את נפטון ופלוטו ולא לתת להם שמות עבריים? רחוק מהעין רחוק מהלב?
 

גרי רשף

New member
נפטון ופלוטו

נפטון ופלוטו התגלו בשלב מאוחר מאוד (לדעתי פלוטו רק במאה העשרים) ולכן אין להם שמות "מסורתיים" בעברית מימי הביניים או קודם לכן; כפי שיש לכוכבים שניתן לראותם בעין בלתי מזויינת. אולי יש למישהו הצעות? נפטון למיטב זכרוני הוא שמו הלטיני של פוסידון- אל הים, ופלוטו הוא הפילוסוף אפלטון או הכלב מקיבוץ מגידו.
 

קרמיט524

New member
פלוטו

הוא השם הלטיני להאדס אל השאול. אתה בטח חשבת על פלאטו- אפלטון.
 

גרי רשף

New member
מקור הטעות

יש לי את מי להאשים: יענקלה רוטבליט בשירו "בלדה בין כוכבים" אומר כך- נקפוץ לשעה אל כוכב הצפון עם רוח קלה מנשבת רק אל תתנהג לי כמו אפלטון כאלה אינני אוהבת אינני יודע אם אפלטון נדחף לשיר שכולו שמות של כוכבים בגלל החרוז והאהבה האפלטונית, או שאולי רוטבליט טעה כמוני. בכל מקרה- התעדכנתי וחכמתי!
 

גרי רשף

New member
בשבילי הכוכב הוא שבתאי

באנגלית (כמו בשפות אירופאיות אחרות) ימות השבוע נקראים על שם כוכבי השמים, וכך השבת- Saturday קרויה על שמו של כוכב הלכת Saturn. בעברית הביאו אותה בהפוכה ומכיוון שליום השביעי כבר היה שם עוד מבראשית פרק ב', קראו לכוכב על שם היום.
 
מרתק! תודה רבה! אגב, כולכם מוזמנים

להרצאה על שבתאי וחללית קאסיני המגיע אליה ביום חמישי. הערב יתקיים ביום חמישי, 1 ביולי, בשעה 20:00, בבית חיל-האוויר, רח' ז'בוטינסקי 15, הרצליה. 19:30 - 20:30 - התכנסות והרשמה. במקביל : 20:00 - 20:30 - "עדכון תחרות ה-X-prize – האם יש לנו מנצח?" - תיאור הטיסה האזרחית הפרטית הראשונה לחלל של החללית SpaceShip1 – טל ענבר 20:30- 21:15 – "החללית קאסיני בשבתאי" – היום תגיע החללית קאסיני לשבתאי. זוהי הפעם הראשונה בהיסטוריה בה חללית מיועדת אך ורק לחקור את מערכת שבתאי. הידוע לנו היום על שבתאי נלקח מחלליות ש"עברו באזור". האחרונה הייתה ב-1981. החללית תשנה את כל הידוע לנו על כוכב-הלכת הזה: מהות הטבעות, מספר הירחים, האטמוספירה המסתורית וכו' – דודי זוסימן. 21:15- 22:00 – "גשושת הויגנס בירח טיטאן" – קאסיני תנחית גשושה לירח הגדול והמעניין של שבתאי – טיטאן – שהוא הירח היחיד במערכת השמש בעל אטמוספירה עבה המורכבת מחומרים אורגניים – טל ענבר
 

האגס 1

New member
תרגום שאילה

זהו המונח האקדמאי לתופעות לשוניות מעין אלה.
 
למעלה