שאלה- מסגרת פנמיה למתבגר אספרגר?

שאלה- מסגרת פנמיה למתבגר אספרגר?

אני אב לילדת אספרגר בת 20. עקב מצוקה כלכלית קשה אנו מחפשים מסגרת פנמיתית למור. מור היא ילדה בתפקוד גבוה, אך עם קשיים רבים הנובעים מהתסמונת, הומלץ לנו על מכון סאמיט בירושלים, אך למרות התרשמות חיובית הן שלי והן של מור נדחתה ע"י המכון בנימוק שאינם ערוכים ומיועדים לטיפול בחולי אספרגר. אודה על כל המלצה אפשרית, כי המצב הכלכלי לחוץ ביותר ובסוף החודש אנחנו נמצא את עצמנו ללא קורת גג

Diana M

New member
כישורית

אני לא מכירה מוסדות הקולטים בוגרים אספרגריים בלבד (ספק אם ישנם כאלה בארץ), אך עצם העובדה שבתך זקוקה למסגרת מוגנת מלמדת על כך שאינה יכולה לתפקד באופן עצמאי בקהילה. מבלי לפרט את הגורמים לאי תפקודה, אני מעיזה להניח כי מסגרת כמו זו הפועלת בכישורית שבתפן תתאים לצרכיה. כישורית היא מסגרת מדהימה הקולטת אוכלוסיה מגיל 14-ועד בכלל. אישית, אני חייבת לציין שמסגרת זאת לא דומה לשום דבר אחר שאני מכירה במדינתנו הקטנה ודי לציין שמגיעים לשם אנשים בעלי צרכים מיוחדים מהעולם כולו. משמע מדובר במקום בעל סטנדרטים בין לאומיים גבוהים במיוחד. אלא מה..היות ואתה מציין כי קיימת בעיה כלכלית , אני חוששת שהמקום עלול שלא להתאים שכן עלות השהייה שם גבוהה ביותר. יחד עם זאת, מומלץ לברר האם קיים הסדר גם עבור מקרים מיוחדים. מצרפת מידע לגבי כישורית ומוסדות נוספים.

Diana M

New member
כישורית

אני לא מכירה מוסדות הקולטים בוגרים אספרגריים בלבד (ספק אם ישנם כאלה בארץ), אך עצם העובדה שבתך זקוקה למסגרת מוגנת מלמדת על כך שאינה יכולה לתפקד באופן עצמאי בקהילה. מבלי לפרט את הגורמים לאי תפקודה, אני מעיזה להניח כי מסגרת כמו זו הפועלת בכישורית שבתפן תתאים לצרכיה. כישורית היא מסגרת מדהימה הקולטת אוכלוסיה מגיל 14-ועד בכלל. אישית, אני חייבת לציין שמסגרת זאת לא דומה לשום דבר אחר שאני מכירה במדינתנו הקטנה ודי לציין שמגיעים לשם אנשים בעלי צרכים מיוחדים מהעולם כולו. משמע מדובר במקום בעל סטנדרטים בין לאומיים גבוהים במיוחד. אלא מה..היות ואתה מציין כי קיימת בעיה כלכלית , אני חוששת שהמקום עלול שלא להתאים שכן עלות השהייה שם גבוהה ביותר. יחד עם זאת, מומלץ לברר האם קיים הסדר גם עבור מקרים מיוחדים. מצרפת מידע לגבי כישורית ומוסדות נוספים.

תודה. אשמח להמלצות נוספות

אפנה לבדוק . בכל מקרה אשמח להפניות והמלצות נוספות למי שיש מנסיון או מידע אישי

האם

אין לכם המלצות נוספות? ידוע לי כבר שכנראה אין מקום מיוחד לאספרגר אבל האם יש מקומות שמוכנים ויכולים לקלוט אסםקרג? תודה

למעלה