שאלה ממתחילה

אורנהש

New member
שאלה ממתחילה

שלום לכם, אני מורה למתמטיקה לכתות ו' והייתי רוצה להעביר שיעור בנושא זה כהעשרה לתלמידיי. באיזה צורות לדעתכם כדאי להתחיל,מבחינת ההדרגה ברמת הקושי וכן ההתלהבות של התלמידים מהצורה. תודה, אורנה

Senita Chiquita

New member
לאורנה,

קוראים לי גלי, ואני בכתה ו'. אני מתעסקת באוריגמי מאז כתה א', עכשיו קצת פחות מפעם. אני הייתי ממליצה לכתות ו' להתחיל עם משהו לא קשה מידי, וגם לא ברמה הכי קלה, ואולי גם אפשר להביא מדריכה שמלמדת אוריגמי שתעביר את השיעור.

Senita Chiquita

New member
אה ו....

העבודה הראשונה שעשיתי זה היה ברבור, לדעתי זה ברמה נמוכה מידי לכתה ו'. אני כמעט בטוחה שאם תבקשי פה בפורום קישורים להסברים של עבודות קלות יהיו הרבה שיעזרו...

ittaih

New member
תשובה (חלקית)

המקום שבו נפגשים מתמטיקה, אוריגמי והוראה לילדים מעסיק אותי הרבה מאוד לאחרונה (שלחתי לך גם מסר אישי). להתחלה, האובייקטים המועדפים עליי הם מודולריים פשוטים כדוגמת "כוכב נינג'ה", "תחתית מ-8 כוסות", "קובייה מ-6חלקים" של פול ג'קסון, "שלד יהלום" או "כוכב טבעת" של רוברט ניל, וכד'. לא אני הוא האיש שיכול להפנות אותך לאיפה מוצאים את הדגמים האלה ברשת (אחרים מוזמנים לעזור), אבל אשמח להיות לעזר בכל דרך אפשרית אחרת. בכל מקרה - בהצלחה!

billkarson

New member
מעט מן המעט...

יש בספר "קסמי אוריגמי" נושא העוסק בחלוקות של מספרי פרט (3,5,7,..) נראה לי שזה יכול להיות מעניין בשביל תלמידים. הוראות לצורות: כוכב קוביה מודולרית תיבת מדידה באליפסה הסגולה יש סרטון המדגים את הקיפול

למעלה