שאלה מוסרית

שאלה מוסרית

שלום לכולם. עליי לנסוע ברכבת למען מטרה כלשהי,היעד רחוק.וכיוון שחייל אני,אוכל לנסוע בחינם.המטרה אינה במסגרת שירותי הצבאי.אך כאן יש לי דילמה מוסרית-הרי הצבא מממן את נסיעותיי בשביל שאמלא מטרות מסויימות,וכאן אני מנצל את האפשרות הזו בשביל מטרותיי האישיות בלבד. זה מרגיש לי לא מוסרי ולא הוגן כלפי הגוף שבו אני נמצא,ולמה לרמות אותו,ומצד שני באמת עדיף קצת לחסוך כסף אם אפשרי. איך להחליט?....

זה לא משנה.

הסר דאגה מליבך: אתה אפילו רשאי וזכאי לנסוע בנסיעה ולהינות מהפריבלגיות הצבאיות שלך, על אף שזו אינה נסיעה לשם מטרה צבאית. החייל הוא חייל 24/7 ששייך לצבא (בניסוח גס) וכל מהלך שלו, הוא במסגרת צבאית או בחסות הצבא. מה שכן: אם ברצונך ליהנות מהפריבילגיה הזו, עליך להיות על מדים. על אותו עיקרון נסיעות אישיות משפחתיות ברכבים של החברה או ניצול הנחות של כוחות הבטחון לרכישות אישיות. אלו תנאים שמעוגנים כתנאים סוציאליים, אישיים ואינך מרמה אותו: זה כתוב בפקודות מטכ"ל
.

mormorto3

New member
חייל.

כפי שסינטית אמרה, אתה "שייך לצבא" ויש בכך חובות וזכויות - יכולים להקפיץ אותך בכל רגע להתייצב לשירות הצבא ויש לך גם אפשרות לסוע חינם בתחבורה ציבורית. בתור חייל נקבע שתקבל משכורת מצומצמת וקבועה ושלא תינתן לך האפשרות לעבוד בעבודה מסודרת אלא אם כן תגיש בקשה לכך ותוכר כעומד בתנאים מסויימים.בשל כך ניתנו לחיילים מספר הטבות ביניהן הנסיעה חינם בתחבורה ציבורית. יפה שאתה חושב בצורה מוסרית למרות שהצבא הוא גוף שאסור שחייליו הפשוטים יפעילו שיקול דעת מוסרי ( דמיין לך חייל שהמפקד שלו נותן לו פקודה לירות והחייל עוצר וחושב אם זה מוסרי, בעצם לא צריך לדמיין). לא יודע מה תפקידך בצבא אבל מנסיוני באופן כללי האווירה השלטת בצבא היא של שחיטות, ניצול עד כדי מיץ ואווירה של קומבינות וסחבת בירוקרטית שעליה תופסים טרמפ רוב המפקדים מהנגדים עד לאלופים. אבל על המערכת הצבאית אפשר לפתוח דיון שלם. אז מקווה שנתתי תשובה מספקת עבורך. כל טוב

למעלה