שאלה מסובכת על שמאל, ימין וכלכלה+ תהיה כללית

שישוד

New member
שאלה מסובכת על שמאל, ימין וכלכלה+ תהיה כללית

כמובן שזה לא כולם אבל למה בגדול השמאל סוציאליסטי והליכוד קפיטליסטי , איך מפד"לניק מצביע למפלגה קפיטליסטית אם בציבור הדתי רובם ככולם כל כך קהילתיים ומלוכדים?, מה סותר בין יציאה מהשטחים ודיעות שמאלניות מאוד לבין קפיטליזם? מה זה הקשר הדוק והמשונה הזה בכל העולם לא רק בארץ בין דיעות לאומניות ניציות לבין קפיטליזם?, וכנ"ל לגבי השמאל מה הקשר בין מתינות מדינית לסוציאליזם? את הקשר בין ההמוניות השמאלנית נקרא לזה לבין ההומניות הסוציאליסטית אני יכול להבין ( לא שזה בהכרח עונה על הקשר בין המשאל לסוציאליזם), אבל האם הימין הוא קפיטליסט בגלל הניציות המדינית שלו, הניציות הזו מושלכת גם על הדעה הכלכלית?, הרי יש ח"כ ימנים שהם אנשים חביבים והומנים אז למה הם כל כך קפיטליסטים ? ולתהיה הכללית : במדינה כמו שלנו הסדר יום הוא תמיד בטחוני אז איזה אחדות אפשר לפתח סביב נושא חברתי?, למרות שההפגנות הם של ימין ושמאל ביחד בבחירות המפלגות הגדולות השולטות והמשפיעות ביותר נבחרות לפי קמפיין ביטחוני , אני מאוד מקווה שסדר יום חברתי יישאר לאורך זמן והדגש במחאה הזו זה ה"לאורך זמן" כי אנשים נוטים להתעייף והמציאות המשתנה משפיעה על סדר היום, חוץ מזה, לממשלות יש נטייה לתת פתרונות מבאסים מהסוג : תיהיה הפחתה במיסים של 10 אחוז לאורך 8 שנים שזה מסוג הפתרונות שגורמים לאנשים לחשוב שהושג משהו וזה מוציא להם את אנרגיות הזעם מהמפרשים והמחאה נרדמת שוב לעשר שנים, מקווה לטוב, יהיה שינוי בטוח, השאלה אם הוא באמת ישנה משהו

מתכNET

New member
ולכן אני שמאל-ציוני,תומך במדיניות סוציאליסטית

אבל גם בהתיישבות ביהודה ושומרון ואני שמח לשמוע אותך,כי שנים אני טוען שרוב המתנחלים הם שמאלנים! שמאל זה מדיניות כלכלית וחברתית אין שום קשר להתנחלויות.

the new L

New member
היסטורית, יש ליהודים סיבה טובה מאוד

להתנגד למפלגות שהן לאומיות וסוציאליסטיות, ואני מניח שזה ברור למה...

למעלה