שאלה מחוץ לקונצנזוס - על אוכל

שאלה מחוץ לקונצנזוס - על אוכל

אז ככה: אנחנו לא מתקדמים לשום מקום עם הבקבוק. יובל לא מוכנה לקחת לא אוונט לא ביפרי ולא פלייטקס. בכפית הלך יחסית הכי טוב, אבל זה לא נראה לי ישים לאורך זמן. בולעת הרבה מאד אויר והכמות מחייבת המון כפיות לכל ארוחה - לא נצא מזה טוב. אז אתמול התיעצתי עם הרופא שלנו שמאד תומך בהנקה ואני מחשיבה את דעתו מאד, ושאלתי אותו מה דעתו אם נתחיל עכשיו ירקות (בטטה וכו' לאט לאט). המחשבה מאחורי הרעיון היא שככה יהיה קל יותר בכפית, וכיוון שאנחנו צריכים רק ארוחה אחת - אולי זה ימנע את הצורך בבקבוק לגמרי. ברור לי שזה לא פתרון מקובל, אבל אם נישאר בכל ירק לבד, למשך זמן כפול - נגיד שבוע שלם בטטה בלבד, אח"כ שבוע בטטה וגזר וכו' - נוכל להגיע ככה לגיל חצי שנה ואז להכין תערובות יותר מורכבות. היופי הוא שלא צריך בקבוק והכפית תהיה יעילה יותר. הפחד הוא שזה אולי מוקדם מידי. אני חוזרת לעבודה בעוד שבוע ויובל תהיה בת 4 ח' + 10 ימים אז. מה דעתכן? מוקדם מידי או פתרון יצירתי?

עמית@

New member
בלי קשר לפורום ../images/Emo8.gif

לדעתי- מעט מוקדם מדי, תמר לא לקחה (ולא לוקחת, עד היום) בקבוק, וכשאני לא הייתי בסביבה, היא פשוט צמה
כמובן שזה לא פתרון אני רק מספרת לך איך זה נראה אצלנו (ואל דאגה, היא השלימה את החסר היטב בלילות צמודי-ציצי) ניסיתם לתת חלב שאוב או תמ"ל בכפית? או להשקות אותה מכוס קטנה (כמו מכסה של בקבוק אוונט למשל) זה יכול לעבוד.

משוש30

New member
לדעתי זה לא נורא בכלל

נכון שהמלצות משרד הבריאות הן רק מגיל חצי שנה א-ב-ל...לכולנו התחילו לתת תוספות סביב גיל 3-4 חודשים ואני לא רואה שזה הזיק יותר מדי למישהו. לדעתי זה פתרון יצירתי ואם הרופא לא מתנגד למה לא. רק קחי בחשבון שהיא יכולה לסרב גם לאוכל מוצק בדיוק כמו לבקבוק ובדיוק מאותן הסיבות...

nubi

New member
אם כבר שאלת...

שי כבר שבוע וחצי אוכלת לצהריים מרק ירקות: גזר, דלעת, קישוא, תפו"א. היא בת חמישה חודשים. מצטערת, אני לא חושבת שעד גיל חצי שנה מספיק תמ"ל. היא לא יונקת ואני לא סומכת על זה שהיא מקבלת מספיק ויטמינים. מבחינת עיכול-נראה שזה הולך די בסדר (טפו, טפו, טפו
).

ענתש

New member
הייתי מתייעצת עם מומחה

אין לי שם בשבילך אבל בטח אפשר למצוא מישהו שמומחה לתזונת תינוקות... אני אומרת את זה כי יצא לי לקרוא השבוע חוזר של משרד הבריאות בנושא הנקה (דווקא עשוי ממש טוב) המסביר למה לא להתחיל מוצקים לפני גיל חצי שנה ושם כתוב שמעי התינוק דומה למסננת שיודעת לסנן את האוכל ולהעביר לדם רק תוצרים מפורכים למרכיביהם המאד מאד קטנים. רק מה ? כשנולדים הרשת הזו לא "מהודקת" ובעצם יש בה חורים גדולים יחסית ולאט לאט היא מתהדקת עד שהיא נהיית צפופה מאד (כמובן שלא באמת המעי מתהדק, אני פשוט ממשיכה עם אנלוגית הרשת...) וזה קורה בערך בגיל חצי שנה, כך שכל מזון שנכנס לגוף לפני גיל חצי שנה בעצם עלול לעבור לגוף בצורה פחות מפורקת ולכן לעורר אלרגיות שאולי לא היו מתעוררות אם היה עובר בצורה המפורקת יותר. לגבי סרבנות הבקבוק - רבות מאיתנו היו שם ואם אין ברירה אז הם בסוף אוכלים. בת של חברה שלי עשתה שביתות רעב במשך שבועיים ! היא היתה מחכה בעקשנות עד שאמא שלה תחזור הביתה ולא אוכלת כלום בין לבין (נגה עשתה לי את זה רק שלושה ימים לפני שנשברה) ואין מה לעשות - אף אחד עוד לא מת מרעב לפני צלחת מלאה (כאמרה הפולנית של חמותי) בסוף הם אוכלים מבקבוק כי זה מה יש. תהיי חזקה...

אנידס

New member
אישית הייתי מנסה עוד קצת, ישנם כמה

פתרונות שיכולים להתאים לתינוקות יונקים: למדלה יש בקבוק מיוחד להאכלה באצבע (קצת יקר אבל אולי יעבוד), ישנו גם בקבוק נוסף של מדלה, כרגע לא זוכרת את שמו שגם הוא יכול לפתור את הבעיה וכן ניסתם את הפטמה של פלייטקס? (לטעמי הוא מזכיר מאוד את הדבר האמיתי) אם אתת צריכה עוד מידע, את מוזמנת

למעלה