שאלה ממש חשובה!!!

sasuke girl

New member
שאלה ממש חשובה!!!

איך מים מזג אויר טוב וספר יכולים להפוך בנאדם למאושר????? אני חייבת תשובה לזה... תודה ^^

מחפש9

New member
אפשרות

ספר - נותן לאדם משהו לעסוק בו, להתמקד בו, ללמוד ממנו. מזג אורי טוב - איזון רגשי, וסביבה נטולת הסחות דעת של חום קור זיעה (בשביל לקרוא בספר). מים - לאזן את ההשפעה של הספר, ולהתחבר לעולם החומרי.

Heraclitus

New member
אממ... לשכב על ספסל בגינה עם ספר

טוב, מזג אוויר טוב וכוס מים?

hilabarak

New member
כל דבר יכול לגרום לאדם אושר

זה תלוי גם בתשוקות האישיות. זה שמטפס על הרים נהיה מאושר מטיפוס על הרים. זה שכותב ספרים נהיה מאושר מכתיבת הספר, המשורר מאושר מכתיבת השיר. והקוראים מאושרים מקריאת השירה או הספרות. יש דברים שה יותר כלליים ועושים את רוב האנשים מאושרים. כמו קריאת ספר, ים, בריכה, טיול בחיק הטבע וטיול לחו"ל ועוד כמה. אם במקרה שאלת, האם אדם יכול להסתפק בספר ומים כדי להיות מאושר. לדעתי התשובה היא שאושר הוא דבר יחסי. מהמקום שאני עומד בחיים יש הרבה יותר מה לעשות מאשר לקרוא ספר וללכת לים. יש אולי אנשים שמסתפקים בזה, אבל לדעתי אי אפשר להשוות את האושר שלהם לאלו שיש להם משפחה ועבודה ומימוש ונתינה. אף אחד לא יוכל להוכיח לכאן או לכאן, אבל יש דברים שאנשים פשוט יודעים.

iditpr

New member
בכיף, גם זו הנאה בחיים

גם סתם ישיבה בספסל, או האזנה למוסיקה בחדר או שתיית מים לרוויה הם הנאה לא? עדית פריאנטי

hilabarak

New member
כל דבר הוא פוטנציאל להנאה, אדם

אדם שפיתח יכולת מנטלית גבוהה יכול אפילו ליהנות מנסיעה בפקק אותה ינצל לאיזה סוג של מדיטציה. הבעייה מהניסיון שלי, שאנשים משתמשים ביכולת שלהם ליהנות מדברים כאלו או אחרים, כתירוץ לא לעשות דברים אחרים. למשל אדם שיש לו יכולת לשבת בבית ולהינות מסתם בטלה, עלול למצוא עצמו יושב כל שבת במשך כל השנה בבית בלי למצות ולעשות משהו אחר. מבחינתי לפחות הדיון איננו "ממה אפשר להפיק הנאה ?". כי לדעתי אפשר להפיק הנאה כמעט מכל עשייה. הדיון הוא האם האדם מאוזן בהנאות שלו. האם הוא לא מתמקד בהנאה הכי נוחה לו ומפספס את שאר הדברים שיש לעולם להציע. ואיזון אפשר לבחון ברמה הנורמטיבית, מהם אותם הנאות שיש לרוב האוכלוסיה, האם אני חד גוני ביחס לאדם הנורמלי שחי איתי באותה חברה (כמובן חילוני מול חילוני וחרדי מול חרדי).

newdoubt

New member
גם הנאה זה יחסי

יום אחד של בטלה - פשוט לא לעשות כלום - יכול להיות הנאה צרופה למי שמצוי בתקופה עמוסה ולחוצה במיוחד של עבודה. אותו יום יהיה סבל למי שנמצא אחרי חופשה ארוכה, ורק מצפה לרגע שיחזור לעבודה ולעשייה. החיים הם זרימה מתמדת, ולכן כל מקום וכל דבר שאנחנו מרגישים שנתקענו בו יהפוך לסבל - לא משנה מה זה - עבודה משעממת או בטלה ממושכת, הוללות או מערכת יחסים שלא מתפתחת לשום כוון. מהות הזרימה היא הצורך הבסיסי בשינויים מתמידים - גם בתוך מסגרות קבועות (שינוי תפקיד בעבודה, ילד נוסף במשפחה,וכו'). מקור ההנאה הוא בתחושת השינוי וההתפתחות, ולאו דווקא בפעילות עצמה. חישבו על כל פעילות שהיא הגורמת לכם הנאה - ותגלו שאם תחזרו עליה שוב ושוב באותה צורה ובאותו אופן - ההנאה תתפוגג ותעלם.

ורד לי

New member
היי לך

איך מים מזג אויר טוב וספר יכולים להפוך בנאדם למאושר????? לשאלתך הנישמעת לי ספקנית משהו ,,,אענה אם את עומדת לצאת לנופש ובו ים שמיים וסטלבט עם ספר טוב ,כשאת כאילו, דא ?,,,לא אוהבת את זה .! זה יכול להפוך את החופשה לההפך מאושר .סבל שיעמום,מכה,וכ'ו אך אם את זקוקה לחופשה הזאת ומתכננת את כל הדברים הטובים האלה ואוהבת אותם בלי קשר לחופשה. את תהייה בסופה של החופשה מאושרת מאד מאד.....

למעלה