שאלה מוזרה

שאלה מוזרה ../images/Emo22.gif

שלום לכולן אני מקווה שעל כולכן עברה שבת מעודדת , אני הייתי היום באולטרסאונד של 10 ימים אחרי על מנת לראות אם הכל תקין ואם לא נשאר זכר לילד/ה שלי ברחם, וכנראה שלא וזה משמח כמו גם שזה עצוב אבל חייבים להמשיך הלאה נכון?!?! יש לי שאלה מוזרה : קראתי באתר כלשהו שמומלץ לא לקיים יחסי מין באינטנסיביות רבה של כמה פעמים ביום כאשר רוצים להכנס להריון וכדאי לעשות זאת אחת ליומיים כדי שהזרעים ייהיו "משובחים" האם נכון הדבר? האם כדאי לחכות לפני הביוץ מספר ימים ולא לקיים יחסים? אני ממש קצרת רוח והפעם רוצה לעשות את זה נכון (כאילו שזה אפשרי) שייהיה לכולנו שבוע טוב ואופטימי זיוה

karen01

New member
לזיוה

יש אכן טענה כזו, שכדאי לקיים יחסים יום כן יום לא, כדי שאיכות הזרע לא תיפגם. לא שמעתי על לחכות לפני הביוץ. אני מניחה שאם הזרע תקין אז יומים מספיקים לו להתאוששות. "לעשות את זה נכון" נשמע לי קצת מלחיץ מדי, כי גם אם עושים נכון זה יכול לקחת קצת זמן. בהצלחה.

תשובה

עד כמה שאני זוכרת, הענין של "השבחת הזרע" גם קשור למין היילוד המבוקש. אם רוצים בת, אז פחות חשוב כמה פעמים עושים את זה. אם רוצים בן אז צריך לחכות כי הזרע הזכרי עדין יותר וצריך להתחזק. ואז גם רצוי לעשות את זה כמה שיותר קרוב לביוץ כי הוא לא מחזיק מעמד הרבה. בקיצור, עדין. כמו הבנים. בכל מקרה, תהנו. יעל

עוד תשובה

אנחנו כשרצינו להיכנס להריון (והצלחנו 5 פעמים, תמיד בחודש הראשון לנסיונות) - עשינו את זה לפעמים כל יום, לפעמים יום כן יום לא, בימים הרלוונטיים, כי אצלי זה לא בדיוק כל 28 יום מחזור אלא בין 26-34, לא קבוע. וזה מראה שכנראה איכות הזרע לא ניפגעה - אולי זה רלוונטי רק למי שיש ספירת זרע נמוכה? הלא ממילא במצב הנורמלי יש מיליוני זרעים. קחי בחשבון גם שבחודש שמיד לאחר ההפלה, המחזור יכול מאוד לאחר - אצלי אחרי שתי ההפלות יצא שהגיע ביום ה- 39, אבל יש בנות שזה לוקח אצלן הרבה יותר אפילו, כך שיתכן שתצטרכו לנסות הרבה זמן. בהצלחה, מקווה לשמוע ממך בקרוב על עוד הריון!

למעלה