שאלה מוסרית לחובבי החיות

ashmash

New member
שאלה מוסרית לחובבי החיות

נתחיל בכך שיש לי בבית חתולה, אני מאוד אוהב אותה והיא אותי, אולם את אח שלי היא נושכת ושורטת בטירוף... הם לא ממש מסתדרים מאז שהיא היתה גורה (ככה זה שני בעלי חיים...) בכל אופן, לחברה שלי יש תוכים, שאמנם היא משחררת השקם וערב מהכלוב, אך הם עדיין כלואים לדעתי, בנוסף יש לה דגים וגם היה לה לובסטר שמת בינתיים. הנקודה היא, שאני חושב, שלהחזיק בע"ח בבית (בין אם הוא כלב, שועל, חתול, אריה, נחש, אוגר, עכבר, דג, סרטן, צב וכל השאר), למעט ג´וקים שבאים מרצונם החופשי. אני מכיר גם את הטענות שלפחות חלק מהרשימה שלעיל בויתה לפני שנים רבות והם רגילים לחיות אצל בני האדם וטוב להם. אולי טוב להם, אבל לא שם הם אמורים לחיות, אלא בטבע, שם הם היו לפני שהאדם השתלט עליהם... מה אתם חושבים על הנושא שהעלתי והאם כל אותם מחזיקי בעלי חיים שונים ומשונים, בבית או בחצר לא חושבים לפעמים שלחיות היה טוב יותר (או לפחות טבעי יותר) לו הן לא היו ברשותם?

Amalthea

New member
ג´וקים

לא באים מרצונם החופשי, לקחנו להם את אזור המחיה הקדום שלהם, כשהעצים הלכו יחד עם קליפות העצים שלהם ופינו מקומם לקניונים שלנו, והם עברו לגור במערכת הביוב ובחדרי הזבל. מה לעשות, שהם מסתדרים מבחינה אבולוציונית יותר טוב מהפנדות... וזה לא חתול.

TheFinalCut

New member
החיים בבית

אין שום ספק שבעלי החיים במקור, בלי התערבות בני-האדם שהפכה אותם לתלויים בנו ותקועים בביתנו, טוב יותר. זו לא שאלה, זה דבר די ברור. הבעיה היא, שזה כבר קרה כלבים, חתולים וחיות במשקים הורבו לפי גחמות האדם, וחלקם לא יוכלו לשרוד בטבע, ולכן אין לנו ברירה אלא לשמור אותם כחלק מחיינו ולדאוג לרווחתם. ברגע שהקרקע תהיה בשלה, לדעתי היה מקום להתחיל תהליך בו בעלי-החיים יחזרו לאורח חיים פראי בהדרגה, כמו שהם בויתו בהדרגה.

Amalthea

New member
ואת כל האנשים

תשכנע לעבור לגור בבקתת קש? בני האדם השתלטו על העולם, ועד מלחמת העולם השלישית בכל אופן זה בלתי הפיך. הרי לכם קישור לשרשור בפורום חיות מחמד.

Amalthea

New member
ובינתיים

אצלנו למשל השר לאיכות הסביבה זה באמת "תיק", ולכן הוא מנסה כמו כולם להיות שר הבטחון. כל אומות העולם, או לפחות רובן הגדול, צריך להתגייס להשגת מטרה כזו מורכבת וממושכת. אז, אם אפשר להכין עוד פצצות אטום, אז בשביל מה אנחנו צריכים את יערות הגשם
והעולם יתחמם, אז מה? פיתחנו מזגן יותר טוב. נשאר בבית עד שהקרחונים יימסו ואז נראה תוך כמה זמן נצליח לגדל סנפירים כמו מל גיבסון. אני לא מאמינה שנזיז את עצמנו לפני נקודת האל-חזור, בני אדם ישמידו את עצמם ואז תתחיל האבולוציה מחדש. כמה שהייתי רוצה לראות את כל זה קורה...

TheFinalCut

New member
קווין קוסטנר, לא? ../images/Emo3.gif

הבחור עם הזימים מעל האוזניים וקרומי השחיה? זה לא היה רובין הוד חסר המבטא והטייטס? (ניחא, מילא היה סרט די עלוב) בכל מקרה, אורח החיים הויראלי שפיתחנו לנו (לחסל את כל המשאבים הטבעיים ולהתפשט לכל הכיוונים) אכן לא בדיוק מעורר גאווה. ההתיירקות העולמית זזה לאט (ובעיקר באירופה), ואי אילו נשיאים אמריקאיים שלא נזכיר את שמם, החליטו שמכירות הנפט והתעשיה שלהם יותר חשובות מלטפל בגורמים סביבתיים שוליים שכול´ה גובים מיליוני קורבנות בשנה מהתקפות אלרגיה קשות, סרטן, שטפונות ושאר ירקות. אגב, דווקא לשר לאיכות הסביבה לא הייתי בא בטענות בנושא פעילותו (להפך), אם כי מחוץ לנושאים אלה לדעתי הוא פשיסט כפייתי. שזה בדיוק סוג השר לאיכות הסביבה שאנחנו צריכים - עד כה קודמיו לו לא עשו שום דבר.

Amalthea

New member
קטנוניים לא מגיעים לגן עדן ../images/Emo3.gif

התיירקות עולמית? גרר. אולי יש קבוצה של אנשים אקצנטרים פה ושם, שרוצים להציל את הפנדה כי היא נורא חמודה, אבל כמעט כולם יותר עסוקים במחוז ביתם, בעיקר בשמירה עליו מפני חוליגנים אחרים מבני מינם. הבעיה היא שכשנכחיד את עצמנו סביר להניח שנכחיד איתנו כמעט את על העולם. איזו א-אופטימית אני. אז עכשיו אני אשתוק

למעלה