שאלה- מכתב פיטורים מאולץ, עבירה על החוק?
אימי עובדת למעלה משלוש שנים במקום מסויים בעיר.
בתקופה האחרונה מצבו של אביה מדרדר.
יחד עם בריאות אביה גם היא נמצאת במצב רגיש ופגיע.
יוצא מצב בו היא זקוקה ללכת מספר פעמים בשבוע כדי לסדר ענייני ניירת למול המוסדות ולבקרו.
נראה כי עד שיסתדר ההליך תצטרך להמשיך בריצות הללו ולדאוג לו עד שהכל יסתדר.
לעבודה היא מגיעה בכל מקרה כרגע כשלוש פעמים בשבוע.
למעסיק לא מתאים מספר ההיעדרויות שלה ונראה כי הוא כועס (ובצדק, פחות עובדת).
אני רוצה לציין שהמשרה שלה היא חלקית ומשמרות. בהתחלה היו קוראים לה פעם פעמיים בשבוע בלי לתת דין וחשבון, ועכשיו כשיש עבודה הם זקוקים לה יותר, אך מצבה אינו מאפשר.
המנהל כנראה לא מעוניין לפטר אותה, להיות אדם הגון ולשלם את הפיצויים המגיעים לה.
נשלחה עובדת לאיים עליה שיתבעו אותה אם לא תכתוב שהיא מעוניינת להתפטר, נזרקו איומים נוספים ואימי כתבה מכתב מאולץ שברצונה להתפטר.
מיותר לציין שאימי מעוניינת להמשיך בעבודתה. אומר יותר מזה - היא זקוקה לעבודה הזו. אך איננה יכולה לתת כרגע משמרות לאורך כל השבוע- מה שמלחתכילה בכלל לא סוכם.
אני זועמת, רותחת מכעס.
אחרי וויכוח איתה על טיפשותה ותמימותה יש בי הרצון ללכת למקום עבודתה ולצרוח על כולם.
הם ניצלו את חולשתה, את תמימותה ואני מלאת כעס עליהם.
אני מעוניינת לפנות לעו"ד, אך לפני זה אתייעץ עם חברים ועל הדרך פונה לחברי הפורום. האם הצדק והחוק לצידי?
האם מישהו נתקל במקרה דומה ויכול לספר לי פה או בפרטי?
רוצה להוסיף שאין לי איך להוכיח שאכן איימו על אימי בתביעה חוץ ממילתה שלה (וגם מצלמות האבטחה בעבודה במידה ויש סאונד וניתן לשמוע)
אך אני בטוחה שאיננה משקרת מהסיבה הפשוטה שהיא זקוקה לעבודה.
אם המנהל מעוניין לפטר אותה, שיעשה זאת כדת וכדין ולא בעורמה.
+כותבת את השיחה בעוד פורומים נוספים להתייעצות+
מחכה לתגובתכם הכנה
אימי עובדת למעלה משלוש שנים במקום מסויים בעיר.
בתקופה האחרונה מצבו של אביה מדרדר.
יחד עם בריאות אביה גם היא נמצאת במצב רגיש ופגיע.
יוצא מצב בו היא זקוקה ללכת מספר פעמים בשבוע כדי לסדר ענייני ניירת למול המוסדות ולבקרו.
נראה כי עד שיסתדר ההליך תצטרך להמשיך בריצות הללו ולדאוג לו עד שהכל יסתדר.
לעבודה היא מגיעה בכל מקרה כרגע כשלוש פעמים בשבוע.
למעסיק לא מתאים מספר ההיעדרויות שלה ונראה כי הוא כועס (ובצדק, פחות עובדת).
אני רוצה לציין שהמשרה שלה היא חלקית ומשמרות. בהתחלה היו קוראים לה פעם פעמיים בשבוע בלי לתת דין וחשבון, ועכשיו כשיש עבודה הם זקוקים לה יותר, אך מצבה אינו מאפשר.
המנהל כנראה לא מעוניין לפטר אותה, להיות אדם הגון ולשלם את הפיצויים המגיעים לה.
נשלחה עובדת לאיים עליה שיתבעו אותה אם לא תכתוב שהיא מעוניינת להתפטר, נזרקו איומים נוספים ואימי כתבה מכתב מאולץ שברצונה להתפטר.
מיותר לציין שאימי מעוניינת להמשיך בעבודתה. אומר יותר מזה - היא זקוקה לעבודה הזו. אך איננה יכולה לתת כרגע משמרות לאורך כל השבוע- מה שמלחתכילה בכלל לא סוכם.
אני זועמת, רותחת מכעס.
אחרי וויכוח איתה על טיפשותה ותמימותה יש בי הרצון ללכת למקום עבודתה ולצרוח על כולם.
הם ניצלו את חולשתה, את תמימותה ואני מלאת כעס עליהם.
אני מעוניינת לפנות לעו"ד, אך לפני זה אתייעץ עם חברים ועל הדרך פונה לחברי הפורום. האם הצדק והחוק לצידי?
האם מישהו נתקל במקרה דומה ויכול לספר לי פה או בפרטי?
רוצה להוסיף שאין לי איך להוכיח שאכן איימו על אימי בתביעה חוץ ממילתה שלה (וגם מצלמות האבטחה בעבודה במידה ויש סאונד וניתן לשמוע)
אך אני בטוחה שאיננה משקרת מהסיבה הפשוטה שהיא זקוקה לעבודה.
אם המנהל מעוניין לפטר אותה, שיעשה זאת כדת וכדין ולא בעורמה.
+כותבת את השיחה בעוד פורומים נוספים להתייעצות+
מחכה לתגובתכם הכנה