שאלה מורכבת..

just married1

New member
שאלה מורכבת..

אבי בן 62 לפני כשבועיים עבר התקף לב ולאחריו אירוע מוחי, כעת נמצא בתהליך שיקום. אבי פשט את הרגל לפני בערך 15 שנים ומאז לא עבד , הוא היה עובד בעבודות מזדמנות וללא תלוש משכורת לציין כי גם לא היה משלם ביטוח לאומי שכן לא הייתה לו הכנסה. במהלך השנים אבי התגרש מאמי ופורמלית ע"פ תעודת הזהות הוא גרוש אולם לאחר תקופה חזר לחיות עם אמי. הוא מעולם לא הגיש בקשה לקבלת קצבת אבטחת הכנסה אולם כיום אנו אמורים להגיש בשמו בקשה לקצבת נכות בעקבות מצבו הרפואי. שאלותיי הם: מה כדאי לרשום בבקשה, האם לציין כי הוא חי עם אמי? האם הדבר עלול לפגוע בו או באמי מבחינה כספית/ הקצבה? לאבי חובות כספיים רבים האם במידה ויגלו כי הוא חי עם אמי יהיו רשאים הנושים לעקל לאמי רכוש או לפגוע במשכורתה? מה קורה במצב בו אבי לא שילם ביטוח לאומי האם הדבר יפגע בקבלת קצבה? מאחר ולאבי חובות רבים גם אין לו חשבון בנק, במידה ותאושר קבלת קצבת נכות האם ביטוח לאומי יכול להפקיד אותה חשבון בנק אחר? או האם חייב לפתוח לאבי חשבון בנק? האם ניתן לעקל קצבאות נכות או כל קצבה אחרת מביטוח לאומי ? אשמח לקבל תשובות בתודה מראש

just married1

New member
שאלה נוספת..

האם אבי רשאי לקבל הנחה בארנונה? ואם כן בכמה אחוזים? אחלו עוד הקלות ראוי שיקבל?

נכות ביטוח לאומי +הנחות ארנונה

אני מספרת לך מנסיון שלי שתקבל נכות רפואית קודם ישנה המתנה של 90 יןם מיום קביעת הנכות עד שמקבלים תשלום אין תשלום אחורה ולא מקבלים עבור 90 יום המתנה.כדאי להגיש במגביל להבטחת הכנסה זה מה שאני עשיתי וקבלתי הבטחת הכנסה בימים האלה. בנושא של ארנונה ישנו הנחה למי שיש % 100נכות עד 70% מהתשלום.וכן גם משרד הרישוי על רכב שעל שמו מגיע אחזר על טסט צריך להגיש את פרוטוקול שמקבלים מביטוח לאומי (כמובן לצלם) ולהגיש למשרד הבראות באזור המגורים.+צילום ת.ז. בנושא של חוב לביטוח לאומי אני עשיתי לפני שקבלתי תשלום על הנכות הסדר תשלומים.אך ישנה אפשרות שביטוח לאומי מוריד סכום מסוים מהקצבה עצמה לתשלום החוב זה אני יודעת שאורידו לי לאחר שעשיתי הסדר תשלומים בשוברים. בהצלחה ורק בריאות.

haimra

New member
אני מבין שמגיע לך מזל טוב כי נישאת

הסיפור של אביך אכן מורכב ולדעתי אתם זקוקים ליעוץ משפטי ודחוף,מאחר והעו"ד שענה על שאלות בפורום כנראה פרש בשיא,אני מפנה אותכם למספר כתובות 1. לפורום דיני ביטוח בוינט יש שם עורכת דין מעולה שעונה. כתובת האתר http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-883-18067,00.html 2.אני מפנה אותך לכתובת של משרד עורכי דין שמפרסמים שהם נותנים שרות פרו בונו הפרוש זה בחינם,כדי לכם לנסות אין מה להפסיד. כתובת האתר http://probono.org.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=165006&depart_id=24749 לגבי שאלה אחת אני כן יכול לענות לכם שביטוח לאומי יכול לעקל או לקזז מקצבת אביך חובות שלו מהעבר.ובאם הוא חייב כסף למזונות,בכל מקרה רצוי שתתיעצו עם עו"ד בכדי שגם אימך לא תיפגע.בהצלחה.

למעלה