שאלה מה"צד השני"

tunalover

New member
שאלה מה"צד השני"

אני יוצאת עם בחור גרוש ולו שתי בנות מתחת לגיל קטנות. לאחרונה למדתי שהוא חושב על עצמו שהוא אבא גרוע וזאת בגלל הזמן המועט אשר יש לו עם בנותיו. הסדרי הראיה מקנים לו יום+לילה באמצע השבוע וכל סופש שני ועל אף שניסה לקבל יותר גרושתו לא משתפת פעולה. אני בתור בת להורים גרושים שאביה עזב לחו"ל בגיל 14 חושבת שאבא יכול לתת הרבה גם כאשר הוא אינו בסביבה מבחינה פיזית. מה דעתכם בנושא?

לא ממש הבנתי אותך,

מה זאת אומרת ש"אבא יכול לתת הרבה גם כשהוא אינו בסביבה מבחינה פיזית"? מה הוא כבר יכול לתת אם הוא לא נמצא ליד? כסף? כמו שאומר הפתגם "רחוק מהעין- רחוק מהלב". ובנוגע לחבר שלך. מה עם הילדים שלו? הם רוצים להיפגש איתו יותר? כדאי לברר גם מה הם רוצים.....לא רק מה שהאבא רוצה...לפעמים הילדים לא רוצים להיפגש עם אחד ההורים כ"כ הרבה וצריך להתחשב גם בזה.

tunalover

New member
הילדים שלו היו מאוד רוצים לראות אותו יותר

אבל הם קטנים מידי והאמא לא רוצה ממניעי נקמה בינהם (מה שפוגע בסופו של דבר הכי הרבה בילדים). אני הייתי כל השנים בקשר טלפוני, מכתבים וביקורים מידי פעם עם אבא שלי וקיבלתי ממנו הרבה או לפחות כמה שניתן היה. אחרי הכל הבנתי שהוא "חזר הביתה" ולא היה כאן מקום לאגואיסטיות. אבל זאת אני וזה המקרה שלי. לפי דעתי המצפון של החבר שלי פועל שעות נוספות - הוא מרגיש כל הזמן שהוא צריך "לפצות" ואני מאמינה שאפשר לתת הרבה לילדך גם בלי מעורבות מצפונית מיותרת. האמת היא שאני יודעת שאין לי מה לעשות בנדון כי ככה הוא מרגיש וזהו פשוט כואב לי עליו ואני מחפשת תשובות לעודד אותו.

א ש לי

New member
לעודד אותו? למה?

מה רע שהמצפון עובד? זה רק מוכיח את מישהו הלוואי על כל הילדים בעולם, להורים פרודים אבא שיודע שהוא לא יכול לתת כלום שהוא רחוק לא יד מלטפת, לא חיבוק, לא מבט אוהב ולא חיוך גאה ואנחנו באמת חוטאים לפעמים, כשאנחנו רוצים לפצות את הילדים על שהיינו חייבים לעצמנו , לחשוב רק על עצמנו!!! ולפרק את המשפחה ועכשיו לכאוב את המצב שהבאנו אותם אליו. הדגשת שהם קטנים מידי,ויש הסכמי ראיה של פעם בשבוע הוא גם יכול היה לבקש יותר, אני לא יודעת אם את מתרגמת נכון שהאמא נוקמת נכון למה שכתבת היא עומדת בהסכם ששניהם חתמו עליו.

מסכימה את אשלי

אם הוא רוצה לראות אותם יותר שינסה לעשות את זה זה רק טוב בשבילהם! אין סיבה להשקיט את המצפון שלו, יש רק דרך אחת...

tunalover

New member
את האמת, לא הבנתי כמה דברים

"הלוואי על כל הילדים בעולם" - הלוואי מה? לגבי הסדרי ראיה: אני מחוייבת בשורה התחתונה להסכים איתך כי חוק זה חוק אבל רוצה להסביר גם כי יש דברים שמתגמשים עליהם במידה ושני הצדדים ביחסים טובים (כמוני וכמו גרושי שמשתדלים מאוד אחד כלפי השניה כאשר טובת הילד לעינינו) אבל כאשר היחסים אינם טובים בין הצדדים, לצערי, זה בא על חשבון הילדים בסופו של דבר. מעניין אותי לדעת מה דעתך, כאשר את אומרת: "כשאנחנו רוצים לפצות את הילדים על שהיינו חייבים לעצמנו , לחשוב רק על עצמנו!!! ולפרק את המשפחה ועכשיו לכאוב את המצב שהבאנו אותם אליו" - האם את חושבת כי טוב יותר היה לו הורייך היו נשארים ביחד "בשביל הילדים"? תודה על השיתוף

א ש לי

New member
בשמחה אסביר.

הלוואי על כל הילדים בעולם, אבא שמעוניין בקשר גם מעבר למה שהוא חתם עליו והסכים איתו בחוזה הגירושין. יש אבות של פעם בשבוע, יש אבות של שבתות בלבד, ויש אבות שנעלמו, שלא רואים אותם כלל. לגבי הסדרי ראיה, זה שהוא רוצה יותר לראות את הילדים זה יפה מאוד ואפילו מרגש אותי אבל רק לא מזמן הוא חתם על זה שהוא מסכים להסדר הזה, אז מפה ועד "על חשבון הילדים"? "הוא הרי חתם על חשבונם". אסביר את השורה האחרונה שלי. כשאנחנו ההורים מתגרשים, אנחנו חושבים רק על עצמנו, על שאנחנו לא יכולים יותר לחיות עם בן הזוג, על אהבה שניגמרה על הכעסים וכל מה שנוגע לנו בלבד. אחרי שאנחנו מתגרשים פתאום כואבים את הילדים, את פירוק המשפחה שהוא " על חשבונם". עכשיו אני לא ילדה להורים גרושים אני אמא שהתגרשה מאבא, ואף ילד לא יכול להגיד אם היה נכון שההורים ישארו ביחד הוא יכול רק לחשוב או להאמין ש.... אבל תשובה תחתונה, תמיד עדיף הורים מאושרים לילד, מאשר יחד, כואבים, סובלים ורבים.

tunalover

New member
אפשר להגיד שאני מסכימה איתך על...

הכל. לא חודש לי הרבה בדיון זה אבל קיבלתי חיזוקים למה שגם כך אני חושבת. תודה ותקופת חגים שמחה

למעלה