לדפוק חפירה או לא? טוב נראה לי שכן../images/Emo3.gif
אז ככה: מה צריך ללמוד בבי"ס?? את כל המקצועות שאנחנו לומדים עכשיו חוץ ממתמטיקה ואנגלית אפשר לזרוק לפח- פשוט ככה. מקצוע אחד שאני מאוד מעריכה אבל כולם שמים עליו*** (כולל אני, ואני יודעת שזה קצת סותר, אבל אני משתדלת לפעמים להקשיב) זה מחשבת ישראל. לדעתי, צריך להעיף את כל הלמידת תוכים הזאת, ולהתחיל ללמוד איך להיות בני אדם, ובעיקר בני אדם חושבים. צריך להכניס מקצועות בתחום האומנויות והספורט לראש רשימת המקצועות החשובים, כי רק ככה יגדל פה דור של אנשים שבאמת חושבים, ומפותחים בתחומי הרוח. גם התסכול של אנשים מבי"ס יקטן ככה, אם אנשים ילמדו מוסיקה, ציור ורישום, צילום, תיאטרון, כדורסל וכו' , שאלו דברים שהם אוהבים, ברמה גבוהה. הרי יש פה מגמה, להזניח את המקצועות ההומאניים לתחתית, ואוטומטית להקפיץ לראש את כל המקצועות הריאליים, הנורא רובוטיים האלה, שמאפיינים בזמן האחרון את החברה שלנו, ולא מועילים לכלום, חוץ מלכאב ראש. אלא אם כן יש אדם שאוהב פיסיקה או כאלה ואז שיהיה לו בכיף. אבל באמת צריכה להיות בחירה, ודגש על פיתוח המחשבה. ז"א, בניגוד למה שהולך היום בבתי ספר, שפיסיקה נחשב למקצוע הכי גבוה ומכובד שיש, ותיאטרון למקצוע אחד הנחותים- צריך למתן את העסק, ולעשות אפשרות של בחירה, כאשר משקיעים בכל המקצועות וכולם נלמדים ברמה גבוהה. עוד משהו, שיעור חופשי אחד בין לבין זה משהו שהיה עוזר לשרוד יום בלתי נסבל של לימודים משעה 8 ועד שעה 3 בצהריים.