שאלה ממש חשובההה רק למומחים

eyalib

New member
שאלה ממש חשובההה רק למומחים

טוב מי שלא יודע מזה אמולטורים זה תוכנה שבה אפשר להפעיל משחקי פלייסטישן במחשב סלי לקנות פלייסטישן השאלה שלי זה מאיפה אני יכול להוריד את זה אני יודע שיש בגופ אבל אני רוצה אומלטור פלייסטישן 2 האם זה גם פלייסטישן 2 מה שיש בגופ אם אתם לא יודעים או אם זה לא אז תגידו לי איפה אני יכול להוריד אומלטור כזה ומאיפה מורידים את המשחקים לאומלטור תנו לי כמה אתרים ובבקשה תענו לי מהר זה דחוף תודה רבה שלכם אייל

eyalib

New member
ביייייפפפפפ טעית בצורה לא יאמנת

הפסדת את כל כספך בטח שיש !!!!!! מה יש לך אתה לא גולש באינטרנט פשוט נמחק לי האתר ואני לא זוכר את הכתובת וסליחה אם הייתי גס רוח איתך שלכם אייל

mr-s

New member
נראה לי לקחת משהו

אמולטור יש לפס1 קוראים לו בלים (bleem!) לפס2 אין דבר כזה וגם אם היה היית צריך פנטיום 4 במהירות 6 גיגה עם 10 גיגה זכרון פנימי וכרטיס geforce5 כדי להריץ את המשחקים אז תמשיך לחלום או שתקנה פס2 או שתחכה משהו כמו 3 שנים

bryant

New member
הרשה לי לגחח

בחיים אבל ב-ח-י-י-י-י-י-י-י-י-י-ם הכונסולה הכי טובה לא תהיה יותר טובה מה-pc הכי טוב! עובדה, הכי קל להשוות זה האקס בוקס היוצא בקרוב: 64mb מאיץ גרפי(g-force), לי יש 64 מעבד 1.6ghz לי יש 1.4 אז מה אתה מבלבל בשכל?

mr-s

New member
אני לא יודע בן כמה אתה אבל

המחשב צריך הרבה יותר כוח מאשר קונסולה על מנת להציג את אותה רמה של משחקים הכל תלוי בארכיטקטורה של המחשב המחשב לא בנוי למשחקים כי עם לעבודות ולחישובים בעוד שקונסולה בנויה אך ורק למשחקים כך שאתה צריך להיות באמת חתיכת מטומטם או שאתה פשוט בן 14 לחשוב שה 64 מגה זיכרון של הכרטיס מסך שלך יתנו את אותם ביצועים במחשב כמו באקס בוקס. הייתי יכול לכתוב פה עמודים שלמים על ההבדלים בין מחשב חזק לבין קונסולה אבל אין לי כוח אפילו הדרימקאסט יותר חזק מהמחשב שלך (שזוהי קונסולה כבר ישנה שנתיים וחצי בשוק)

metal_slug

New member
האמת היא ששניכם טועים

ההשוואה בין מחשב לקונסולה היא באמת דבילית למדי, כי המחשב והקונסולה מבצעים דברים שונים לגמרי, והארכיטקטורה שלהם שונה לגמרי: מבנה זכרון שונה, מבנה מעבד שונה, וכו´. אבל להגיד שקונסולה חזקה יותר ממחשב היא לא פחות טעות, ובטח שלהגיד שדרימקאסט חזק יותר ממחשב. למען ההשוואה, תקחו משחקים שיצאו גם לקונסולות וגם למחשב, ותראו שעל המחשב הם רצים הרבה יותר טוב: אנריל טורנמנט על הדרימקסט רץ לאט יותר, והמפות שם הרבה יותר קטנות מאלה שעל המחשב, וגם הוציאו משם את הassault, כי לדרימקסט לא היה מספיק זכרון להחזיק מפות כאלה. אותו דבר למשחקים על קונסולות אחרות: rune רץ נורא על הפלייסטיישן 2, אבל הוא עובד מהר מאוד על משהו כמו פנטיום 600. ואגב, לאקס בוקס אין מעבד של 1400 מגה הרץ, יש לו מעבד של בערך 700. אבל שוב, כמות המגה הרצים לא משנה

metal_slug

New member
אז זהו, שלא

אין, לא היה, ובעתיד הקרוב גם לא יהיה. מה שאתה ראית זה מה שנקרא "fake emu", יענו זיוף

*גלעד*

New member
צר לי לאכזב אותך...

כרגע, לפחות במחשב הנמכר בימים אלה, אין שום דרך לדמות את הפלייסטיישן 2. הטובים מכולם הצליחו בקושי להביא לנו אמולטור של PSX1 בשם ePSXe אשר הוא האמולטור היחידי כיום שתומך בפלייסטיישן 1, וגם זה הוא עושה במאמץ רב. אנשים יגידו לך שהמחשב האישי טוב יותר מהפלייסטיישן 2, והם צודקים. מעבד הפלייסטיישן 2 חלש מאוד יחסית למעבד של המחשב החזק של היום. למחשבים כיום יש מעבדים של עד 2 ג´יגה הרץ וסביר להניח שזה ימשיך ויתפח גם מעבר לזה. מעבדים כאלה כבר יותר חזקים מהמעבדים של הפלייסטיישן 2, של ה Gamecube ושל ה XBox העתידי, פלוס מאיץ גראפי של NVidia הופך את המחשב למכונה עם כח שמכונות הטלויזיה יכולות רק לחלום עליו... אז למה לעזאזל אי אפשר להכין אמולטור לפלייסטיישן 2? ובכן, אנסה לענות על זה, אם בכלל קראת עד כה: מהירות ההעברה (ה-BUS) במחשב האישי מאוד איטית. אין לי פה מספרים כרגע, אבל אתה יכול לבדוק את זה. היא איטית. אולי כבר שמעת שהכרטיסים המדהימים של NVidia, חזקים ככל שהם נראים לך, יש להם פוטנציאל מדהים הרבה יותר ממה שאתה רואה בימים האלו. זוהי הסיבה שהחברה נותנת לך אפילו אחריות לשנתיים שהכרטיס לא ירד באיכות. הסיבה שאתה לא יכול לקבל את הפוטנציאל האמיתי היא בגלל מהירות הBUS, או במילים פשוטות, המהירות שמידע עובר מהמאיץ הגראפי שלך למעבד וכו´. אז מעבד מהיר יש לך, מאיץ גראפי מדהים יש לך, אבל הזמן שלוקח למידע לעבור ביניהם הוא איטי! בניגוד למחשב, מהירות ה-BUS בפלייסטיישן 2 היא מרשימה ביותר. אמנם לא מדהימה, אבל מרשימה יחסית למחשב. וכך גם יהיה בGamecube ובXBox. אז אמנם אין לפלייסטיישן 2 יותר מדי כח, אבל כרגע למחשב, עם כל כוחו ועוצמתו, אין שום אפשרות לחקות את הפלייסטיישן2! מדכא, לא? בשביל לסיים בצורה אופטימית, קראתי היום כתבה באתר MegaGames על שיתוף פעולה מתחזק והולך בין NVidia לAMD שעיקרו הוא העברת מידע מ א ו ד מהירה בין המעבד לבין המאיץ הגראפי. כמובן שמדובר בקנייה של לוח חדש לחלוטין עם מעבד חדש לחלוטין, ובמחיר ... מלחיץ לחלוטין, אבל לדעתי זוהי התחלה טובה! אם זה מעניין אותך, כנס לאתר MegaGames ותקרא קצת בעצמך.

metal_slug

New member
מה הקשר?

דבר ראשון, יש לפחות 4 אמולטורים *טובים* של הפלייסטיישן הראשון, חוץ מזה שהזכרת. ודבר שני, אמולציה של ps2 קשה לא בגלל מהירות ה bus של המחשב, אלא בגלל מבנה המעבד של ה ps2, כי יש לו מעבד של 128 ביט, והמעבדים של היום מעבדי 32 ביט, ובגלל זה קשה לדמות אותם על המחשב. בגלל זה בשביל להריץ אמולטור של נינטנדו 64 אתה צריך לפחות ג´יגה הרץ של פנטיום, למרות שהמעבד של הנינטנדו הוא בסך הכלל מאה מגה הרץ. אין שום קשר בין כמות המגה הרץ של המעבד, למהירות האמיתית שלו, זה מיתוס, עובדה, המאקינטוש האחרון יותר מהיר מהפנטיום 4 2 ג´יגה הרץ, למרות שהמעבד שלו הוא רק 875 מגה הרץ.

גיא טל

New member
נכון מאוד ו...

מחוץ מזה גם ה windows מאיט את המחשב בהרבה. לפלייסטיישן 2 אין מערכת הפעלה וזו עוד סיבה קטנה למה פלייסטיישן 2 הרבה יותר מהיר. עוד סיבה, זה שגם האמולטור מאיט את המחשב בהרבה(כי הוא מתרגם את השפה של הפלייסטיישן 2). לבן-דוד שלי יש שתי מחשבים, אחד ממש חזק והשני די חלש. המחשב שהוא די חלש יכול להפעיל משחקים שיצאו לפני שנה אבל משחקים לאמולטור של גיים בוי אדבנס הוא מפעיל לאט בגלל שהאמולטור מאיט את המחשב!

eyalib

New member
אמממממ בקיצור

הבנתי שמעתי אבללל בכלל לא שאלתי אתכם את זה כל מה שאני רוצה זה לינק לאומלטור של פלייסטישן 1 ואחרי זה אם אפשר גם לינק למשחקים של אומלטור פלייסטישן 1 תודה ותענו מהר

*גלעד*

New member
אתה בן אדם מאוד מיוחד.

אם תקרא שוב את מה שבאמת כתבת בהתחלה, הוא שביקשת אמולטור לפלייסטיישן 2! לא לPSX. אבל לפלייסטיישן 1, אתה יכול להכנס לאתר הזה. משחקים כבר אין לי מושג איפה להשיג.

*גלעד*

New member
טוב, אז ככה.

קודם כל, את האמולטור הראשון של הNinteno64 בשם UltraHLE, הפעלתי בצורה מושלמת על פנטיום 2 350Mhz. מה זה 128 ביט? יש לך מושג בכלל מה זה אומר? אם כן, אשמח לאיזשהו הסבר אם זה באמת מה שהופך את האמולציה לקריטית כל כך. אין עוד אמולטור לפלייסטיישן 1. יש עוד כמה בדיחות שמסתובבות להן ברשת, אבל כרגע רק ePSXe יכול באמת להריץ כמעט את כל המשחקים, ובצורה מושלמת. ביננו? הייתי מת שתהיה אפשרות לאמולטור של פלייסטיישן 2. אבל, מה לעשות, אי אפשר.

metal_slug

New member
שים לב: האמולטור הראשון

UHLE, וכבודו במקומו מונח, מריץ בצורה טובה 10 משחקים, ובגלל זה יכולת להפעיל אותו על מחשב חלש יחסית, כי הוא לא ביצע אמולציה מלאה של הנינטנדו 64. אמולטור כמו PJ64, שמריץ כמעט את רוב המשחקים על הנינטנדו, דורש משהו כמו פנטיום 800 עד ג´יגה הרץ, בשביל להריץ משחקים עדכניים. תאמין או לא, אבל כן יש לי מושג מה זה 128 ביט. 128 ביט קשור למבנה המעבד, לדרך שבה הוא שולח פקודות לרכיבי הקונסולה, ולמהירות הכללית שלו בכלל. המחשב הממוצע של היום, פנטיום לדוגמה, עובד בטכנולוגיה של 32 ביט. הפלייסטיישן 2 עובד ב128 ביט, דהיינו, הפקודות מערכת שלו שונות מאלה של המחשב הרגיל, ובגלל זה הרבה יותר קשה לדמות אותו, ובגלל זה צריך לעשות כל מיני workarounds בשביל לדמות את המעבד, מה שגוזל הרבה מאוד ממשאבי המחשב שעליו אתה מריץ את האמולטור. אמולטורים טובים של פלייסטיישן 1: connectix vgs, AdriPsx, FPSE

mr-s

New member
אני אנסה לסדר פה את הנושא הזה

טוב ממה שלמדתי בשנה הראשונה שלי באוניברסיטה מספר הביטים של המעבד תלוי בגודל האוגרים שלו זאת אומרת שמעבד 32 ביט יש אוגרים בגודל 32 ביט (ביט זוהי סיבית יחידת איכסון המידע ההקטנה ביותר) למעבד 128 ביט יש אוגרים בגודל 128 ביט. האוגרים משמשים מקום לאכסון מידע שעליו המעבד מבצע את ההפעולות שלו זאת אומרת שמעבד 128 ביט יכול לבצע עיבוד על כמות גדולה יותר של מידע מאשר מעבד 32 ביט בכל פעולת שעון שלו, מה שאומר שעם משתמשים בו נכון הוא יכול לגרום למערכת מסוימת לפעול מהר יותר גם עם מהירות שעון נמוכה יותר. ושוב כל זאת אם מנצלים נכון את המעבד לכן יהיה קשה מאוד לעשות אימולטור שיריץ משחקי פס2 וגם אם יהיה אחד כזה הוא ירוץ רק על מחשב מאוד חזק.

למעלה