שאלה מוזרה על עדשות

שאלה מוזרה על עדשות

קודם כל, סליחה שאני לא ממש כאן - אני כבר עשרה ימים עם הצטננות שלא עוזבת ומשאירה אותי כל ערב מותשת עד כדי הירדמות ב-21:00... אז סליחה... אבל שאלה לי אליכן - אתמול שכחתי את קופסת העדשות הרגילה שלי אצל ההורים של הגבר, אז שלפתי מהסטוק אחת אחרת, של אופטי פרי. הייתה עליה אזהרה שהצחיקה אותי אז- לא להשתמש חוץ מעם נוזל אופטי פרי (שלי אחר). טוב, השרתי בנוזלים הקבועים, ניטרלתי וכו´ - וכשבאתי להרכיב את העדשות, הן מקומטות כאילו השארתי אותן מחוץ לנוזל ! לא יבשות או משהו, אבל מקומטות עם שוליים "משוננים" כאלה (לא חדים, אבל כמו צדפה). כשאני מרכיבה אותן זה לא הכי נוח, אבל סביל... למישהי יש רעיון מה קרה פה ? אגב מדובר בעדשות חודשיות שצריך להחליף עוד שבוע בערך...

רחלילי

New member
נורא מוזר, לא יודעת.

אבל מה? הילה הייתי מוציאה אותן מהעין. עדשה שאינה ישרה בצורתה כפי שאמור זה לא רק עלול לקלקל ראיה (גם אם זה רק בקצוות) אלא גם אולי לפגוע בעין. לדעתי תוציאי אותן ותדברי עם הרופא עיניים שלך לשאול.

בוצע ואכן אני רואה טוב יותר

את צודקת, סתם לא ברור לי הקטע... ובמילא אני צריכה לעשות בדיקת ראייה בזמן הקרוב אז אני אשאל את הרופא... בכל מקרה, פתחתי סט חדש של עדשות - איזה מזל שיש עדשות חד-פעמיות / חודשיות גם למספרים של מתשולחיות כמוני (4.75, 4.25)...

קשה אבל שורדים...

תודה על הסקרנות... עמוס, לוחץ (במיוחד עם החובות המקבילות - תרגול, התנדבות ועבודת התזה שנמרחת, עזרה לגבר בהרצאות שלו - ועם הנסיון לחיות בנוסף)... אבל מעניין, וזה מה יש... מה שכן, אוטוטו מבחנים ואני מתחילה להילחץ....

רחלילי

New member
איפה את מתנדבת?

רק אם זה לא חושף מדי. ותדאגי שיהיה לך כל חומר למבחנים האלה.

הילוש- לפי התאור שלך, עושה רושם

ששולי העדשה לא היו טבולים בנוזל עד הסוף ולכן התיבשו קצת. אני מניחה שמדובר בעדשות רכות ולכן התהליך אמור להיות הפיך- ז"א, מספיק זמן במיים הם יחזרו לעצמן. לכן אני ממליצה (אם הנוזלים של העיין לא יעשו את זה קודם) למהר והשרות בהמון סאליין בכדי להחזיר את הנוזלים.

uti

New member
תשובת המומחה בנושא....../images/Emo132.gif

בתור אשת אופטימטריסט....מיד שאלתי אותו והרי לך התשובה: על הקופסא לא סתם רשום לא להשתמש בנוזל אחר כיוון שריכוז מי החמצן שונה בכל תמיסה ותמיסה, אז חברת אופטי פרי כך מצילה עצמה מתביעות שכן ערוב של מי חמצן בריכוז גבוה יותר יכול לגרום לתסיסה והם לא רוצים זאת על אחריותם. עכשיו אופטי-פרי מומלץ לשימוש בעדשות יומיות וחודשיות ותמיסות אחרות בעלי ריכוז מי חמצן יותר גבוה מומלצים לשימוש לעדשות קבועות (עבות יותר וחזקות יותר מהדקות - החדשיות/יומיות) לכן קרה לך מה שקרה, העדשות עדינות מידי בשביל ריכוז מי החמצן של התמיסה!

תודה לכולכן, אבדוק הנושא

בעיקרון החומר בו אני משתמשת הוא זה שניתן לגבר לטיפול בעדשות חודשיות - אבל אני אבדוק את הריכוזים (יש לי אופטי פרי סגור) ואטפל בהתאם. מאידך, חשוב לי לציין שאני כבר כמה חודשים משתמשת באותו חומר על עדשות חודשיות, ועד עכשיו לא הייתה בעיה (כמה זוגות עדשות). תודה ! (לא נורא, בכל מקרה החלפתי לעדשות חדשות)

למעלה