שאלה מוזרה. . .

מונקית

New member
שאלה מוזרה. . .

כשהייתי קטנה לקחו אותי לראות תאטרון בובות ביפו העתיקה. האם המקום עדיין פעיל?

אהלן מונקית ../images/Emo13.gif למה מוזרה../images/Emo35.gif בכלל לא../images/Emo70.gif

חוץ מזה אנחנו אוהבים גם שאלות מוזרות... כשהיית קטנה...על לפני כמה שנים את מדברת בערך? (גם עכשיו את די קטנה לפי מה שמצויין בתפוז עולמות) וברצינות: ביפו העתיקה היו באמת 2-3 מקומות בהן היה ניתן בעבר לראות תיאטרון בובות *היתה הקומה השלישית אולם תיאטרון שארח מדי פעם ת 'בובות אבל אני מניח שלא לזה את מתכוונת... *גם ת' "הסימטה" (שקיים עד היום אבל כבר לא עושה פעילות לילדים) שגם בו התארחו בשבתות הצגות ת' בובות והצגות ילדים בכלל המקום השלישי הוא " אולם " רק לת' בובות שהיה בבית החוויה הישראלית ביפו העתיקה ונקרא: " תיאטרון רות ובובותיה " אם לזה את מתכוונת ואולי זוכרת שהאולם שהורכב מ 2 חנויות כלל בכניסה תערוכה של בובות מהצגות התיאטרון שלה - אשמח לדעת ולספר עוד משהו... אההה ונעים מאוד להכיר ( מרוב התלהבות מהשאלה שלך שכחתי )

מונקית

New member
נעים להכיר. . .

האמת הגעתי מפורום הורים לפעוטות, וכבר הרבה זמן חשבתי לקחת את בני היקר להצגת תאטרון בובות. . . . אני חושבת שמדובר בתאטרון של רות ובובתיה, היינו הולכים לפחות פעם בחודש ביום שבת לראות את ההצגה יחד עם אחי הקטן. אני זוכרת שאחי מאוד אהב (וגם אני, אבל התביישתי להודות. . .) ואני חושבת שבכניסה היתה מזרקה. אשמח לדעת האם התאטרון עדיין קיים וחוץ מזה, האם בכלל יש הצגות שמתאימות לילדים קטנים (שנתיים) בפורמט מצומצם ולא הומה (ראיתי בקישור של פסח שרוב ההצגות מתאימות לגילאים בוגרים יותר). וכמובן, תודה על המחמאה (ואני צעירה עוד יותר- "רק" בת שלושים ואחת
)

איזה קטע ועולם קטן ../images/Emo222.gif

איך שראיתי את ההודעה שלך הרגשתי משום מה שלזה את מתכוונת... אכן היתה מזרקה ( שעדיין קיימת ) והיו הצגות בשבתות ובחגים ותאמיני או לא אבל גם אני הייתי שם
לא בתור צופה אלא בתור הבובנאי שלצידה של רות גולדשטיין את הקריירה שלי בתיאטרון בובות התחלתי בגיל 13 בערך אצל רות ובובותיה ( בגיל 6 התחלתי להופיע ילד- שחקן על הבמה ) וליוויתי את רות החל מיום הקמת האולם ביפו במשך תקופה ארוכה, הייתי משחק ומפעיל בובות, עוזר באירגון האולם והתערוכות של הבובות, בקשרים עם הנהלת בית החוויה הישראלית ואפילו מוכר בובות בחנות שהיתה לה במרכז, מוכר כרטיסים ו" סוחב" קהל מהרחוב בעזרת בובות בעת הצורך.... אח"כ עזבתי והתבקשתי לחזור כמה וכמה פעמים ואכן שבתי ככה לסירוגין כמעט עד יומו האחרון שם ( צר לי לאכזב אותך אבל הוא כבר לא קיים ) הייתי: שילגייה, כיפה אדומה ( כן ,גם בקולי ), פיטר פן , פינוקיו ועוד...יכול להיות שאפילו ראית אותי ( זה היה לפני 26 שנה - אמאא) עד כמה שידוע לי התיאטרון עצמו כבר לא פועל כבר כמה שנים טובות בשום מקום אחר ,לזמן קצר אחרי יפו הוא פעל בדיזינגוף סנטר אבל הפסיק...שם גם פגשתי שוב את רות שכרגיל הביכה אותי וציינה לפני כל הצופים שהיא מתרגשת להופיע במיוחד מאחר ויושב איתנו דודי שהוא שחקן.....ו.....ו.....ושנים עבדנו יחד...היא לא שכחה לציין שאנחנו אוהבים למרות שרבנו מריבות קשות במהלך עבודתנו המשותפת ותמיד הקהל לא הרגיש במתיחות שביננו והחברות גברה על הכל...אישה מיוחדת מה אגיד?! בהמשך היא גם יצרה איתי קשר לגבי הפקות חדשות שרצתה להעלות וכנראה לא יצאו לפועל בסופו של דבר. ועוד קטע שממש לא מזמן ראיתי פירסום על חוגים שהיא מציעה - חשבתי ליצור קשר ולהתעניין בשלומה אבל את יודעת איך זה בחיים...לפעמים אין זמן לדברים שחייבים לעשות אז לך תמצא שניה לשיחות כאלה. מה שכן - הצלחת לדגדג אותי בנושא ואני אנסה ליצור איתה קשר בקרוב ואספר לך יותר מה קורה איתה היום. * לגבי שאלתך בנושא ת' בובות מבטיח לענות מאוחר יותר - כ"כ ניסחפתי בזכרונות וחייב לזוז לעניני אבל אל דאגה אשוב בנתיים יעזור אם תספרי לי באיזה איזור את מיתגוררת מה שיעזור לי לכוון אותך טוב יותר! אז את ממש תינוקת....

מנסה לעזור

אני גם הייתי באותה סיטואציה, וגם אני חיפשתי מקומות קטנים ואינטימיים יותר (אני קצת חוששת מהצגות באולמות והיכלים) אז דודי כיוון אותי כיצד למצוא הצגות וכעת אני אנסה לעזור לך (כמובן שהיה לי יותר קל אם הייתי יודעת היכן את גרה, אבל אנסה בכל זאת), כאשר אני אנסה להוסיף על הרשימה של דודי, שגם בה מפורסמים כמה מקומות שלא נראים לי בהכרח הומים במיוחד. אז ככה, תיכנסי לאתר של העירייה בה את גרה ותחפשי קישור למתנסים/ ספריות ציבוריות/ אירועי תרבות שמופעלים על ידי העירייה. ככה אני מצאתי כמה הצגות. חוץ מזה באיזור תל אביב יש מלא מקומות: דיאדה, ג'וי-סנטר, בית פרנקפורט, חנות הספרים אמילי ויש עוד שעכשיו אני לא ממש זוכרת. תנסי גם לחפש באתרי אינטרנט: לגדול, הבמה ועכבר העיר, אמנם בדר"כ מפורסמים שם האירועים הגדולים יותר אבל אולי משם תוכלי לקבל רעיונות ו/או כיוון לגבי מה שאת מחפשת.

ואת עושה את יופי ../images/Emo140.gif

ליבי - בואנ'ה שיחקת אותה!!!!!!!!!!!!!! אני רואה שבאמת למדת ( ולא "קצת" כמו שכתבת בהודעה הקודמת ) איזה יופי, אני ממש מרגיש גאווה. שמחתי לקרוא שכבר הספקת לבקר עם הילד בתיאטרון- סיפור ובהצגת ת' בובות ושהמפגשים הראשונים שלו איתן היו מוצלחים מבחינתו... אכן קיים תיאטרון בשם " חוויה " (ככל הזכור לי הוא מופעל ע"י בחורה) אם תוכלי לתת לי קצת יותר פרטים כגון שם ההצגה אברר אם זו היא ואשלח לה קישור להודעתך על מנת שגם היא תזכה לקצת נחת מתגובתך, לגבי הת' סיפור - מאחר ולא כתבת את שם ההצגה והתיאטרון קצת קשה לי להגיב לזה ולמרות שבגדול אני לגמרי מסכים איתך לגבי שימוש במילים לא ראויות ( סתם מעניין אותי לשמוע דוגמאות לתיאור ) ובירידה נמוך מדי אבל אם תספרי קצת יותר אוכל לספר לך את גישתי לנושא וגם את עניין השחקן הצועק שלא תמיד זו " אשמתו "... תודה ששיתפת אותנו ועל ההתנדבות לעזור לאמא שנמצאת במצב שהיית
בהמשך אשלח לך מסר אישי. חג שמח

למעלה