שאלה- מין ולימפומה

המאסטרו

New member
שאלה- מין ולימפומה

חליתי בלימפומה נון-הודג'קינגס ואני עוברת טיפול כימותרפי מסוג macop-b. נמסר לי שכתוצאה מכך- בהפרשות שלי מצויים חומרים רעילים ועלי להיזהר שלא להעביר אותם לקרובים אלי ע"י שיעול, התעטשות וכד'. שאלתי היא כמה באמת זה רעיל? האם ברמה כזו שאסור להתנשק עם בעלי או לבצע פעילויות מיניות שונות? האם מותר לבצע אחד בשני מין אוראלי? האם החומרים מצויים גם בברטולין, כך שלא ניתן לקיים יחסי מין, כי הנוזלים שלי באים במגע עם עורו החשוף של בן זוגי (למרות הקונדום)? ומי מאיתנו בסיכון בעקבות זאת? האם אני בסיכון לחלות בזיהומים בעקבות פעילות מינית כלשהי כאשר ספירת הדם הלבנה נמוכה? תודה מראש על העזרה

היי מאסטרו

ברוכה הבאה לפורום. אני יודעת שהחומרים האלה של הכימו הם רעלים, אבל לא שמעתי משהו לגבי רעילות של תרופות כימותרפיות לאנשים שסביב החולה. אני לא מכירה את הקוקטייל שאת מקבלת אבל אם את יודעת מאיזה תרופות הוא מורכב, זה יתן את האפשרות להשיג יותר מידע. מה שאני יכולה להציע לך בינתיים זה לפנות לעליזה יפה, האחות האונקולוגית שבאגודה למלחמה בסרטן כדי לקבל יותר מידע לקבל הסיכון שבמגע עם אנשים אחרי קבלת טיפול וגם ייעוץ לגבי קיום יחסי מין בזמן הטיפולים. אני יודעת שזה עלול להיות לא נעים בגלל חוסר לחות ואגינלית ואולי גם לגרום לפציעה ודימום. בכל מקרה, את יכולה להתקשר אליה ל 03-5721616. תרגישי טוב גלי

מיליתו

New member
הפרשות

לפי מה שהסבירו לי, החומרים הכימיים נמצאים בגוף ובהפרשות כ 48 שעות לאחר סיום הטיפול. כך שהם יכולה לעבור רק בימי הטיפול ויומיים אח"כ. לגבי סיכוי לזיהומים, הוא אכן קיים כשספירת הדם נמוכה, ולכן בימים אלה הייתי נמנעת (אם בכלל יש כוח וחשק), בשאר הימים אין ממש בעיה.

למעלה