שאלה מכוונות טהורות

שאלה מכוונות טהורות

שלום לכולם. אני רק בזמן האחרון מתוודעת לכל העניין שיש בכלל דבר כזה ג'נדרקוייר, אז יכול להיות שאומר דברים שישמעו פוגעניים, תדעו מראש שזו בורות ולא כוונה רעה.
אין לי אחרים לשאול אז אני שואלת כאן, בלי שום מטרה להתריס או משהו כזה:
מה זה בדיוק הדבר הזה שהוא לא גבר ולא אישה? איך זה שונה מלהיות גם גבר וגם אישה?

ואני אספר קצת על עצמי (שלא תחשבו שרק באתי להתנפל
):
אני בחורה. היו לי פעמים בחיים שהרגשתי רצון להיות בן (בעיקר בילדות), וגם הייתי ממש טומבוי. לאט לאט זה דועך ואני משלימה באהבה עם נשיותי, למרות שאני רוצה דווקא ממקום שהוא לא צורך (כלומר אני לא מרגישה שאני לא אישה כמשהו קיומי), אלא מן בחירה, אפילו משחק - להיות לפעמים גם גבר. בכלל חורה לי שגידלו אותי להאמין (ועכשיו צריך להשתחרר מזה) שיש רק או גבר או אישה, כי לא תמיד אחד מהם מתאים למה שאני רוצה להיות. אני עדיין מתלבטת אם בזמנים שבהם אני יותר קרובה לצד הגברי שלי (שד"א אני תמיד חשבתי שלכל אחד יש צד כזה וצד כזה, אז כל אחד הוא בעצם ג'נדרקוויר, אולי פספסתי משהו) מה זה אומר עלי - האם אני עדיין אישה ציסג'נדרית רק שמחוברת יותר לצד הגברי שלי (בכל זאת נראה לי אני מסוגלת לנוע על הציר כיום רק מ-100% אישה ל-80% אישה ו-20% גבר אולי אולי אולי), או שאני באמת מסוגלת לשחק עם המגדר שלי למקומות גם קצת יותר פרועים.

אני יודעת לפי מה שקראתי עד כה בפורום שאצלכם\ן מדובר על אישיו של זהות וזה קשה ומכאיב רוב הזמן, אז אני מקווה שזה לא פוגע העובדה שאני רואה בזה יתרון- יכולת על שכזאת לא להיות כבול\ה למגדר מולד. אולי זה ישמח אתכם\ן שאני אומרת את זה? שזה יתרון ולא חסרון בעיני? שהייתי רוצה להצליח להיות קצת פחות "סטרייטית" בקטע הזה?

תוכלו להצליח לענות לשאלה שלי? אני יודעת שיהיה לי קשה להבין כי מעולם לא הרגשתי באופן חזק מאוד שאינני ציסג'נדרית, רק לעיתים רחוקות ורק באופן חלש מאוד\ אבל עדיין הייתי רוצה להבין.

לא הצלחתי להבין

מה בעצם את שואלת?
אם נח לך עם החווייה של עצמך כאישה, תמיד, אז את ציסג'נדרית.
אם את סובלת או לא נח לך לחיות עם עצמך כאישה, לפעמים או באחוזים
מסויימים, וגם לא כגבר, את לא אישה ולא גבר. אם לפעמים או באחוזים מסויימים נח לך
להיות גבר, את גם גבר וגם אישה.
אני מסכימה שיש בזה יתרון מסויים, אבל זה גם מקשה ומסבך מאוד את החיים, כמו שכבר ראית
כאן בסיפורים של אנשים וגם בין השורות.
אני יכולה לומר גם שזה לא ממש נשלט- לא אצלי לפחות, אני יכולה לרצות מאוד להתנהג כגבר,
המגדר הביולוגי שלי, אבל אני מוצאת את עצמי מתנהגת בצורה נשית מאוד וגם חושבת כאישה, בוודאי לא כגבר
בהרבה מצבים וזמנים. אז עם הזמן יש גם רצון להתאים את מי שאני בפנים לאיך שאני נתפס/ת בחוץ. כלומר,
זה לא רצון להיות בת, אני כבר חלקית בת, ואני רוצה שיראו מי אני באמת ויתייחסו אלי בהתאם,
מה שחשוב לכל אדם באשר הוא

ואת לא צריכה להתייחס ברגישות מוגזמת כזאת, דברי חופשי מה את רוצה

ESenJi

New member
התשובה ההומוריסטית שלי

קרה לך פעם שרצית ללכת לשירותים, אבל לא ממש היה לך ברור אם את צריכה ללכת לשירותי נשים או לשירותי גברים? להיות בי ג'נדר (שזה אומר להיות גם בן וגם בת) זה אומר שלפעמים אנחנו קצת מרמים את עצמנו כשאנחנו הולכים לשירותים לפי המין הביולוגי שלנו, כי בפנים אנחנו מרגישים שאנחנו המין השני. אבל זה לא תמיד ככה.
יש בי ג'נדרים שיכולים להעיד שהם מרגישים יותר כמו גבר או יותר כמו אישה (בלי קשר למה המין הביולוגי שלהם), אבל באופן כללי בי ג'נדר תמיד ינוע בין שני המינים (בחלוקה כזו או אחרת של אחוזים) ולא ירגיש שלם עם שיוך רק לאחד מהם.
אצלי החלוקה היא פחות או יותר חצי חצי. מחצית מהזמן אני מרגיש כמו בן ומחצית מהזמן אני מרגיש כמו בחורה.

זה לא עניין של בחירה, והרבה פעמים כשמנסים לבחור זה פשוט לא הולך.
לדעתי, אם את רואה את זה כיתרון ומנסה לחוות את המין הנגדי יותר בתור משחק, זה אומר שיש לך אחלה דמיון שבעולם ופתיחות מחשבתית. יכול להיות שזה מעיד על משהו עמוק יותר - על היותך בי ג'נדר באמת שרק מתחילה להבין את זה - אבל יכול להיות שלא.

באופן כללי, יצא לי לשמוע מהרבה אנשים שאינם חלק מהקהילה, שזה נראה להם כמו יתרון מטורף. במובנים מסוימים זה גם די נכון - יותר קל להתחבר ולהבין את שני המינים ולקבל השקפה רחבה יותר על העולם. אבל ככלל - זה ממש לא פשוט ולא כיף להיות "תקוע" באמצע, אם לא יודעים לקבל את זה באהבה ולהשלים עם המצב הזה. וגם כשיודעים, זה עדיין לא תמיד קל.

היום, זה די באופנה "לא להיות סטרייט". לא בהכרח אופנה טובה או רעה, אבל בהחלט סוג של אופנה. "לא להיות סטרייט" נתפס בדרך כלל כמישהו בעל אומץ או עמדה מסוימת, ולפעמים זה אפילו נתפס כאדם עם חוזק וחוסן או אדם עם "ערך נלווה" מעניין יותר. פעם להגיד למישהי שהיא "בראש של בנים" (או להפך) היה קצת קללה או ניסיון להשפיל. היום, זה סוג של מחמאה.

אז יכול להיות שבגלל שהקהילה הגאה ביססה את הנוכחות שלה והתחילה ליצור לעצמה סטיגמות חיוביות על פני הסטיגמות השליליות (לא בהכרח באופן גורף, אבל באופן קיים ומודע) - זה נראה מסקרן. זה "עולם חדש" שרבים לא הכירו לפני כן, וזה באמת מעניין.

אז לדעתי תני דרור למחשבות שלך ולצורך או הרצון שלך לנסות דרך "משחק" את היכולת לנסות ולהבין את התחום הזה לעומק. דרך מעולה לעשות את זה היא למצוא "שותף לפשע" - מישהו שיש לו דמיון פרוע בעצמו, ולנסות לשחק במשחקי תפקידים וליצור דרכן עלילות.

למשל, את תהיי הספן העייף שחזר ממסעות רבים לאחר שנים אל ביתו ההרוס, והשותף לפשע שלך יהיה (או תהיה) אשת הייטק ממולחת שלא מצליחה למצוא אהבה. כל אחד מכם יכנס לדמות ותנסו לחוות סיטואציות מצחיקות, מרגשות, ואפילו סתמיות באמצעות הדמויות הללו, כשהפואנטה היא שכל אחד יגלם דמות ששונה במינה ממינו הביולוגי.

זה יהיה כיף ומעניין, וזה גם יכניס אותך קצת יותר לתחושה ה"אמיתית".
אפשר גם סתם לשבת למשחק קלפים ולהחליט שכל אחד פונה לצורך המשחק לשני בלשון המין ההפוך למין הביולוגי שלו.
אני אומר את הדברים האלה מניסיון - זה כיף לא נורמלי, וזה יכול אולי פתאום להפיל לך אסימונים כלשהם על עצמך - לסגור לך את הזהות הציסג'נדרית או לתת לך להבין על עצמך שאולי את יותר לכיוון הג'נדרקוויר באחת מהגדרותיו.

זאת דעתי בכל אופן, מקווה שהצלחתי לעזור :)

ליזי133

New member
תודה! נשמע ממש נחמד

דברים כאלה בדרך של משחק, גם שאני כן ג'נדרקוויר, עדיין נשמע נחמד, כמשחק

lily kane

New member
דבר ראשון

אחלה על הפתיחות ולמרות הפחד לבוא ולשאול
דבר שני אחלה על הרגישות והאמירה שאת מוכנה ללמוד זה לגמרי לא מובן מראש ואני מעריך את זה.

אישית אחת הנשים היותר מעניינות שהכרתי בחיי מגדירה את עצמה עדיין איפשהו בין ג'נדר פאק לאישה, עם יותר נטייה לאישה.

היא אוהבת פעמים רבות להתלבש בצורה שמתטשטשת גבולות והכי היא מרוצה כשאנשים שקועים במחשבה של רגע זה בן או בת עליה, היא לא עושה את זה מתוך חוסר נוחות עם המגדר הנשי, אלא מתוך הנאה צרופה בשבירת הגבולות החברתיים ,משחקיות ותאטרליות. זה מה שעושה לה טוב לקום בבוקר.

לעומתה יש אותי שאני מרגיש איפשהו "תקוע" בין המגדרים, אני מרגיש שזה בא ממקום שהוא פחות משחק ויותר מעיין אי הצלחה לקיבוע במגדר אחד ובמיוחד במגדר הבילוגי שלי למרות לחצים בלתי אפשריים מהסביבה כי זה פשוט לא אני.

יש יותר מצורה ודרך אחת להיות ג'נדר קוייר בטח שיותר משתיים ,מותר לך לחפש להתבלבל, לשחק, לערוך ניסוים, להחליט שאת כן, להחליט שאת לא, להחליט שלא להחליט בכלל וכמובן לכתוב ולקבל כאן את כל התמיכה שבעולם.

snoopytush

New member
העלית נקודה חשובה מאוד לילי

הקטגוריה של ג'נדרפאק. האנשים שאוהבים לשחק עם המגדרים אך
לא בהכרח מתוך חוסר נוחות מלאה עם המגדר שלהם אלא יותר
בכיוון של שבירת גבולות ומוסכמות וטשטושם

תודה לכל מי שהגיב/ה לי

אני אחדד את השאלה כי אולי פשוט לא הבנתי את התשובות ואולי לא הבנתם/ן אותי נכון:

השאלה המקורית (לפני החפירה על עצמי והכל
) הייתה מה זה בדיוק אומר להיות לא גבר ולא אישה, והאם זה שונה מלהיות גם גבר וגם אישה ביחד? ואם זה שונה אז כמה שאפשר במדויק איך שונה... אני מנסה להכיר כאן מושגים שהם חדשים לי.

לגבי כל הדברים האחרים שאמרתי היו לכן/ם תשובות מדהימות שלמדתי מהן המון, תודה

אסור3

New member
מנסה לענות..

אני לא ממש בטוח מה זה גבר ואישה.
כלומר, אני מסוגל להבדיל זכר ונקבה, אני יודע מהן הציפיות ממינו של אדם.
אבל אני לא מבין את הקישור של הציפיות מנקבה לשיוכה כאישה.
את עצם זה שאדם בעל חזה נשי אמור להיות X.Y.Z או לפחות חלקם.

אז אני לא ממש יודעת מה זה אומר להיות אישה, כי אין לי הבנה של מה זה אישה מעבר לציפיות של אחרימות שאני לא תמיד עומד/ רוצה לעמוד בהן.

אי אפשר ממש לומר שאני עיור מגדרית/מינית, גם לי יש ציפיות והנחות מאחרימות (בכל מיני תחומים) אבל אני כן מנסה להתפכח מזה, וזה קשה, ולפעמים לא בא לי.

both

New member
נראה לי

שמי שמרגיש שאינו גבר או אישה, זה אדם שמרגיש שהוא/היא לא לגמרי אישה ולא לגמרי גבר ולכן לא ממש מזדהה עם אחד מהם או שניהם.
חלק מהג'נדרקווירים מרגישים כאילו יש בהם גם גבר וגם אישה (כמו אלה שהם בייג'נדר) וזה יכול להתבטא בהיותם/ן חצי מהזמן אישה וחצי גבר או באחוזים משתנים בין השניים. אחרים מרגישים כאילו החלק הנשי שבהם הוא לא לגמרי אישה והצד הגברי לא ממש גבר ולכן אומרים לא גבר ולא אישה וייתכן אפילו שאלה שמזדהים כגבר וגם אישה לעיתים ימצאו עצמם מרגישים שהם לא ממש זה ולא ממש האחר.
כל העניין הזה קצת מסובך.

למעלה