שאלה.. מה עושים אם אין ערבים ?

שאלה.. מה עושים אם אין ערבים ?

קודם כל אני כותבת מהכינוי של חברה אז נא לא לשלוח לי מסרים
אני רוצה להתחיל לחפש בקרוב דירה על מנת לעבור לגור מחוץ לבית, קראתי פה בפורום והבנתי שקרוב לוודאי שידרשו ממני לחתום על שטר ביטחון ואצרך גם להחתים ערבים. מה עושים אם אין ? אני יוצאת מהבית כי יש בעיות מאוד קשות בבית. אמא שלי היא אמא חד הורית שמתוסכלת מהעבודה, מהחיים וכו'.. היא מתייחסת אליי כאל ילדה קטנה שזה אומר למשל לא נותנת לי פרטיות ופותחת לי מכתבים, גם כאלו שאני מקבלת מהבנק (פירוט תנועות בחשבון למשל) כי לטענתה אני צעירה מדי ולא מבינה והיא רוצה לראות עם מי אני מתכתבת/שלא עשו לי טעויות בחשבון/כמה אני מרוויחה ולמה אני סתם מבזבזת וכו'... זה הגיע למצב שהייתי צריכה לפתוח לעצמי תיבת דואר ולקנות לחדר שידה עם מנעול ! היא כבר אמרה לי שיציאה מהבית שלי רק תקל עליה כלכלית אבל היא לא מוכנה לחתום לי ערבות בשום פנים ואופן כי מה יקרה אם היא תצטרך לשלם... אני לא רוצה לבקש מחברות כדי לא להעמיד אותן במצב לא נעים, עם אבא שלי אין לי קשר מאז שהייתי ילדה וזהו בערך... אז מה עושים במקרה כזה ? אני יודעת שיש ערבות בנקאית אבל הבנתי שככה השוכר יכול פשוט לגשת לבנק ולהוציא את הכסף ושאני גם צריכה שיהיה לי את הסכום עליו אני חותמת בחיסכון בשביל זה ואני לא מעוניינת בזה... יש אפשרות לחתום על שטר ביטחון ללא ערבים ?

לקשמי

New member
יש אפשרות

ידוע לי שיש בעלי דירות שלא מבקשים ערבות, אבל כנראה שהם מעטים, כי אני אישית לא נתקלתי בכאלה. לגבי ערבות בנקאית, השוכר לא יכול סתם ככה להוציא את הכסף, אלא אם כן באמת לא שילמת.

לא מדויק. למעשה - לא נכון

במקרה של ערבות בנקאית, הבנק לא עוצר לברר אם הופר החוזה או שלא שולמו תשלומים. מהותה של ערבות בנקאית היא שאם בעל הדירה בא איתה לבנק, הוא יכול לדרוש (ולקבל), כל סכום עד גובה הערבות. הבנק אינו מהווה בורר, ואין זה מעניינו לברר האם טענותיו של בעל הדירה צודקות. אם נלקח כסף שלא בצדק ניתן לפנות לערכאות משפטיות על מנת להשיב אותו, אבל אז זה הטרחה, ההתרוצצות, וחובת ההוכחה - כולן חלות עליה.

המשכיר יכול ללכת לבנק ולקבל את הכסף

בלי לעפעף בכלל. הבנק לא יבקש ממנו שום הסבר - הוא מחוייב לתת לו את הכסף. אגב גם שטר בטחון זה ככה - אי אפשר לבטל אותו כמו צ'ק רגיל, הבנק חייב לשלם אותו בתוך שלושה ימי עסקים.

זו בעיה

ישנה אפשרות לחתום על שטר בטחון ללא ערבים - אבל כל הדבר הזה בעיקר תלוי בהסכמתם של בעלי הדירה. העניין הוא שלהם יש אינטטרס טבעי לרצות ערבים: אם מאיזושהי סיבה הפרת חוזה ואת לא משלמת, בעל הדירה יכול לפנות אל ההוצאה לפועל למימוש השטר. כאשר יש ערבים, הם יהיו מחוייבים לשלם את הסכומים באם את לא תשלמי אותם. היות וההנחה היא שאם לא שילמת לפני הפניה להוצאה לפועל קיים סיכוי שאין לך ממה לשלם, הערבים מספקים לבעל הדירה איזשהו שקט בכך שלפחות מישהו ישלם. ערבות בנקאית היא בעייתית מהסיבות שמנית, אבל היא גם נפוצה. הרוב הגדול של בעלי הבתים לא מועלים באמון שניתן להם בעניין הזה, ואם דברים אחרים לא מתאפשרים, עד כמה שהמוצא הזה לא נוח - הוא מאפשר לך לעמוד ברשות עצמך. דבר נוסף הוא שייתכן שאם תכנסי כשותפה לדירה, ותחתמי על חוזה עם אחד השותפים, ולא ישירות מול בעל הדירה, ייתכן שלא תתבקשי להביא שטר ערבות. אני מקווה שאולי לאנשים כאן יהיו רעיונות נוספים כי זה בערך מה שאני יכולה לומר על הסיטואציה הזו.

babylon_a1

New member
כיף לי

אני משכיר דירה בלי לחתום עם על ערבות כלשהי בעל הבית שלי ערך איתי חוזה שנראה כמו מסננת אני יכול לעשות כמעט כל מה שאני רוצה למשל : להשכיר את הבית, לצבוע אותו, לגדל חיות (זה תחביב ישן שלא יצא לי לחדש אותו), אולי לבנות בתוכו - אני לא זוכר אם רשום שצריך להחזיר אותו כמו שהו היה או לא

למעלה