שאלה ממישהי שטרם...

loola

New member
שאלה ממישהי שטרם...

שלום, אני עדיין לא בהריון, רק חושבים על זה... ויש לי שאלה כללית לגבי התקופה שלפני ההריון: האם יש משהו שמומלץ לקחת או לא לקחת? אני שואלת כי מוכר לי שיש כדורים מסויימים מחנויות טבע, שכתוב בתווית שלהם שאסור לקחת אותם 3 חודשים טרם הכניסה להריון. אז מה עוד, מלבד זה שכדאי להפסיק את הגלולות לפחות חודש מראש? שמעתי פעם שבעת הריון עדיף לא לצבוע שיער??? מישהי שמעה על כך? ואם כך אז מה לגבי צפרניים באקריל וכאלה? הקיצר מה מומלץ לא לעשות ולא להכניס גוף לפני הריון??? ומה עם ברזל? לוחקים את זה רק בעת ההריון או לפני כן?

tonti

New member
חומצה פולית כדאי לקחת.

ברזל נראה לי שכדאי לקחת רק אם חסר לך. חוץ מזה כדאי לעשות בדיקת נוגדנים לאדמת כדי לראות שאת מחוסנת. וקדימה לעבודה!

loola

New member
אופס! התכוונתי לחומצה פולית

האם לוקחים אותה רק בהריון או גם לפני כן? ואם כן כמה זמן מראש?

tonti

New member
אני אישית

לקחתי 10 חודשים מראש כי פשוט לקח לי זמן להכנס להריון. אני חושבת שההמלצה היא 3 חודשים לפני.

loola

New member
זה מה שחשבתי תודה!

כנראה שבילבתי גם את הרופא שלי בשאלה הזו כי בילבלתי חוצמה פולית עם ברזל. הוא אמר י אתמול שלוקחים רק בעת ההריון ואני זכרתי שבעבר הוא אמר לי שלוקחים 3 חודשים מראש זה כנראה בגלל הבלבול שלי בין שני הדברים. ועוד שאלה: האם חשוב שהרופא שמלווה אותי יהיה אותו אחד שמיילד בבית החולים שבו אלד? האם צריך או אפשר לבחור מראש היכן ללדת?

רצוי להחליט מראש איפה ללדת

לבדוק כמה מקומות, ולאחר שחלטת לעשות סיור בחדר הלידה, זה מקל קצת שאת יודעת מה קורה איפה. היום אין צורך להזמין מקום מראש, תשתדלי להגיע בזמן רגוע שתיכנסי מייד לחדר לידה

loola

New member
האם בחירת בית חולים תלויה במיקום

המגורים או שאפשר היכן שרוצים? ומה עם מקומות ללידה לתוך מיים?

למעלה