שאלה מוסרית, מבקש את עזרתכם...

donnab

New member
שאלה מוסרית, מבקש את עזרתכם...

אני ואישתי בעלי עסק למוצרים משפחתיים. אנחנו בנינו את העסק בדם יזע ודמעות כמו שאומרים ועובדים קשה למחייתנו. מאז הקמת העסק אחיי ואחיותיי קונים ממני מוצרים בהנחה. אחיי ואחיותיי מאוד פגועים מכך שאני מוכר להם מוצרים ומרוויח מהעסקה הם טוענים כי למשפחה הקרובה מוכרים במחיר עלות וכי אני מאוד פוגע בהם בכך שאני מרוויח מהמכירה להם. האם עליי לחשוב על העניין מחדש?

כסף ומשפחה ../images/Emo130.gif

בגלל זה לא אוהבת לערב כסף ומשפחה, מניסיון מר של אבא שלי ואחותו זה מוביל למקום ממש לא טוב. לדעתי אתה צריך להסביר להם שאתה ואישתך בניתם את העסק הזה בדמכם, השקעתם הרבה מבחינת זמן וכסף ומן הסתם אתה רוצה להרוויח בעסק, ואתה מבין שהם רוצים שתעזור להם בעניין הכלכלי אבל הכי שאתה יכול לעשות זה למכור בהנחה להם. אל תבוא אליהם בכעס, אל תבוא אליהם בעצבים, תבוא בגישה של "מבין אבל...".

eleflaila

New member
גם לי עסק דומה ואני בדעה של

לתת לאחים במחיר העלות שלי ומחברים לתת הנחה אך תלוי בכמה מדובר אם זה קניות יומיות או מידי פעם . כי אם זה משהו יומי או לעתים מאד קרובות אז אולי לתת הנחה אבל מאוד גדולה .או עדיין במחיר עלות תלוי כמה אחים ? וכמ ה זה מהמחזור ?העיקר ששני הצדדים יהיו מרוצים ושאתה לא תהיה בהפסד. בהצלחה

uhu

New member
אפשר להציע?

תסביר לאחיך שמאחר והם אוהבים אותך ורוצים שתצליח ושתתפרנס יפה - ראוי שהם יהיו קליינטים נאמנים (בסדר - בהנחה, בהנחה) ויהיו אלה שגורמים לך להצליח. אולי שבזכות ההנחה שהם מקבלים גם ישלחו אליך לקוחות נוספים? וכך לא יהיו ארוחות חינם...

למעלה