שאלה מוזרה,

rasmus girl1

New member
שאלה מוזרה,

אני סטודנטית שהשנה לצערי משלימה קורס נוסף שלא עברתי שנה שעברה, כדי להצליח לקחתי מורה פרטי, את המורה מצאתי באחד האתרים עם מאגר גדול של מורים פרטיים (שם גם היו פרטיים עליו כמו גיל והעובדה שהוא מורה באחד מהתיכונים בעיר,לא היה מצויין איזה), אחרי שחזרתי ממנו אמא שלי הצליחה להלחיץ אותי ולומר לי שמה אני הולכת למורה שאני לא מכירה ולא שמעתי עליו (אין לי ממי לבקש המלצות, התלמידים שלומדים איתי לומדים בערים אחרות ואלו שגרות איתי בעיר כבר עברו את המקצוע הזה עוד בשנה א' ) , שאלה אותי אם לפחות היה עוד מישהו אצלו בבית (לא היה, היינו לבד, אבל היו תמונות של ילדים ואישה והבית שלו גדול יחסית ככה שלא נראה לי שהוא רווק, מה גם שמדובר באדם מבוגר שנושק לגיל ה60), ועוד הוסיפה שהשכונה שהוא גר בה זה שכונה של 'שלוחים וערסים' (מודה שכן, אבל מכירה גם אנשים טובים שגרים שם שהמצב הכלכלי שלהם לא מאפשר להם לגור בשכונה יותר 'טובה')..
בכל מקרה, היא הצליחה להלחיץ אותי בקטע של לא מכירה אותו+אצלו לבד למרות שהתרשמתי ממנו לטובה, הוא היה מקצועי וידע להסביר בצורה טובה ובנוסף הוא לוקח מחיר נמוך, (ראיתי בפורטל סטודנטים שלוקחים 20-30 שקלים יותר ממנו ואפילו מורה אחד שקצת עף על עצמו ורצה 120 לשיעור).
אתם חושבים שיש לי סיבה לחשוש או שאמא שלי סתם נלחצת? להגיע אליו פעם הבאה עם גז מדמיע
? להגיע עם חברה?

EdisonGirl

New member
מה שבין פאניקה לאדישות...

אמא שלך מציגה תמונה קיצונית ביותר של תכונה שהיא דווקא חשובה- זהירות. גם אני טיפוס קצת אדיש, שלא נלחץ בקלות, וגם במקרה שלי, אמא שלי ישירות מאבדת עשתונות במצבים כאלו, ויודעת מה? האדישות שלנו עוד יותר מלחיצה אותן..

תראי, היית כבר בשיעור אחד. את יודעת שאין טעם להילחץ, אז פשוט תהיי זהירה. כן, זה אומר שאולי כדאי לקחת איתך בתיק גז מדמיע, אם את חושבת שתוכלי להתגונן במקרה ו....
וכן, זה אומר למשל להתקשר לאמא/חברה לפני שאת נכנסת לשיעור ואחרי, ככה שאם לא התקשרת, שיידעו שאפשר להתחיל לדאוג. כל מיני פעולות פשוטות, שלא עוצרות את רצף החיים, אבל כן מרגיעות את מי שזקוק להרגעה

בהצלחה :)

ldgirl

New member
למען האמת

אותי כל כך הזהירו והלחיצו מגיל קטן על דברים מהסוג הזה שסביר מאוד שבכלל לא הייתי מנסה ללכת אליו.
אבל כנראה שאין לך למה להילחץ... למרות שאף פעם אי אפשר לדעת ב-100%...
אין לך אפשרות לקבוע איתו במקום אחר או בשעות אחרות כדי שלא תהיי איתו לבד בבית?

כשהייתי בת 16

לימד אותי מורה פרטי למתמטיקה אצלי בבית -לבד!!
והוא היה בן 60 ...
את חושבת שזה באמת משנה איפה לומדים , כל עוד את מרגישה בסדר ..אין שום סיבה להלחץ מכל דבר
אני מבינה את אמא שלך ,אבל מצד שני את תמיד יכולה לבקש ללמוד במקום ציבורי כמו הספריה..

את יכולה לקבוע איתו שיעור

בספריה של מוסד הלימודים ואם זה רחוק אז בספריה עירונית או בבית קפה שאפשר לשבת ללמוד בו.
ככה יהיה לך נוח יותר.

rasmus girl1

New member
תודה על התגובות!

אדיסון הביאה אחלה רעיון, להתקשר למישהו לפני השיעור ואחריו.
לגבי ספריה של המכללה, אני לומדת בעיר אחרת, ובספריה ציבורית חייבים לשמור על השקט.
בית קפה לא נראה לי מקום ראוי לבצע בו שיעור פרטי ואני גם די בטוחה שאם נפרוס ספרים ומחברות על שולחן בבית קפה זה יראה מוזר..
ואם הייתי בת 16 לא היה סיכוי בחיים שהייתי הולכת למורה גבר, גם אם הוא היה בא אלי..

למה- אני רואה הרבה פעמים בבית קפה

אנשים לומדים עם ספרים דפים לפטופים. זה משהו די מקובל.

למעלה