שאלה מוסרית!

buff

New member
שאלה מוסרית!

שלום לכולם רציתי לשאול שאלה מטופשת במיוחד שמטרידה אותי מבחינה פילוסופית (אולי) אני משחק ברשת בסימולטור טיסה קרבי של מטוסים ממלחמת העולם השנייה ולגרמנים יש שם כמה מטוסים טובים במיוחד השאלה היא אם זה מוסרי להנות מיתרונות של "מטוסים שייצרו הנאצים" ובכך ליצור סוג של הזדהות אתם. חשוב מאד לציין שבדרך כלל אין לי דילמות כאלה במשחקים אחרים ואין לי בעייה אפילו להוריד ראשים אם זה חיוני, אבל עם נאצים זה עניין שונה. מקווה שתעזרו לי בתודה

לבאף

השאלה שלך מראה שאתה מודע לענין המוסרי וזה אחלה.בסך הכל זה רק מישחק לא משנה של מי המטוסים הרי זה לא אומר שמחר אתה באמת תלך לירט נאצים או מישהו אחר כי מה שהנאצים עשו כבר אי אפשר לצערנו להחזיר אחורה רק לחיות עם הלקח אז שב ותהנה איך התוצאות? שלך חנה גונן

buff

New member
הבהרה

תודה על התשובה חנה, אבל אולי לא הסברתי את הבעיה בצורה מובנת. במשחק שהזכרתי חיבים לבחור קבוצה\מדינה ואז מקבלים נגישות למטוסים של אותו מחנה. המטוסים הם סימולציות של המטוסים האמיתיים ממלחמת העולם השנייה מבחינת הביצועים השונים של המטוס, ומבחינת המראה החיצוני שבמקרה של גרמניה כולל צלבי קרס. הבעיה היא שהמטוסים של בעלות הברית מסתבר .. היו נחותים ביחס למטוסים הגרמניים וכך יוצא שכדי להצליח במשחק רצוי מאד לבחור מטוסים גרמניים. רציתי לדעת מה את או אחרים היו עושים באותו מקרה בתודה.

buff שלום לך ../images/Emo2.gif

המועקה שאתה מרגיש כאשר אתה מתלבט אם לבחור את המטוסים הגרמנים - בה יש להתחשב לדעתי. בשביל מה להעביר את זה למח? מה זה משנה אם זה מוסרי או לא ובעיני מי. בברכה

שאלה: למה השם שלי ../images/Emo5.gif

נראה בהדגשה? או שרק אצלי אני רואה ככה? אשמח אם מישהו יגיד לי כי לא הרבה זמן אני מסתובבת בתפוז. תודה

ניר ד

New member
המוסריות

היי באף, אני מבין את הדילמה שלך והייתי מייעץ לך לבחור במדינה אחרת כי לא נראה לי שאתה נהנה במיוחד מהניצחון כשאתה משיג אותו באמצעות מטוסים גרמניים. מה גם, שכנראה המשחק שלך לא כל כך מדוייק היסטורית היות ולבריטים היו גם את מטוסי ה"הוריקן" המהימנים שלהם וגם את מטוסי ה"ספיטפייטר" החדישים שנכנסו לשימוש באותה תקופה. תהנה

למעלה