שאלה מוסרית, מקצועית - מה דעתכם?

שאלה מוסרית, מקצועית - מה דעתכם?

מעניינת אותי הדעה של אנשים שעברו משהו דומה. לפני כשבועיים, קיבלתי ספר לעריכה ספרותית ולשונית. ספר לא מתורגם, שנכתב על ידי סופרת מוכרת במחוזותינו ועוסק בתחום רוחני, תחום שהיא מעולם לא נגעה בו בספריה הקודמים. רפרפתי ועלעלתי ועיינתי לצורך התרשמות ראשונית ובשיחה שהייתה לי לאחר כמה ימים עם המו"ל, אמרתי לו שאני מחזירה לו את הספר כי בעיניי הוא לא ראוי לראות אור. הוא עילג, הוא משעמם, הוא פשטני ולא מעמיק והוא ממש לא מדבר אליי, שלא לדבר על זה שלדעתי, אם הייתי מדברת ישירות עם הסופרת, הייתי מבקשת ממנה לכתוב אותו מחדש, עד כדי כך הוא לדעתי לא ראוי במצבו זה, לעבור עריכה. הוא יכול אולי להוות טיוטא ראשונית וגם בזה איני בטוחה כי אני לא רואה אותו משתפר עם הנתונים הקיימים. המו"ל היה המום מתגובתי. הוא אמר שהוא מאוד מעריך את הכנות שלי ואת דעתי המקצועית, כי בסך הכול יכולתי לקחת, לעבוד על זה עד כמה שניתן וכמובן להרוויח על זה כסף, אבל ויתרתי בשם המקצועיות שלי. ביני לביניכם: עשיתי את זה בלב שלם. לא רוצה בכלל ששמי יתנוסס על הספר הזה כעורכת, לא רוצה נגיעה בספר רע כל כך. זה לא מפריע לי שפספסתי עבודה ודחיתי אותה, יש לי מספיק, אבל לא זו הנקודה, אני ממש ממש לא מסוגלת לעבוד על משהו שאני לא מאמינה בו מקצועית. האם גם אתם נוהגים כך, או שהייתם לוקחים כל דבר ועובדים עליו, גם אם אינו שווה את הנייר עליו הוקלד?

avitalit

New member
אולי אם הייתי מגיע לחרפת רעב

הייתי מוכן . לדעתי - יתכן והעריכה של הספר הזה עשויה היתה לפגום בשמך המקצועי ולפיכך עשית בחכמה .

Boojie

New member
מעניין ששאלה דומה מאד עלתה

לאחרונה גם בפורום המקביל בנענע, והתשובה שעלתה שם, די בקונצנזוס, לדעתי מתאימה גם כאן - כל עוד לא מדובר בעבודה על חומר לא חוקי, זה עניין של מוסר אישי. כל אדם יודע איזה קווים אדומים מציב המצפון שלו. אני, למשל, סביר להניח שהייתי אומרת את דעתי לבוס ומבקשת ממנו ספר אחר, אבל אם הוא היה מתעקש, הייתי ממשיכה בעבודה. מצד שני, עד היום היה לי המזל לתרגם רק ספרים שעברו - בהרבה - את רף האיכות שלי, כך שזה מעולם לא עמד למבחן.

Rivendell

New member
זה ממש תלוי בנסיבות

כמו שכבר אמרו, מי שאין לו אפשרויות אחרות, אולי היה עושה את זה. או מתרגמים ועורכים בתחילת דרכם, כשמה שחשוב להם באותו רגע הוא עניין הנסיון והקרדיטים כדי לבנות את ההמשך. אבל בסה"כ זה עניין של החלטה אישית. אני מניחה שהייתי מחליטה החלטה דומה שלך, אבל קשה לי להגיד. זה ממש תלוי מה היו הנסיבות. מה שחשוב, לדעתי, זה שאת שלמה עם זה.

למעלה