שאלה מחבר שמופנית לצוות הרפואי

sporTV

New member
שאלה מחבר שמופנית לצוות הרפואי

להלן החבר - סיאפניק מושתל ריאות וחולה סכרת מספר ושואל את הדברים הבאים: "ביום שישי בצהריים עשיתי חיסון שפעת. הכל עבר טוב ויפה ואפילו בלי כאבים ביד. יום המחרת הגיע ובמהלכו מצאתי את עצמי עייף כל הזמן. הגיעה השעה שבע בערב והחלטתי שאני הולך לתפוס תנומה קצרה רגע לפני שאני נוסע לב"ש. 40 דקות מאוחר יותר אני מוצא את הוריי ואת האחות של המרפאה בקיבוץ עומדים לידי. מסתבר שעברתי היפוגלוקמיה רציני שהסתיים בהזרקת גלוקוגן. העניין הוא כזה- לא הזרקתי בארוחה שקדמה לשינה הרבה אינסולין, אלא כמות שתאמה (אפילו פחות ממה שהייתי צריך) למה שאכלתי. האחות טענה שזה יכול להיות קשור לחיסון שפעת. למישהו יש מושג מה קורה פה?" אני מפנה את השאלה לדר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.
 
השנה עדיין לא הספקתי לעשות את החיסונים

אבל שנה שעברה עשיתי גם שפעת חזירים וגם רגילה באותו היום. ועבר בשלום... קשה לי להאמין שזה תופעת לואי, גם לא שמעתי על אזהרות בנושא
 
אם כך - יש לי השלמה לשאלה

וספורטי- אודה לך אם תעביר גם אותה לדר' שוסיוב. האם ואיך ניתן למנוע היפואים. החולים ,ובמיוחד ההורים שאני בקשר איתם, לחוצים מאד ממצב של היפו במצב שהם נימצאים לבד ואין להם מודעות ל.. ושליטה על מה שקורה. לא פעם אני שומעת ביטויים "זו סכנת חיים" - האמנם? ואם כן, כאמור, איך ניתן למנוע. ואגב, האם יש איזשהו מכשיר (שעון?) שניתן לענוד ושיתריע לפני ירידה מסוכנת ברמת הסוכר? אם לא, זה רעיון לסטרטאפ. לא?!
 

sporTV

New member
../images/Emo101.gif בשם דר' שוסיוב

היפוגליקמיה זו תופעה מסוכנת שיש להתיחחס אליה ברצינות איני מכיר את התופעה של היפוגליקמיה בעקבות חיסון שפעת - אך יתכן והחיסון גרם לתחושת מחלה קלה שגרמה לחוסר תיאבון ובעקבותה היפוגליקמיה. הדרך להמנע מהיפו היא רמת חשד גבוהה ויש לבדוק גלוקוז מיד ובכל פעם שמרגישים רע חולשה או כל תחושה זרה!!! כלאמר לבדוק ולבדוק ולבדוק!!! יש בשוק סנסורים חדשים שבודקים רציף רמת גלוקוס ובעתיד הם יהיו עם משאבת אינסולין שתזריק לפי הצורך באופן רציף ומשתנה בהתאם לדרישות. הבעיה הטכנית העיקרית של הסנסורים הוא רמת יעילות נמוכה מדי לזהות היפו - אנימאמין שבעתיד הקרוב לא נשאר עם הבעיות האלה עד אז לבדוק שוב ושוב על כל חשד ויש לידע את הסביבה (מורים חברים לעבודה וכו). דר' דוד שוסיוב - מומחה מחלות ריאה ילדים ורופא במרפאת CF בבית חולים הדסה הר-הצופים.
 
היפוגליקמיה

ומה ניתן לעשות אם לא מרגישים את הירידה בסוכר . מצב שבו למעשה אדם שוקע ללא התרעה מוקדמת. אני יודעת שזה נשמע מוזר- אך כך זה מופיע כבר מספר פעמים.
 

sporTV

New member
אני אעביר את שאלתך לדר' שוסיוב

האם יש פרטים נוספים שהוא צריך לדעת בקשר לשאלתך? כלומר, האם הנחיתה של הסוכר בדם - מבלי שתהיה התרעה מוקדמת - מתרחשת בלילה? לאחר הזרקה? האם מתבצע ניטור סוכר שעתיים לאחר האוכל?....
 
למעלה