שאלה ממש ממש קצרה...כולם לקרוא!!!!!

נירס123

New member
שאלה ממש ממש קצרה...כולם לקרוא!!!!!

אני בטוח שהרבה מאד אנשים חושבים כמוני... אבל, לא עדיף שישנו את השם של הפורום ל: "פורום בקשת תווים"?!?!?! כל הזמן יש פה בקשות למרות ש... גם אני ביקשתי כמה דברים... + עוד משהו: למרות שזה לא פורום חדש ויחסית אנחנו מכירים אחד את השני - או שלא...(אני למשל לא מכיר אף אחד)... אז אולי כל אחד יגיד את השם שלו, בן כמה הוא, כמה שנים הוא מנגן,מה הוא מנגן כרגע ואיזה פסנתר יש לו... (אלא אם כן אתם עצלנים ...) בנוסף מי שהקליט את עצמו מנגן מוזמן לשלוח קובץ... טוב אני אתחיל: קוראים לי ניר. אני בן 14. אני מנגן 4 שנים אבל לא ברצף לצערי כי ממש לא הייתי עקבי... יש לי פסנתר חשמלי מעאפן של רולנד שאני ממש שונא אותו... Roland HP-137 Digital Piano....איכסס.. כרגע אני מנגן כמה דברים: 1.Fur Elise... 2.Barcarolle (june) של צ'ייקובסקי 3.Love story?!?! והדבר שאני ממש רוצה לנגן זה Canon In D של ג'ון פצ'לבל או משהו כזה... דרך אגב אני חושב שאני ממש גרוע למרות שהמורה שלי לא חושב ככה... אני מתאמן יותר משעה ביום אבל לא ממש ברצף אני מחלק את זה... המורה שלי הוא ממש זקן ויש לציין - שהמורה של המורה שלי היה תלמיד של צ'ייקבוסקי...(מגניב הא?) טוב עכשיו תורכם? (מישהו היה צריך להחייות את הפורום לא? הוא נהיה כבר משעמם!!! יאלה דברו...

דניעל

New member
../images/Emo45.gifכל הכבוד על היוזמה!

אני יעל, בת 29 בספטמבר הקרוב (זקנת הפורום?) למדתי פסנתר שנתיים בתחילת בי"ס יסודי, ועוד שלוש שנים, עם מורה אחרת, בסוף התיכון. מאז ניגנתי בעיקר את היצירות האחרונות שלמדתי בסוף התיכון, ושירים ישראלים, בצורה חובבנית להחריד. אצל ההורים שלי ניגנתי על יאמהא (אל תישאלו איזה דגם, כי אין לי מושג), אחרי שהתחתנתי חיזרתי על הפתחים... וקיבלתי מפתח לאודיטוריום של בי"ס ממנהל ביה"ס כך שיכולתי לשמור על הגחלת מדי פעם (גם שם היה יאמהא). לפני כשלוש שנים שיכנעתי את השכנים בדלת ליד למכור לי פסנתר אהרבר (משהו גרמני או אוסטרי, כבר שכחתי) בן 95 בערך, לפני שהם עוברים דירה ("אתם לא מתכוונים להוריד את הדבר הזה שש קומות, מה?") הפסנתר היה במצב חיצוני מזעזע. קירצפתי ממנו ליכלוך של 95 שנה בערך (אךךך... האבק של וינה...), תיקנתי את מכסה תיבת התהודה התחתון (הוא היה נופל לי על הרגליים מדי פעם...), מכוון פסנתרים עשה לו טיפול 10,000, עברתי על השריטות שלו עם טוש שחור, ואחרי פוליטורה כהה שמרחתי לבד הוא קיבל צורה. בזכות הפורום הזה למדתי את המארש הטורקי של מוצארט, ועכשיו אני עובדת על הטוקטה ופוגה ב- D מינור (ככה?) של באך. לא בדיוק שועטת קדימה, אבל שומרת על כושר. לא יכולה להקליט את עצמי, בעיקר מפני שאני זייפנית כרונית, וחוץ מזה כי אין לי איך...

The Jone

New member
אווקיי

שמי גל, בן 17 עוד מעט. סך הכל אני מנגן 5 שנים אבל את ההתקדמות האמיתית עשיתי בשלוש שנים האחרונות - המשמעותיות ביותר מבחינות הנגינה שלי. יש לי פסנתר גרמני Schnider & shon נהדר שאני אוהב עד מאוד. להקליט את עצמי מנגן? אני יכול אבל לא על הפסנתר...יש לי אבל אורגנית זמינה ליד המחשב שאני יכול להקליט בה, אבל זה די מאפען. למרות שכבר הרבה זמן רציתי להקליט את עצמי...

utoo

New member
ובכן.......

אני מיכל כפי הנראה באמת זקנת הפורום (40 וכמה חודשים) . אני מנגנת טיפה יותר משנה יש לי פסנתר ימהה מדגם P2 (כן זו לא טעות). פסנתר בן 35 שנה בערך ביבוא מיוחד . מנגנת הרבה שירים ישראליים בעיקר שלמה ארצי שהמורה המוכשר שלי כותב לי עיבודים יפים (לא מגעילים כמו אלו שבחוברות של שמעון כהן) גם שירים של מתי כספי ויוני רכטר. מנגנת גם קצת ג'אז (מה לעשות המורה שלי הוא נגן ג'אז) וכמובן מוסיקה קלאסית. אני בתחילת דרכי (אומנם בגיל מאוחר מאוד) ומכיוון שאין לי כוונה להפוך את זה למקצוע אני מתקדמת בקצב שלי.זה אומר לפעמים 10 דקות אימוןביום ולפעמים שעה שעתיים תלוי בעבודה שלי. חוץ מזה הגשמתי את החלום שלי וביום הולדתי ה-40 ניגנתי את פור אליז (על שני חלקיו הראשונים). זהו בערך....................

Mr Peiser

New member
כבר אמרנו פעם שיש כאן מגיפה של גלים

לא?
טוב אז גם אני גל, בן 16 וקצת. מנגן כארבע שנים. כרגע אין לי ממש איך להקליט את עצמי ולהעביר למחשב...אווף
מה אני מנגן עכשיו? המורה שלי התחיל לעניין אותי בזמן האחרון ברגטיים וג'אז... אז אני מנגן עכשיו את ה maple leaf rag ו- fig leaf rag של ג'ופלין הגדול... החלום שלי (שאולי אני אגשים אותו) זה לנגן את ה raphsody in blue של גרישווין, המורה שלי אמר שיש עיבוד של היצירה הזאת לשני פסנתרים במקום לתזמורת ושאם אני ארצה אפשר יהיה לעבוד על זה.. וזה הכל... לילה טוב

four seasons

New member
לרגע חשבתי שאני זקן הפורום../images/Emo13.gif...

שמי מתי ואני בן 38 ממש אוטוטו ב1 ליולי, יש לי פסנתר רוסי רוסטוף דון, אני ממש ממש בהתחלה כ7 חודשים, כחמישה חודשים על אורגנית ואני ממש לא מנגן יצירות שלמות אלה חלקים ובעיקר מתרגל, משתדל שעה ביום.

dana19il

New member
היי.

שמי דנה, אני בת 19 וחצי (חיילת). לומדת פסנתר 10 שנים (8 שנים מהם באופן פרטי) כרגע במסגרת קונסרבטוריון (למרות הצבא). אני מנגנת בעיקר קלאסי, רג טיים אך גם מוסיקה מודרנית יותר (מייקל ניימן), אםטיוי, ישראלי וכו'. יש לי פסנתר "ימהה" לבן (3 שנים) ופסנתר רוסי ישן (10 שנים). המלחין האהוב עלייי הוא שופן. אני לומדת כרגע את הסונטה הפאתטית של בטהובן ופרלויד ופוגה בסי מזור של באך.

נירס123

New member
וואוו אז אני כאן הכי גרוע? חחחח

לא ידעתי שזה באמת יצליח חשבתי שאף אחד לא יענה... טוב תודה לכולם זה נחמד לקרוא על כל אחד... ולא ידעתי שמנהל הפורום הוא בן 16?!?! מגניב...

merafa

New member
שלום../images/Emo39.gif

קוראים לי מירב ואני חדשה פה... כבר כמה זמן אני קוראת את ההודעות פה בפורום אבל אף פעם לא יצא לי לענות. אז ככה.. אני בת 16, עוד מעט ואני מנגנת על פסנתר בערך 8 שנים. אני מנגנת רק קלאסי, לצערי, הייתי מאוד רוצה להתפתח בתחומים חדשים, כמו ג'אז וגם מוסיקה קלה. כרגע אני מנגנת: מנדלסון- רונדו קפריצ'יוזו מוצרט- סונטה ברה מז'ור שידרין (מלחין רוסי מודרני)- פוגטה נידמה לי אפ' 28.

shykedmi2

New member
המממ...

אוקיי, אז אני שי קדמי, כמו שהשם אומר. אני בן 18. אני מנגן כבר 8 שנים (בפועל כבר מעל 12, אבל זה כל כך נחשב - ולמרבה האירוניה, רציני ממש, אני מנגן 3 שנים). הפסנתר שיש לי הוא.... הממ.... YAMAHA C108, בצבע מייפל יפהפה. אני מאוהב בסאונד של יאמהה (וניגנתי כבר גם על STEINWAY'S, אז אני יודע על מה אני מדבר). אני לא אחליף את הפסנתר שלי לעולם. קשה למצוא פסנתר כל כך טוב באופן כללי. רק שלא כיוונתי אותו שנתיים, בגלל שלפני יותר משנה גיליתי שאנחנו עוברים דירה (עוד חודשיים), אז החלטתי לדחות את זה טיפה. תתפלאו מה שחוסר כיוון כביכול עושה לפתיחות של פסנתר. הגבוהים נשמעים כמו חלום. אני לא מנגן רק פסנתר, אלא גם מוסיקה קלה (וג'אז), מה שאומר שאני נדרש לכלי מקלדת אחרים. אז יש לי סינטיסייזר מעולה בבית, ROLAND XP-60, כנראה הסינטיסייזר הכי מעולה שיש. וקניתי גם HAMMOND לא מזמן, אורגן אגדי משנות ה-60 (כמובן, עם מגבר לזלי 770). עכשיו אני חוסך כסף בשביל לקנות כלים מוזרים נוספים. על הכוונת: מוג, פארפיסה, פנדר רודס, פרופט, מלוטרון, ועוד כמה דברים שבטח שכחתי. ייקח לי כמה עשורים, אבל בסוף זה יהיה. :) אה, ומה אני מנגן... אמממ.... עקרונית חזרתי ללמוד קלאסי אחרי שנתיים בג'אז (י' - י"א). מה אני מנגן עכשיו סונטה מס' 20 של בטהובן, "תמונה" של מנדלסון, פרלוד של מלחין רוסי, סונטינה של קלמנטי, ואינוונציה 14 של באך. אני ממש בהתחלה. עד עכשיו עבדתי איתה על טכניקה נכונה של פסנתרנים, שזו הסיבה העיקרית שבגללה הלכתי ללמוד קלאסי שוב. יצירות רק עכשיו התחלנו. קשה לחלק את הידיים לכל כך הרבה איזורים. :) לוקח זמן. ושוב דיברתי הרבה... :) צ'או

merafa

New member
תודה! ../images/Emo6.gif

אה, ושחכתי להוסיף שיש לי פסנתר ממש ממש ישן שכבר לא ניתן לכיוון, הוא בן 20 שנה בערך, וכבר אז הוא נקנה מיד שניה... האמת שאני אפילו לא יודעת מה הדגם שלו, אבל מה שבטוח, זה שלא נישאר לו הרבה זמן לחיות..
אני מאוד מקווה שאני יצליח כמה שיותר בקרוב להשיג כסף לפסנתר חדש ומשובח! אני עוד אחזור אליכם בקשר לזה

Mr Peiser

New member
כן מנהל הפורום בן 16 ../images/Emo8.gif

ואני חייב להודות שכשהקמתי את הפורום היו לנטע (המנהלת של הקהילות) קצת ספקות אם לתת לי את הניהול...אבל הצלחתי לשכנע אותה לתת לי תקופת ניסיון ולאחר חודש היא הסכימה שאמשיך לנהל.

אני אביב

בן 20, מהמרכז, לומד כשנתיים וחצי (התחלתי מאוחר, ככה זה
). אני מנגן ואוהב רק קלאסי (שופן ובטהובן האהובים עלי). אממ... היצירות שאני עובד עליהן עכשיו: קונצ'רטו מספר 1 של שופן, ותמונות בתערוכה של מסורגסקי. אם כבר הזכרנו פסנתרים - למירב: 20 שנה זה נחשב פסנתר צעיר
הפסנתר שלי (כנף שחור באורך 1.60 מטר, של חברת זיילר) בן לפחות 70, ואני לא חושב שאפילו הבן אדם שמכר לי אותו יודע כמה ידיים הוא כבר עבר... למרות שבזמן הקרוב אני אצטרך לעשות לו מה שנקרא רגולציה (מעין טיפול עשרת אלפים). מסתבר שאני ניגנתי עליו בשנתיים שיש לי אותו יותר ממה שניגנו עליו עד שהגיע אלי... פסנתרים, בעיקר הטובים והאמינים יותר, לא מתבלים כל כך מהר. כמובן, הם גם לא משתבחים עם הזמן, אבל הם בהחלט מחזיקים מעמד. הפסנתר של המורה שלי למשל (גם כן 70+) מחזיק כבר כמעט שנה שלמה את הכיוון שלו. בכל אופן, שיהיה לך ולכולם בהצלחה ובכיף

merafa

New member
באמת?!../images/Emo12.gif

לא ידעתי.. אם זה ככה, הוא בטח מההתחלה היה פסנתר לא הכי איכותי.. אבל גם צריך לציין שהוא עבר לפחות 15 העברות דירה + מעבר מחו"ל... זה בטח השפיע.. אולי אם זה ככה אני גם יכולה לעשות לו טיפול עשרת אלפים, אולי זה יעזור?... אתם יכולים לתת לי יותר פירוט, מה זה בדיוק טיפול עשרת אלפים, והאם מכוון פסנתרים יכול לעשות את זה או שיש מתמחה מיוחד בנושא? תודה:)

תלמיד של צייקובסקי. מגניב

והגניב אותי גם זה עם המקלדות (והשאיפות ל) המעניינות. אגב רגולציה, כל מכוון שאני הכרתי ידע לעשות את תהליך חיזוק הברגים והשיוף הזה. אני אגב בן 27 מנגן על המון כלים וביניהם פסנתר רוסי גדול לא רע בכלל. הכי אהבתי לנגן על סטנווינים וימאהות כנף שהיו בשפע במוסד שלמדתי בו או על פסנטישים, או על פציולי.

Bandersnatch

New member
הגיע תורי.. ../images/Emo13.gif

קודם כל ברוך הבא לפורום..
אז ככה, אני עוד מעט בן 17. למדתי במשך 5 שנים, עשיתי הפסקה של 3-4 שנים וחזרתי לנגן לבד. אני לא קלאסי אלא רק מוזיקה מודרנית, ג'אז/בלוז (מאוד מאוד בסיסי), רוק ישראלי, רוק בכלל, קצת פופ והעיקר דברים שלי (אילטורים על תבניות קבועות פחות או יותר על סולמות, מעברים וכו', מה שנשמע טוב
).. הרמה שלי בקלאסי וחומרים שהרוב כאן יודעים אני לא יודע משהו וגם לא מתמצא בהם כל כך
אני כאן מאז שהפורום נולד, קורא כל יום, יומיים או שלושה גג את ההודעות כאן ואני מקווה ש"זריקת המרץ" הזאת אינה זמנית אלא תתן לפורום פוש..
בהצלחה לכולם

ShishLick

New member
אנלוידע אם אני צריך לענות על זה...

בכל זאת, יש לי פה פז"ם של הודעה ורבע אבל אני אסף, בן 18 וכמה חודשים למדתי 4 שנים על אורגן, עשיתי הפסקה של בערך 5-6 שנים ולפני חצי שנה התחלתי ללמוד פסנתר אצל מורה. אני אוהב מוזיקה ישראלית מאוד מאוד, דברים כמו ברי סחרוף בעיקר :) אני אוהב גם רוק, אבל לא כבד מדי אני גם אוהב מוזיקה אלקטרונית, למשל אייר, וגם ניו אייג' כמו אניגמה. במוזיקה קלסית אני אוהב גם קצת, אבל לא ממש הרבה, אני מאוד אוהב את Moonlight Sonata. אני שוקל להחליף מורה, אבל כל זאת ועוד - בת'רד המיוחד שפתחתי... :)

למעלה