כנראה לא הסברתי את עצמי כראוי
קודם כל, לא ידעתי שאת במסלול רקיע, שזה כבר דיי משנה את המצב. כמו כן, בנוגע ליתרונות והחסרונות, אני יכול להגיד שזה משתנה מאדם לאדם. אני מבין שאת ממש מתקשרת לחלק הטכני (לבנות, ליצור וכדומה), שזה כבר טוב. מהניסיון שלי, הנדסאי נותן לך הרבה רקע טכני (יותר לבנות דברים פשוטים, אך כמובן מעניינים כל איש מכונות). עם זאת, דיפלומת הנדסאי היא לא מה שבדרך כלל יעזור לך למצוא עבודה באזרחי (מסיפורים של חברים, ומחיפוש עבודות (אחרי השירות) בתעשיות היי-טק בעיתון "ידיעות אחרונות"). אני אישית, וגם אנשים נוספים היו ממליצים לעשות תואר ראשון אחרי הצבא ללא צורך בהנדסאי ולמצוא מקום עבודה כמו כל אזרח אחר. עם זאת, אם את מאוד מעוניינת להתעסק בתחום הזה בצבא, אז למה לא? אולי כדאי שתעשי את זה. עם כל הכבוד, דיפלומת הנדסאי דורשת הרבה עבודה והשקעה (לא כמו זו של תואר ראשון, אבל בטח יותר מזאת של תיכון), ואם את תוכלי לעמוד בזה ולקבל ציונים גבוהים (90+), אני בטוח שלא תהיה לך בעיה להגיע למקומות טובים בצבא(דרגים גבוהים בח"א או אפילו במקרה הטוב להיות פרויקטנטית או מהנדסת). למרות זאת, במקרה הגרוע את יכולה להשתבץ כטכנאית או מכונאית מטוסים\מזלטים\מלטים, שבאופן בסיסי לא כל כך קשור לחומר שלמדת, ובאותו מצב היו יכולים לקחת מלש"ב (שלא למדת מכונות) ולשבץ אותו לאותו מקום כמו שאת. כמו כן, אפשרות נוספת היא לעשות תואר ראשון אחרי הדיפלומה דרך הצבא, לזה צריך קב"א 52+ (לקצונה) וציונים של 85+ (ברוב המקרים). השיבוץ בדרך כלל כמהנדסת יהיה כמלווה\ת פרויקטים. שיבוץ כזה דורש בדרך כלל, מיומנות בפאור-פוינט וקצת עבודת בירוקרטיה (פחות התעסקות בחומר הטכני). על כל מקרה, צירפתי בקישורים למטה, את הפורום של עתודה (אקדמאית וטכנולוגית יחד) כדי שתוכלי לקבל יותר מידע וגם של קומונת רקיעה (לשמוע קצת חוויות). מקווה שעזרתי לך.