שאלה מטרידה מאוד

batelav

New member
שאלה מטרידה מאוד

עמית עבר ניתוח ברגל לפני חודשיים בערך וגובס, והיום הוא עם נעליים כל היום והמצב בסדר גמור הרגליים טפו טפו נראות יפה אני רוצה לציין שמהיום שהוא נולד הוא מכיר גבס ונעליים ונראה שהוא לא יודע להשתמש איתם וזה נורא מדאיג אותי טונוס השרירים שלו נמוך וכשאני מנסה לעמיד אותו הוא מקפל את הרגליים, רפלקס של תינוק שנולד. דר' בור שהיינו לפני שלושה שבועות בערך, לא המליץ על פיזוטרפיה וזה נראה שהוא צריך דחוף! אשמח לשמוע דעה נוספת ואם נתקלתם לילה טוב סמדר.

galitdror

New member
סמדי ומשה, חיזקו ואימצו, לצערנו...

לא מכירים את התופעה הזאת, אבל גם אצלנו לילד יש אצבעות מקופלות, טרם הוחלט מה לעשות, אין ספק שפיזיוטרפיה לא מזיקה אם היא לא מועילה. אצל יהונתן הפס ברגל לא נמחק וגם האצבעות לא משהו, אבל הוא עומד יפה והפיזיוטרפיה בהחלט מסייעת לו היום להשגת יציבות בכפות הרגליים וגם הולך די יפה בעזרת תפיסת חפצים. בהצלחה

איך זה שתמיד נדמה לי

שרק אושרי ותמיר גדלים וכל השאר ש"הכרתי" בבטן תמיד תינוקות? תמיד מפתיע אותי לקרא על תינוק, שמבחינתי רק נולד, כבר מתחיל ללכת
מזל טוב

פלדנקרייז!!!

באמת מאוד מאוד מאוד עוזר. תוכלי לקרא על זה באתר שלנו- הסיפור של אושרי. אורנית של לים לם גם תמיד תמיד ממליצה. תוכלי לפנות לאיילה - kashke במסר כדי לבדוק מי מטפל באזורכם. לפי מה שידוע לי הרפלקס של העמידה הוא באמת של תינוק שנולד אבל ממש עובר אחרי כמה ימים ובטח לא אמור להיות מדד למשהו בגיל כמה חודשים. באמת מאוד ממליצה פלדנקרייז. תריצי גם כאן חיפוש ותמצאי תשבוחות. אנחנו היינו עם אושרי גם בפיזיוטרפיה וגם בפלדנקרייז, אלו שני דברים שונים. בפלדנקרייז ממש מלמדים תנועות ומחזקים. אני בטוחה שבזכות הטיפול של המדריכה של אושרי הוא הצליח להתיישב, לזחול גחון וללכת. ממש ראיתי איך זה קורה כמו ספר פתוח. באמת אין מה לדאוג, צריך קצת לעבוד וזהו.

טאניוש

New member
תוכלי להזכיר בן כמה עמית?

לאון נעמד עם הנעליים בגיל 9 חודשים בערך, עד אז גם הוא קיפל רגליים כשניסו להעמיד אותו. הכל הוא עשה מאוחר- התיישב רק בגיל שנה, התחיל ללכת בגיל שנה וחמישה. עכשיו הוא עושה את כל מה שעושים ילדים בגילו. כדאי להתייעץ עם רופא התפתחות או לפחות רופא ילדים. יש דברים שלא קשורים בקלאב פוט (או קשורים חלקית- אצלינו אני בטוחה שהנעליים עיקבו אותו, אבל בטוחה לא פחות שלא רק הנעליים "אשמים").

batelav

New member
עוד שבועיים בן שנה!

וכן אני בטוחה שהנעליים והגבסים עיכבו לו את ההתפתחות הוא יושב כבר מגיל שבעה חודשיים בערך לכוחות עצמו ומגיע למצב של ישיבה גם לבד אבל כשאני מורידה לו את הנעליים בערב למשך שעה וחצי הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו כי הוא רגיל עם הנעליים, הרגליים שלו ממש חלשות. יש לי פגישה עם דר' בור ביום א'

טאניוש

New member
מתי יורידו לכם את שעות הנעליים?

כל עוד עמית 22-23 שעות ביום עם הנעליים אין לכם זמן לפיזיותרפיה. אנחנו התחלנו פיזיותרפיה רק כאשר ירדנו בשעות הנעליים, מאותו רגע הוא גם התחיל להדביק את הפערים, לכן אני אומרת שהנעליים בפירוש עיכבו אותו (זאת גם דעה של רופאת ילדים). אבל יש ילדים שעומדים עם הנעליים, זוחלים עם הנעליים ואפילו עושים כמה צעדים עם הנעליים, וילד שלי לא- לכן זה כנראה לא רק הנעליים, אולי הוא גם היה צריך יותר זמן. אורטופדים מודאגים בעיקר ממצב הרגל, ולכן הם לא כל כך מתייחסים לדאגות ושאלות לגבי התפתחות מוטורית כללית. לכן אני ממליצה לפנות לרופא ילדים/רופא התפתחות. בהצלחה ביום ראשון

batelav

New member
עוד חודש הוא יוריד אותם ונעבור

לשנת לילה למרות שבעלי ואני החלטנו להוריד לו את הנעליים ל6-8 שעות לכל היותר.ותודה.

למעלה