שאלה מוסרית

simond

New member
שאלה מוסרית

אני אדם טוב לב ... אבל אני מלבט בדילמה מוסרית כרגע אין לי עבודה ,וזה כמעט שנה,ואני חי בחרפת רעב מאידך ישנה חברת הייטק עשירה מאד ,עם שווי של 500 מיליון ואני יכול טכנית להעביר מחשבונם כמה מיליונים לחשבון שלי תגידו גניבה.....מוסר למה שאני לא אחיה ,והם יסעו במרצדס ....ווילות בהרצליה פיתוח

באמת למה לא?

אם אתה יכול ליטול לידיך מבלי חשש שתיתפס כמה שקלים שיצילוך מחרפת רעב- אני בעד. מליונים זה כבר סיפור אחר. קשה יותר להצדקה. ובמה שכתבתי ובמה שלא כתבתי טמונה השקפת עולם שלמה שלא בדיוק מקדשת את הצדק של מנגנוני החזקת ההון הנוכחיים.

simond

New member
לשיטתך

ידידי היקר תודה על תשובתך כמה שקלים אתה בעד...מיליונים אתה נגד תראה כשם שהשקלים גניבה ,דין פרוטה כדין מאה....כך אני חושב שאפשר לפי אותה דרך לקחת מיליונים שאם אתה מצדיק 9 שח ללחם, תצדיק מיליון עבור בית ,כי אני גר בצריף דולף ,וילדי חולים מהקור ....אם התרת בגלל רחמנות ופיקוח נפש ...אז גם בית למשפחה בת 7 נפשות שרועדת מקור בצריף ....תתיר הענין לא יגמר ....משום שיש פה עקרון ,ואתה הסכמת לעקרון שעבור הצלת ורווחת האחד יהיה אפשר לקחת מהשני סכום שהוא עבורו לא משמעותי,כמו 2 מיליון מאדם עשיר מאד ש 2 מיליון לא מזיז לו סימון

דין פרוטה

לא התרתי בגלל רחמנות. ודין פרוטה הוא לא דין מאה (לדעתי). ונכון, אני חושב שעבור הצלת אדם אחד אפשר וגם צריך לקחת מן העשיר. התקווה היא שהמדינה תשכיל לעשות זאת. במדינה שאיננה אנרכיה אין אדם עושה דין לעצמו. אולם באופן היפותטי אין רע בערעור הנורמה שמי שהשיג את כספו על פי חוק- עשה זאת גם באופן מוסרי. אם יש אדם ששני מליוני שקלים "לא יזיזו לו" (ולבני משפחתו) - כי אז אני באמת חושב שצריך למצוא לכסף זה שימוש מועיל יותר. בכך לא טענתי שהטוב ביותר הוא מדיניות של גניבה גרידא.

simond

New member
אוקיי

בוא נגיד ככה ... האם חבר שלך נקלע למצב שצינתי,7 ילדים בצריף דולף ןהוא בתיחכום הוציא מהמיליונר 8 מיליון מתוך 70 וקנה בית בזה,.....וגם רהיטים,וסידר את הילדים האם תסרב עקב כך לראות בו חברך יותר....אלה גנב עלוב ללא מוסר ? ואולי אף תסגירו למישטרה או שתראה במעשיו צדק מתחיב ....בעולם אכזרי בשאלה זו אני מתחבט מאז היותי ילד בוודאי אני סובר שכחברה אנו מחויבים לתקן תקנות לערכי ושלום החברה.ובינהם גניבה ורציחה שאלתי היא לפרט המתחבט בין החברה ומוסר,לבין מצבו העגום

בשביל זה יש חברים

מי שנוטל ממליונר מעשר מהונו הוא גנב רציני, לא עלוב. ודאי לא אסגיר אותו למשטרה, אבל לא נובע מזה שאני מוחא כפיים לגניבה באשר היא גניבה. מוטב היה שהמדינה תלאים חלק מרכושם של בעלי 70 מליון ש"ח ותחלקם ע"פ קריטריונים מוסכמים. אני חושב שיש הצדקות מוסריות לגניבה ממליונרים ולא תשמע ממני טענות צדקניות בנוסח "גניבה היא גניבה היא גניבה" (כלומר זה מעשה שהוא מטבעו רע). אני לא חושב שכל גניבה באשר היא גניבה היא מעשה רע.

simond

New member
אתה מתקדם

אוקיי ידידי אז עני נעשיר לדעתך זה בסדר ...בשתיקה מה יהיה המצב שאני אישית לא עני , אבל חי ממשכורת של 6000 עלובים ....ומולי גר רבינוביץ שיש לו 700 מיליון ואני רוצה לשפר את איכות חיי העלובים .....ואני מתוחכם,ואוכל דרך מחשב להוציא מימנו 6 מיליון .....האם תבין אותי ,ותעלים עין ממעשי סימון

אולי כי לא משנה כמה הם קפיטליסטים ותקרא להם

גם קפיטליסטים מסריחים אם אתה רוצה, הם עבדו בשביל הכסף הזה.

simond

New member
אז אני קפיטליסט מסרי חחחח

תרגע ידידי לא באתי לגנוב מימך....זוהי שאלה תיאורטית אני אישית מצבי טוב מאד ....תרגע

אתה בסדר גמור../images/Emo13.gif ואני עדין לא עובדת בכלל. אני

לומדת בתיכון><. תאמין לי שאני מודעת לקושי בלהפנים שיש אנשים שהתעשרו והרוויחו מלא כסף והחיים שלהם "פאנן משו" ויש אנשים שרמת החיים שלהם כל-כך נחותה רק מסיבה שלא הלך להם, והאמת קל להפנות את כל רגשות האשם אל העשירים ולחפש קפיטליזם בהתנהלות שלהם ולהגיד שהם מנצלים אותנו כדי להתעשר, אבל בפועל הם מרוויחים את הכסף שלהם בזכות זה שהם יודעים לעבוד כמו שצריך וגם שפר עליהם מזלם. בכל מקרה, אני לא מדברת פה על מקרה שמתעשרים על חשבון השכבות החלשות, פה כבר יש חוסר מוסריות, אבל כל עוד הם מרוויחים את הכסף בצורה עצמאית הוא שלהם, וגם אם יש להם 100 מיליארד אף אחד לא יכול לקחת 8 מיליון. יש להם את חופש המצפון להחליט אם לתרום ולעזור לעניים או להיות אגואיסטים.

simond

New member
שלום

ידידתי המלומדת אני לא טוען שאין צדק אם העשיר יש לו ולעני אין לו שאלתי שאלה פשטוה ....הקשיבי טוב נניח שאת בת 35 עבדת כול חייך....ואת לא הצלחת כלכלית, ואת חיה מ5000 שח עלובים ,ומימולך גר מיסטר רבינוביץ ויש לו 500 מיליון ויש לך אפשרות טכנית להעביר מחשבונו לחשבונך 7 מיליון ,התעשי זאת או לא ..... אני לא מדבר על סוציאליזם או מיהוא העשיר ..... אני טוען שהייתי עושה זאת בגלל, שאנו חיות טרף במסווה של בני אדם, כול זמן שאני יכול, אני אתנהג כבן תרבות, אבל כשאוכל בסתר לעשות מעשים לרווחתי אעשה אותם, ולהוכחה ,ראי את חברי הכנסת הנוכלים, ראי את שופטי העליון שמתגלים כצבועים ומושחתים .....כולנו חיות בכסות תרבותית צ'ארלי גונב 800 שח והופמן 5 מיליון בתיחכום

הבנתי..

אני לא יודעת להגיד אם זה בסדר או לא בגלל כורח הנסיבות, רק שכנראה שרבים היו עושים כך. אני אישית לא.

אגב, רק לצורך סקרנות,

"ידידתי המלומדת", עבר פה טון ציני? שאני רק אדע אם לקחת ללב או לאXD

simond

New member
חס ושלום ביקורת

ידידתי המלומדת ....ציניות? בגלל שאת בלימודים אמרתי זאת הפוך אני מעריך את תבונתך דרך אגב אני מבין שאת מאד רגישה ....זה טוב ולא טוב רגישות ועדינות מחד חיים בצל הרגישות לפעמים פוגעת בלב .... אל תדאגי זה לא ביקורת.....אני בדיוק כזה ,ונמאס לי מיזה ..... יש פאסיביות ,אגרסיביות ....שהם לא טובים....פגיעות קשה ויש אסרטיביות ....שהלוואי והיה לי .... סימון

האמת שהשאלה הזאת לא הייתה ביטוי לפחד ורגישות,

סתם סקרנות, ואם זה ההסבר שלך, אני מוכנה לנשוא את התואר "ידידיתי המלומדת"

simond

New member
במחשבה שנייה

האמת במחשבה שנייה אני חושב שאת מלומדת ....מאין כי את זוכרת את מיטב דיברי הכנסת שם נאמרו המשפטים האלו "ידידי המלומד" נדמה לי שמנחם בגין היה נוהד לומר כך .... תגידי למה בחורה צעירה שכמוך,מתעסקת בשאלות פילוסופיות ? כבר בגילך היתחילו שאלות פילוסופיות להציק לך .... בעינין אמונה בעינין מוסר בעינין צדק

אני חושבת שהבעיה היא שאנשים חושבים ש

התעסקות בשאלות פילוסופיות מיועדת לגיל מסוים ומעלה (ולאנשים פלצנים- שזה באמת חבל), ולא אמורות לבוא בגילאים מוקדמים יותר, אבל אני לא חושבת שיש גיל למחשבה עמוקה. אתה יכול להתחיל להפעיל את המוח שלך רק בגיל (ויש הרבה מבוגרים כאלה) 50 או להיפך כמו במקרה שלי, בגיל 10 או משו כזה.

simond

New member
גם אני יכול לדבר....

ידידתי היקרה אני בסך הכול שאלתי שאלה היפוטתית .... ואת טוענת יפה ...שלא היית עושה כן... תגידי בכנות (אל תידאגי אין ציטוט לקו ) אם היית מומחית למחשבים , ובידך בכמה לחיצות וכו' להעביר מחשבונו של רבינוביץ המולטי מיליארדר -9 מיליארד דולאר להעביר רק 9 מיליון דולאר אלייך .....האם היית עומדת בפיתוי ? עכשיו שאת בסך הכול מדברת, אין לך בעיה, אבל בשעת הפיתוי .....אז ורק אז נראה .... את יודעת מה התשובה לשאלתי? " כרגע אני לא הייתי עושה , אבל...מי יודע, זה ניסיון קשה,ואני רק בן אדם" ואל זה אמרו חז"ל שלא תביאנו לידי ניסיון אברהם אבינו עה ביקש מה' שלא יביאו לידי ניסיון יותר....כי הוא פחד כול טוב לך ידידתי היקרה

למעלה