שאלה מטרידה

שאלה מטרידה

למה למען השם בסוף עונה שלישית כולם קוראים ללוק גרמי בנט'ם ? בעיתון הופיע ידיעה בשם המוזר הזה שהוא מת ואפילו וולט כשהוא מבקר את הארלי בבית משוגעים חוזר על השם ולא אומר גון לוק(וכשהוא רוצה להגיד את השם גון לוק הוא מזהיר אותו שלא יגיד מה שעורר בי אסוסיאציה לוולדרמוט ו"האיש שאין לנקוב בשמו מהארי פוטר") . חוץ מלמתוח אותנו כדי שלא נידע מי זה יש הסבר הגיוני? אהה ועוד דבר מה בעצם עשו האחרים על האי מה הייתה אותה מטרה שתמיד ככשאלו אותה לעיהם הם התחמקו עם תשובות משונות והייתה אם אני לא טועה אישה אפרו אמריקאית אחת שאפילו התאבדה בייריה ליד הבית של הרוסי עם תחנת המימסר כדי שלא תיאלץ לחשוף מידע על האחרים ...גם אם זכרוני לא בוגד בי הייתה אישה אחת מהניצולים שעזבה אותם והצטרפה לאחרים ופעם אחת כשנתקלו בה ושאלו אותה מה בעצם המטרה לשהם היא אמרה להם איזו תשובה מיסתורית על זה שהם לא בשלים לזה עדיין. כל אותה מטרה מיסתורית הייתה בעצם לציית למנהיג גייקוב ?

JohnLocke

New member
זו הייתה הזהות הבדוייה של לוק

שווידמור נתן לו (הרי הוא היה אמור למות בטיסה, לפי השקר של האושיאניק 6). לוק אמר לאושיאניק 6, כשניסה לשכנע אותם, ששמו הבדוי הוא ג'רמי בנתהם. לפעמים היה קצת היגיון כשקראו לו בנתהם באותו פרק (קייט אמרה "למה אתה מראה לי ידיעה בעיתון על 'המוות של ג'רמי בנתהם'") ולפעמים הדבר נעשה רק כדי שלא נדע מיהו אותו האיש (כשוולט אומר להארלי שבנתהם ביקר אותו).

sirpad

New member
וכמו יוצרי הסידרה גם אתה מתעלם

ממה שאתה לא יכול לענות עליו. הוא שאל שאלה טובה מאוד, מה היה הקטע הזה עם הכושית שהתאבדה, רק לא לספר? הדיסוננס הקוגנטיבי שלכם פה עובד שעות נוספות.

JohnLocke

New member
אני חייב לענות על כל השאלות?

עניתי על השאלה הזו כבר כמה פעמים, ולא היה לי זמן לחפש בארכיון את מה שכתבתי בעבר על גברת קלו. בכל מקרה, הנה משפט המפתח: BONNIE: Because Ben told us to. We were following orders. MIKHAIL: And you never asked why? BONNIE: No. Because I trust him. And I trust Jacob. And the minute I start questioning orders, this whole thing, everything that we're doing here falls apart. בקצרה, האחרים, כמו בכל כת, נאמנים למטרה שלהם ומוכנים למות למען המטרה שלהם, כך היה עם גברת קלו, שלא רצתה לחשוף את מיקום האחרים.

טיי 1

New member
../images/Emo6.gif הוא באמת לא *חייב* לענות לאף אחד

על שאלות... הוא לא הכתובת לשאלות. שלא תבין לא נכון - אני מאוד אנטי כל התשובות האלה שנפתרות כאן בפורום בהסברים אח"כ. אבל עדיין הוא לא זה ש*חייב* הסברים, והוא לא המייצג הרשמי של התסריטאים :) וג'ון לוק - הבעייה שלקחת על עצמך את תפקיד המסביר יותר מדי לעומק, ואנשים כבר רואים בך כאילו אתה זה ש"חייב" להם תשובות

sirpad

New member
אל תבינו אותי לא נכון

הוא לא חייב לי כלום, אבל כל עוד הוא טוען שהסדרה לא מלאה בחורים, הוא צריך לעמוד מאחורי הטענה שלו. אז הוא לא צריך לעשות את עבודתם של היוצרים, הוא בוחר במודע, כדי להשקיט את הדיסוננס הקוגנטיבי שלו, לצאת במסע הזה.

ליעד1977

New member
אני באמת לא מבין מה לא ברור בזה ..

ברור לחלוטין שהיא התאבדה מהסיבה שכתבת עמוס. מה ציפיתם ? שבדרך חזרה מיכאיל יסביר להם - דרך אגב, הכושית שיריתי בה ביקשה ממני לעשות את זה כי וגם כי וגם מפני ש.. ? ראבק אנשים.

sirpad

New member
עוד תסמין של הדיסוננס הקוגנטיבי

שתוקף בואו נודה, את כל מי שצפה בסידרה הזו במשך השנים האחרונות. חלק משכנעים את עצמם שאין חורים, ושהיוצרים סגרו את כל הפינות ה"חשובות". חלק כועסים על זה שלא מילאו חורים, כמוני. וחלק דוחקים סצינות בעיתיות אל מחוץ לתת מודע, כמוך.

ויש גם כאלה שהפכו למיסיונרים של האכזבה שלהם

שלא מסוגלים להבין שאפילו שהם לא נהנו (וזה ממש בסדר גמור) יש אחרים שנהנו ונהנו מאוד אפילו. והמיסיונרים האלה מגיעים לפורום הזה, ומנסים לשכנע כל אחד ואחת כמה שהסוף היה חרא, וכמה שהתסריטאים עשו מאיתנו צחוק, וכמה שבעצם אפילו שאני נהנתי לא היה לי ממה להנות כאן, ושאני בעצם תחת השפעת דיסוננס קוגניטיבי שמונע ממני להבין שאפילו שאני חושב שנהנתי - בעצם לא נהנתי. למה אני לא עסוק בלשכנע אותך כמה שהסוף היה מצויין על פי כל אמות המידה האפשריות ואתה (ושכמוך) רק מנסים לכנע את כולם פה שהם בעצם לא מבינים מהחיים שלהם ושאפילו שהם חושבים שהם נהנו - גם את זה הם לא מבינים והם בעצם לא נהנו. אני נהנתי נורא. אתה נורא לא נהנת. זהו יאללה.

ליעד1977

New member
לא הבנתי מה העניין הבעייתי בהתאבדות שלה ?

אישה פנאטית שלא רצתה לחשוף את המחבוא של אנשיה. תרחיש דומה קרה כמעט בכל סרט מתח סוג ז שרץ בלופים של ערוצי הסרטים של הוט. בחיי, אתם ממציאים תעלומות מכלום. זה כמו שאנשים היו בטוחים שיש איזה משמעות נסתרת לחברת ילדות של בן ליינוס. אנני הזאת. כאילו מה ? למה לעזאזל לכל דבר צריכה להיות משמעות כזאת מיוחדת ?

חשוב לציין...

שגם ג'ון לוק וגם ג'רמי בנתהם הם שמות של פילוסופים אנגליים ליברליים מהמאות ה-17-18.

למעלה