שאלה מוסרית: האם להעלים מידע

צביצב3

New member
שאלה מוסרית: האם להעלים מידע

אבי חולה ומצבו מתדרדר מיום ליום. הוא הולך למעון יום ומאוד נהנה שם, אך כשהוא חוזר הוא מוטרד מכל מיני דברים. להורי יש דירה שהם משכירים אותה כבר 9 שנים לאותה משפחה. מסיבות שונות הוא אינו אוהב את השוכרת למרות שהם דיירים נוחים השומרים על הדירה ומשלמים בזמן. עכשו הוא רוצה להעלות את שכר הדירה ובצדק אך הוא מדבר על מחיר בלתי סביר. כמה שאני מסבירה לו שזה בלתי אפשרי ובמצבם הם לא יכולים להחליף דייר עם כל המשתמע מכך הוא לא תופס ומלא שנאה כלפי השוכרת. נוסף לזה הוא הכניס לעצמו רעיון שאיזו קרובת משפחה שלא שמענו ממנה יובלות תרצה לבוא לגור שם. היום עלה בדעתי רעיון. אפשר להביא בת דודה אחרת שכן יש איתה קשר ולחתום איתה חוזה פיקטיבי. במקביל לחתום עם הדיירים הנוכחים חוזה אמיתי בשכר דירה ריאלי מבלי שידע, בין כה וכה את כל עניני הכספים אמא שלי מנהלת לבד. מה דעתכם? זה יכול לתת מרגוע לנפשו הדאוגה, אבל בכל זאת קיים סיכוי שזה יתגלה לו ואז הוא יאבד אמון בי ובאימי. הפיתוי להשיג עבורו ועבורינו שקט הוא גדול. מה דעתכם?

אני חושבת..

שלא כדאי לכם להביא קרובת משפחה שתחתום על חוזה פיקטיבי, מכיוון שאם הדבר יתגלה לו בעתיד, זה יכול לגרום לו רק ליותר בלבול. הייתי מייעצת לכם לנסות ולהרגיע אותו, להשכיח ממנו את עניין הדירה ולהעסיק אותו בדברים אחרים, שלא יהיה טרוד בעניין הדירה, ולומר לו שלא ידאג שעניני השכר של הדירה, נמצאים ומטופלים בידיים טובות. שיהיה לכם בהצלחה!
שבת שלום

ronnyw

New member
שקרים לבנים

שלום, שקרים לבנים הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו עם חולי האלצהיימר, כיוון שההגיון שלהם לא כל כך עובד (לשון המעטה. תלוי גם במי מדובר), הרי שאנו נאלצים לעיתים קרובות לעגל פינות, "לזרום" עם השגעונות והשגיונות שלהם, וכן - גם לשקר במצח נחושה. (היו גם הרבה מסרים קודמים בעניין. כולנו עושים את זה...). בהתחלה זה קשה ומעיק, אבל, לצערי, מתחשלים עם הזמן והבלופים נעשים קלים יותר ויותר. כל ההקדמה הזו באה כדי לאמר, שעשו מה שנראה לכם נכון, אבל ספרו לו מה שכדאי... כלומר - למה כל הסיפור עם בת הדודה? אי אפשר פשוט לאמר לו שהכפלתם את שכר הדירה והדיירת הסכימה? הוא בכלל הולך לדירה? רואה את הדיירת? אולי לספר לו שהחלפתם דייר, מבלי להחליף? או כל סיפור מתאים והגיוני אחר? לדעתי חייבים ללמוד "לעקוף" את החולה (מבלי לפגוע או להכאיב, כמובן), כך שהדברים ייעשו נכון, אבל שהוא יישאר מבסוט. גם "לעקוף", כמו "לעגל פינות" זה מילים יפות שלנו, שאחריהם מסתתר ה-"לשקר" הלא נעים והפשוט... בהצלחה.

צביצב3

New member
תודה על האפשרות להוציא קיטור

תודה על התיחסותכם. היה לי טוב קצת להוציא קיטור. הוא עדיין במצב שהוא אמור לחתום על החוזה כך שקשה לבלף אותו. אני בעד שקרים לבנים, אבל התכנית הזו קצת מוגזמת ולו בגלל הפחד שיאבד את האמון השביר שעוד יש לו בנו. אבל שוב תודה שיש אפשרות להוציא כאן קצת קיטור.

zs1957

New member
אני לא בעד שקרים לבנים

היי צביצב3 אם אביך אמור לחתום על החוזה ,אין מה לבלף אותו. לשקר יש רגליים וכאשר הוא מתגלה הוא גורם לשיבוש וקצר בתקשורת. זה לא מה שנחץ לכם כרגע. ברגע שאביך יאבד את האמון שיש לו בכם,האנשים היקרים לו הכי בעולם, המצב ילך ויחמיר, אינכם חפצים להוסיף לכם בעיות נוספות. מאחר ואמך מנהלת את הכספים,זו החלטה שלה וכל בני הבית תוכים בה. יש להסביאר את הדברים כמו לילד ולהציב גבולות. בהצלחה במשימה. שבת שלום, זהבה שחם.

למעלה