שאלה מוזרה

שאלה מוזרה

גיליתי משהו שהיה לי מאוד מוזר. שמעתי לפני כמה ימים שיר שנקרא: "הבלדה על אפרים". השדרנית אמרה שזה של כוורת. בסיור קטן ב"מומה", גיליתי שזה בכלל שיר של שלמה ארצי. (משחקי 26). מישהו יודע אם השיר נכתב על אפרים שמיר? סתם, מעניין אותי לדעת... אולי השדרנית התבלבלה ורצתה להגיד שזה נכתב על אחד מכוורת. בקיצור, אין לי שמץ של מושג, והיה ממש נחמד אם למישהו היתה לי תשובה.

45israel

New member
אני מכיר "אפרים" של מתי כספי

מצורף קישור לאתר המצויין של "מתי כספי"

פלפל.

New member
פרודיה על כוורת

אם היית במומה, יכולת לקרוא בביוגרפיה את הקטע הבא: בסוף 1975 יצא ארצי במופע ובאלבום שהוקדשו לגילו: משחקי 26. בשיריו התעסק בגעגועים לימי הילדות מול התלבטויותיו ככוכב פופ. ל"יוסי ילד שלי מוצלח" של התרנגולים הוא כתב המשך בשם "יוסי בן 26", ולצידו הופיעו שירים ספק משעשעים ספק מחאתיים במגוון סגנונות מוסיקליים: פאנקי, דרום אמריקאי, אסטה, פרודיות על כוורת ומוסיקה מזרחית. שתי בלדות בלוזיות בלטו לטובה: "מנגן ושר" (מ´ ול´ ארצי) ו"שיר אהבה" (מ´ יהונתן גפן, ל´ אלדד שרים). עוד בתקליט היו "בוא נשחק משחק", ו"משחקי 26" (מ´ ארצי, ל´ שרים), "הבלדה על אפרים", "המציל", ו"עזרא ובוקובזה". אני, בכל אופן, לא שמעתי, לא מכיר, לא יודע.. איך הולך השיר? מה הוא שר? מתי זה שודר? ולמי בכלל יש את התקליט הזה..?

R o M

New member
יש לי כמה שירים משם

ואת צודקת, כנראה שהשדרנית התבלבלה, כיוון שזה נשמע כמו כוורת. הקולות, העיבוד, המילים השנונות. זה שודר עם יואב קוטנר באיזה תוכנית שסוקרת תקליטים ישנים, ויש בתקליט הזה כמה שירים ממש ביזאריים. "המציל", למשל, זה שיר ששלמה עושה את כולו במבטא פרסי, "עזרא ובוקובזה" שיר מזרחי אסלי (עם טרבוקות והכל) "המעריצות" שיר ששרה איזו אחת למילים של ארצי, כמעריצה שרודפת אחריו, והשיר אולי הביזארי ביותר הוא "ילד מפורסם" שרוני (דליה מכפר עין הוד) כתבה בפורום שלו: ילד מפורסם/ שלמה ארצי הוא לוקח סמים הרגל הפך לטבע מעשן חשיש מהלך כמסומם. ילד מפורסם, משמש דוגמא לקח גלולה. בן מסטול של האומה. הוא טוען שהוא רואה את העולם אחרת מנקודת ראות מוסתרת, מראות כל כך יפים הוא רואה גבוה, כולם מתעופפים סמים, הוא לא יודע, תמיד מבלפים. מה הוא רואה שם, מה הוא מרגיש כבול בגלולות כמו בקורי עכביש למה הוא נרדם, הוא לא נרדם, הוא סתם אדיש. ילד של מריחואנה, ילד של מריחואנה, ילד של מריחואנה ושאיפות חשיש....... ילד של מריחואנה, ילד של מריחואנה, ילד של מריחואנה ושאיפות חשיש.......
איזה דרך הוא עשה עד היום, אה?

למעלה