שאלה ממש חשובה

עדידית

New member
שאלה ממש חשובה ../images/Emo9.gif

אני צריכה את שמותיהם של מלכי/נשיאי/נסיכי המדינות הערביות שמסביב,וראשי התארגנויות הטרור. אודה לכם ממש אם תוכלו לתת לי את שמותיהם.

lior05

New member
ניסיון לענות על השאלה

ברשות הפלשתינית- היו"ר הו אבו מאזן (מחמוד עבאס) וראש הממשלה הוא אבו עלא. בסוריה- הנשיא הוא בשאר אל-אסד השייך לעדה העלוואית שמהווה מיעוט בסוריה. ירדן- המלה עבדאללה, שייך למשפחה ההאשמית. לבנון- הנשיא אמיל לחוד ראש הממשלה היה עד לפני שבוע כראמה אך הוא התפטר. מצרים- הנשיא חוסני מובארק. ראשי התארגנויות טרור: גדודי חללי אל אקצא- זכרייה זביידי. חמאס- אחרי החיבסול של יאסין ורנטיסי לא ברור מי מנהל שם את העניינים. החזית העממית- אחמד סעדאת (נעצר ע"י הרשות וכלוא ביריחו אך רבות ההשערות כי הוא ממשיך להנהיג את הארגון מהכלא. לארגון יש גם הנהגה שיושבת במדינות ערביות שונות. תוניסיה- הנשיא הוא זיין עבידין בן עלי. עיראק- איאד עלוואי- ראש ממשלה זמני- בבחירות שנערכו שם זכו השיעים ועילהם הוטלה המשימה להרכיב את הממשלה העיראקית.

Boogieman

New member
זכרייה זביידי

הוא לא ראש "חללי אל אקצא", במקרה הטוב הוא ראש קבוצה די קטנה של פעילים בשכם אבל זאת טעות נפוצה שנובעת מזה שהתקשורת בישראל החליטה להפוך אותו לסלבריטי. אני בכלל לא בטוח ש"חללי אל אקצא" זה בכלל ארגון במובן המקובל של המילה עם הירארכיה מסודרת וכו'.

lior05

New member
..

זכריה זביידי הוא מפקד הכוחות של גדודי חללי אל אקצא בג'נין. הארגון הוא ארגון קטן מאד שפועל בעיקר בג'נין, הארגון בעל זיקה לתנועת הפתח.

Boogieman

New member
צודק, ג'נין. אבל...

אני בספק אם זה באמת ארגון עם "כוחות" והרארכיה, אין מה לנפח את זה, מדובר בסך הכל בקבוצה של חמושים ולא בארגון ממש. לא במה שזביידי הוא "מפקדו" בכל אופן, אם תחת השם הזה יש עוד חמושים והם מאורגנים איכשהו אני לא יודע ומהתקשורת אי אפשר להבין הרבה.

roniway1

New member
חלד משעל הוא מנהיג החמאס

הנהגת החמאס בדמשק היא בעצם ההנהגה העיקרית של האירגון , והיא זו שנותנת את ההוראות לפיגועים לחמאס בעזה ובגדה. מנהיג החמאס פה הוא כנראה מחמוד א-זהאר.

אוהד11

New member
מנהיג הג'יהאד האיסלאמי הוא רמדאן

עבד אללה שלח והוא יושב בדמשק

למעלה