שאלה מיוחדת להורים

gils33

New member
שאלה מיוחדת להורים

אמנם השאלה מתייחסת לילדים קצת יותר גדולים אבל מעניין מה דעתכם בנדון. הילד/ה הגיעו ליום שמחתם וחתונתם,אין לכם אמצעים לעזור להם בתשלום חצי מהחתונה, האם תקחו הלוואה שאתם ביודעין כי ההלוואה הזו תכניס אותכם לברוך כלכלי לא פשוט אך יעזור להם מאוד? או שתסבירו כי אין באפשורתכם לעזור? האם זה משנה אם זה בן או בת? הפרמטר האחרון אומר שהמשפחה של הצד השני כן מסוגלת לתת חצי מהחתונה...

motior

Member
שאלה היפותטית

שמבחינתי תלויה במשתנים רבים, אבל לדעתי אין טעם להיכנס ל"ברוך כלכלי" בשביל ערב אחד - יהיה חשוב ככל שיהיה. (וזה ממש לא משנה אם זה בן או בת). בקיצור - הייתי עושר ככל יכולתי ואולי אפילו קצת מעבר, אבל לא מתאבד (כלכלית)

../images/Emo45.gif

ההורים שבוחרים לעזור - רק בהתאם ליכולת שלהם. הילדים יבינו, אנחנו הבנו (ההורים שלי עזרו יותר, זה לא מפחית בעיניי מההורים שלה). בנוסף זה גם תלוי בזוג שמתחתן. אני מכיר זוגות שסיימו חתונה עם חובות לא עלינו, וזוגות שסיימו ברווח נאה. הכלה לא צריכה להפגיז שמלת מעצבים ולנחות ממסוק על הדשא המלאכותי של אולמי בון-בון (ע"ע הגשש החיוור). החתן לא צריך להשוויץ בלימוזינה מושכרת באלפי שקלים. הזוג חייב לזכור שאחרי כמה שעות של שמחה מתחילים החיים האמיתיים (משכנתא, ילדים ושות'). אנחנו באופן אישי לא קפצנו מעל הפופיק. עשינו אירוע יפה ושמח בלי להשתגע. השקענו בדברים העיקריים: אוכל מצויין, די ג'יי תותח והרבה אלכוהול. פחות חשוב לי זיקוקים, מגנטים מצולמים, מלצרים מזמרים וכל החארטה הזה. עד היום שמעתי רק דברים טובים ואף תלונה אחת. זו דעתי האישית, אתם מוזמנים לחלוק עליה. בשביל זה יש פורום. ושנתראה רק בשמחות. אמן.

תראה, יש לי בת מצווה לבת השבוע

ואני משלמת חצי חצי עם אבא שלה - אז נתיחס לזה למרות שזה לא חתונה ואין פה 2 משפחות . אני מחנכת את הילדים שלי לעבוד באמצעים שיש לנו. לא לקחת הלוואה.לאבא שלה אמרתי שזה הסכום שאני יכולה לעמוד בו ושלא יחפש מקום יקר יותר או מפואר יותר כי אין באפשרותי לשלם יותר מהסכו שנקבתי. ואפילו מצאנו מקום לטעמנו ולטעמה של הילדה בפחות מהסכום. לא נכנסים לברוך כלכלי בשביל ארוע , לא משנה אם זה בן או בת.

אבל למה לעצור כאן?

אחרי החתונה הצד השני ייתן 1/2 דירה ואתם? תסתבכו עוד יותר ? כל אחד עוזר כפי יכולתו כשהוא יכול. צריך לשבת כולם ביחד, להסביר ולהמשיך הלאה. לא יאה להם? שיתנו רק מה שארתם מסוגלים לתת אגב עזרה היא לאו דוקא כספית. אצלנו חמותי עוזרת מאד עם גידול הילדים, שמרטפות קבלתם מבי"ס וכו' בעוד שאמא שלי שאין לה סבלנות ייתרה לילדים קטנים עוזרת בתחומים שהיא יכולה.

למעלה