שאלה מטרידה לבעלות הנסיון

שפע

New member
שאלה מטרידה לבעלות הנסיון ../images/Emo12.gif

אני קוראת כאן אינפורמציות שונות, ומפליא שבמדינה כל-כך קטנה יש כל-כך הרבה גישות, סוגי מדיניות, התייחסויות של המוסדות המטפלים, עלויות וכו´. כמעט בכל בית-חולים יש גישה שונה. במקרה שלי, למשל, לא שמעתי אפילו על אפשרות לקבל איזושהי אינפורמציה כתובה על התורם, קיבלתי מידע מינימלי ביותר וגם על כך הייתי אמורה להיות אסירת תודה. בזמנו, נאמר לי ע"י האחראי על בנק הזרע כי האפשרות להמשיך ולקבל זרע מאותו תורם גם לילד נוסף - כלל אינה קיימת (!!!) אחרי שנתיים ביררתי שוב ונאמר לי כי "לפנים משורת הדין" נשאר מעט ואני חייבת להזדרז ולנסות שוב, לפני שתאבד לי ההזדמנות (לצד איומים חוזרים ונשנים ש"עליך להצליח הפעם - כי עוד מעט נגמר!" ...) התחושה היא כאילו נעשתה לי טובה ענקית ורק אח"כ שמעתי על בתי חולים בארץ שבהם הדבר קיים ומקובל ובכלל אין פה "גמילות חסדים" מצד מנהל בנק הזרע. האם יש מביניכן כאלה שיודעות מה המדיניות הרווחת והאם בכלל יש כזאת?
 

סביונה

New member
שפע היקרה

באיזה בית חולים טופלת ? האינפורמציה שמקבלים בכל הבנקים לגבי התורם היא זהה בסופו של דבר. אמנם בתל השומר רואים את זה בכתב ובמקומות אחרים מוסרים לך בעל פה, אך מה ההבדל בסופו של דבר ? בארה"ב יש בנקי זרע שמוסרים לך אפילו מכתב שהכין התורם על עצמו, אך כאן אין שום דבר כזה. אני לא מוצאת בעיה בכך. בואי נהיה ריאליות: כאן זה לא ארה"ב, אין הרבה תורמים, ומה כבר אפשר לגלות בסופו של דבר- שמדובר היה בסטודנט תפרן בן 21 ? (או יותר גרוע - גבר תפרן בן 30 שזה היה מקור פרנסתו מתישהו בעבר ?...) הרי סביר שגם מקצוע עוד לא היה לו כשתרם. (והבנתי שבתל השומר יש תורמים חיילים, כך סיפרו לי). לפני שנולד בני ביררתי עם עצמי עד כמה חשוב לי לדעת על "המורשת" הגנטית שלו, והגעתי למסקנה שגם כשהכרתי מישהו מבני זוגי בעבר - לקח ה-מ-ו-ן זמן עד ש"גיליתי" מי האדם שעומד מולי ומה התכונות שלו. ומה אם מתחתנים, נולד ילד, מתגרשים ומפתחים שנאה תהומית לבן הזוג לשעבר - בודאי שלא הופכים את הילד המשותף ל"פסול" רק משום שהתכונות שירש אולי כבר אינן אטרקטיביות יותר. אין הוראה מחייבת שלפיה על מנהל בנק זרע לשמור/לא לשמור עבורך זרע מאותו תורם גם לילד נוסף. באיכילוב - מיד לאחר שיש הריון - ד"ר יעבץ מציע לקנות X מנות לשמירה מראש לילד הבא. איני יודעת האם זו יוזמה מבורכת שלו או דבר שנהוג בעוד מקומות.
 
מהנסיון המועט שלי בבי"ח אסף הרופא

קיבלתי מעט מאד פרטים על התורם, ולמען האמת לא הוטרדתי מזה יותר מידי אף פעם. בסופו של דבר לא הלכתי לשם כדי למצוא את "הנסיך", ומה שהיה חשוב לי בעיקר זה תהליך הסינון שבבי"ח עושים לתורמים, ועל כל השאלות שלי בעניין הזה נעניתי בחפץ לב ובהתייחסות מאד נעימה. כיום, במבט לאחור, יכול להיות שהייתי מנסה לברר אפשרות שהתורם יעבור בדיקות גנטיות, על חשבוני, כי זה נראה לי הרבה הרבה יותר חשוב מאשר המקצוע שלו (ונאמר לי שמרבית התורמים אצלם הם בכלל סטודנטים...). לגבי מנות זרע נוספות, לצאצאים עתידיים, אז כבר בפגישה הראשונה, של פתיחת התיק, בשיחה עם הרופא הוא ציין בפני שאם אכנס להריון, כדאי לי מאד ל"שריין" מנות זרע נוספות של אותו תורם, למקרה שארצה בעתיד להרות פעם נוספת ועל מנת לשמור על התאמה גנטית בין הילדים. בשום שלב של התהליך לא הרגשתי פטרונות או התנשאות, וההפך הוא הנכון. וזה בסה"כ היה לפני שנה. יתכן שיש שוני בגישות ובהתייחסות בין בתי החולים השונים, ואני בחרתי ללכת ל"אסף הרופא" בגלל ששמעתי על היחס המאד נעים שלהם שם, וכשיקול משני, גם נוחות בהקשר של מקום עבודה וכו´. אגב, יש לך כוונות לפשוש/ית נוסף/ת?
 

שפע

New member
אני מנסה ... ../images/Emo8.gif

וכבר שנתיים וחצי שאני בטיפולים. אני מקווה שהפעם יצליח לי כי זו היתה ההזדמנות האחרונה מאותו תורם! ... לגבי הפרטים - אני חוששת שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב. כ´פטליסטית עם תעודות´ לא ביקשתי לדעת כלום. הרגשתי שהדברים איכשהו "מתכוונים" לי מלמעלה ולא משנה מי האיש (מלבד היותו בריא ושפוי). גם לא הרגשתי צורך לברור נתונים כמו ברשימה לסופר-מרקט. רק בחודש הרביעי להריון התקשרתי לשמוע קצת יותר ונהניתי מאוד ממה ששמעתי. מה שהפליא אותי אלו הגישות הכל-כך שונות ממקום למקום. בנוסף לכך, מה שאפילו קצת מכעיס אותי - זו העובדה שמחירי המנות, למשל, אינם אחידים ובעיקר-בעיקר האפשרות הנפלאה הזאת לשריין מנות מראש. במקרה שלי אמרו לי שלא קיים דבר כזה ואין על מה לדבר! ורק באיחור של שנתיים "הסכימו" לתת לי את מה שנשאר, תוך תחושה שעושים לי טובה ענקית ואני צריכה להיות אסירת תודה כל הזמן. מקוממת אותי הידיעה שכל מנהל בנק הזרע "הישר בעיניו יעשה" ואין מדיניות אחת מחייבת לכולם.
 
צודקת.. אני מזדהה עם כל מילה

אבל חוצמזה, שיהיה לך המון, אבל המון, בהצלחה עם הנסיון העכשווי, וגם אם לא ילך עם התורם הזה, אז בכל זאת...
 

שפע

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo140.gif

ואני מקווה לעדכן בקרוב (אם יהיה על מה ...)
 
למעלה