שאלה ממצטרפת חדשה

מצב
הנושא נעול.

sandrag

New member
שאלה ממצטרפת חדשה

שאלה ממצטרפת חדשה
שלום לכולן. אני מצטרפת חדשה. יש לי תאומות מקסימות בנות 3 מ IVF. ועכשיו החלטנו לעבוד על השלישי (רק אחד לא 2). אני מטופלת בתל-השומר. עיצבנו אותי קצת (הרבה) בבית חולים. התברר שהם עושים שיפוצים בחדר ניתוח לכן כל הטיפולים נידחו. ומתי טרחו להודיע לי כשהגעתי לאולטרסאונד ראשון במחזור לאחר שאני מקבל זריקות דקא כבר מה-7 לדצמבר. אז במקום להתחיל עם הגונל F ביום שבת דחו אותי להתחיל רק ב27.12 ולהמשיך עם הדקא כל הזמן הזה (עוד שבוע סתם). הבעיה שלי האם זה לא פוגע בהצלחת הטיפול. האם אני לא אמורה להתחיל אחרי המחזור או שזה לא משנה בכלל מתי אני מתחילה כל עוד אני לוקחת דקא.

ריניני

New member
היה לי משהו דומה

שאלה ממצטרפת חדשה
שלום לכולן. אני מצטרפת חדשה. יש לי תאומות מקסימות בנות 3 מ IVF. ועכשיו החלטנו לעבוד על השלישי (רק אחד לא 2). אני מטופלת בתל-השומר. עיצבנו אותי קצת (הרבה) בבית חולים. התברר שהם עושים שיפוצים בחדר ניתוח לכן כל הטיפולים נידחו. ומתי טרחו להודיע לי כשהגעתי לאולטרסאונד ראשון במחזור לאחר שאני מקבל זריקות דקא כבר מה-7 לדצמבר. אז במקום להתחיל עם הגונל F ביום שבת דחו אותי להתחיל רק ב27.12 ולהמשיך עם הדקא כל הזמן הזה (עוד שבוע סתם). הבעיה שלי האם זה לא פוגע בהצלחת הטיפול. האם אני לא אמורה להתחיל אחרי המחזור או שזה לא משנה בכלל מתי אני מתחילה כל עוד אני לוקחת דקא.
היה לי משהו דומה
בתקופת החגים - דחו לי את הגונל F כדי להימנע משאיבה בראש השנה. גם אני הייתי מוטרדת מהפגיעה בטיפול, אבל בסופו של דבר יצא שדווקא היו המון ביציות בוגרות ומצויינות, יותר מאשר בדרך כלל, ואפילו הצלחנו להקפיא עוברים (פעם שנייה בחיינו!). בקיצור, מהנסיון שלי - אין ממה לחשוש, פרט למיליון הזריקות שבדרך. בהצלחה!!

2שנילי

New member
שאלה: איך תדאגי לכך שזה יהיה אחד?

שאלה ממצטרפת חדשה
אני בדיוק באותו מצב, יש לנו תאומים בבית ועכשיו אני בדרך לטיפולים כדי להשיג הריון של אחד. אני רוצה לבקש החזרה של עובר אחד בלבד והרופא אמר שזכותי לעשות מה שאני רוצה, "אבל זה לא הגיוני". אשמח לשמוע מה את עושה...

ענתינה

New member
גם אותי מטרידה השאלה הזו..

אני בדיוק באותו מצב, יש לנו תאומים בבית ועכשיו אני בדרך לטיפולים כדי להשיג הריון של אחד. אני רוצה לבקש החזרה של עובר אחד בלבד והרופא אמר שזכותי לעשות מה שאני רוצה, "אבל זה לא הגיוני". אשמח לשמוע מה את עושה...
גם אותי מטרידה השאלה הזו..
יש לי תאומים בבית ,האם אפשר לבקש שיחזירו רק אחד? דרך אגב באיזן קופה את? התחלתי לברר על עלויות ןהחזרים.

sandrag

New member
רוצה רק אחד

רוצה רק אחד
נכון זה לא הגיוני להחזיר רק אחד. לכן נחזיר 2 ולא יותר. בפעם שנקלטו לי תאומות החזירו לי 4). בעלי אומר שבכל מקרה נעשה דילול.... אני רק מקווה שלא אצטרך לבחור ויקלט רק אחד. כבדרך אגב אני במכבי. מכבי זהב מממנת הכל כמו ילד ראשון אז אין שום בעיה. ממש לא עשו בעיות בכלום.

2שנילי

New member
אפשר לבקש להחזיר רק אחד

רוצה רק אחד
נכון זה לא הגיוני להחזיר רק אחד. לכן נחזיר 2 ולא יותר. בפעם שנקלטו לי תאומות החזירו לי 4). בעלי אומר שבכל מקרה נעשה דילול.... אני רק מקווה שלא אצטרך לבחור ויקלט רק אחד. כבדרך אגב אני במכבי. מכבי זהב מממנת הכל כמו ילד ראשון אז אין שום בעיה. ממש לא עשו בעיות בכלום.
אפשר לבקש להחזיר רק אחד
אני ממש לא מתכוונת לעבור דילול (עשיתי את זה בהריון הקודם...) לכן אני מעדיפה שיחזירו אחד (גם אם יש סיכוי גדול שזה לא יצליח). הרופא אמר לי שבעקרון, אני יכולה לבקש החזרה של עובר אחד בלבד, זו זכותי. אני שמחה לראות שאנחנו לא היחידים שחושבים על הריון נוסף אבל רק של אחד, אני לפעמים נשמעת לעצמי לא מוסרית בגלל זה..

זו לא שאלה של מוסריות, אלא בחירה

אפשר לבקש להחזיר רק אחד
אני ממש לא מתכוונת לעבור דילול (עשיתי את זה בהריון הקודם...) לכן אני מעדיפה שיחזירו אחד (גם אם יש סיכוי גדול שזה לא יצליח). הרופא אמר לי שבעקרון, אני יכולה לבקש החזרה של עובר אחד בלבד, זו זכותי. אני שמחה לראות שאנחנו לא היחידים שחושבים על הריון נוסף אבל רק של אחד, אני לפעמים נשמעת לעצמי לא מוסרית בגלל זה..
זו לא שאלה של מוסריות, אלא בחירה
אישית. עקבתי אחרי הדיון הקטן שנערך כאן, בעניין רב. כנראה אני יוצאת הדופן כאן. אני אמא לתאומות בנות 6 מהפרית מבחנה,ואנחנו החלטנו לקבל בברכה מה שיבוא, אחד או שניים . שלישיה כמובן לא בא בחשבון. ולכן בכל ההחזרות עד כה החזרנו 3 עוברים בתקווה שאחד או שניים יקלטו, מה שלצערי עדיין לא הצליח. בכל מקרה בהצלחה לכולן , והלוואי וכל אחת תקבל בדיוק את מה שהיא רוצה בהקדם

אל תדאגי. זה לא פוגע בטיפול בכלל!

שאלה ממצטרפת חדשה
אל תדאגי. זה לא פוגע בטיפול בכלל!

ברוכה המצטרפת, sandrag

שאלה ממצטרפת חדשה
ברוכה המצטרפת, sandrag
כמו שכבר כתבו לך, קורה שאילוצים טכניים שונים ומשונים - (מוצדקים יותר או פחות...) מכתיבים את מועד התחלת הטיפול. הדקא, שתפקידו לאפס את המערכת ההורמונלית משמש כאן בתפקיד כפול, ובמקרה שלך הוא נועד לשמור את ההורמונים על אש זערורית עד שיתאים לרופאים להתחיל. לא ידוע לי שזה יכול להזיק לטיפול, אבל כמובן שזה אומר להיות זמן ארוך יותר תחת השפעות הלוואי של הדקא, שאני מקווה מאוד שאת לא סובלת מהן יותר מדי. בכולופן, נשאר לך רק עוד יום אחד של קדא, אז הנה, זה כמעט נגמר. באשר לרצון שלך להריון עם עובר יחיד, אני בהחלט יכולה להבין. לפי הכינוי שלי את יכולה לראות שאני רציתי עוד 1 ולמרבה האירוניה זכיתי לראות לפני כשבועיים 3 שקי הריון ברחמי...
אכן, אחת הדרכים להבטיח שלא יהיה יותר מעובר אחד, היא לעמוד על כך שיוחזר רק עובר אחד, אבל המחיר הוא כמובן הקטנת הסיכויים בכל הפרייה והפרייה. מכיוון שמספר ההפריות שמאשרות קופות החולים הוא מוגבל, יש כאן מילכוד. כמובן שבסופו של דבר תחליטו בהתייעצות עם הרופא שלכם מה שמתאים לכם ביותר. שיהיה מאוד בהצלחה, ואנחנו כאן בשביל כל שאלה, תהייה, התייעצות, השתתפות וחיבוקים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה