שאלה מסוימת

שאלה מסוימת

היום רכשתי ספר שנקרא "בישול בריא" של מוניקה שהופיע ב1998 מאוחר יותר ארכוש את הספר הבישול הצמחוני שדפנה חברת הפורום המליצה עליו כשעיינתי בספר הזה קפצו לי כמה דברים.
שמעתי חלקית שמרגרינה לא מומלצת בכלל לשימוש ורק חמאה מומלץ אפשר לדעת מדוע חמאה מומלץ? והאם במתכונים המרובים שם שכתוב מרגרינה אפשר להחליף בחמאה? ומה ההבדל בטעם שלהם?
מה הקטע עם הסויה יש אומרים שזה טוב ויש אומרים שזה רע, האם ידוע לכם משהו על זה?
שמעתי פעם מאחות בכירה מסוימת שאמרה שבסוכר לבן שמים אקנומיקה האם היא צדקה, ושוב האם אפשר להחליף במתכונים שכתוב סוכר לבן בסוכר חום או איזה עוד סוכר כדאי להשתמש ומה הטעם שלהם? האם במתכונים שמופיעים בספר בישול בריא והספר הצמחוני אפשר להשתמש בתחליף סוכר כמו דיאטיפ מבלי לפגוע בטעם המקורי?
האם אפשר לבנות דיאטה צמחונית מהספר שיש לי? מתנצלת על ים השאלות
 
מספר תשובות

לא מכירה את הספר הנ"ל. מה שכן תחום התזונה התפתח לא מעט בכמעט עשור שעבר מאז ואולי כדאי לשקול דברים יותר מעודכנים. חמאה ומרגרינה - שתיהן לא מומלצות. מבין שתיהן כנראה שהנוראית פחות היא חמאה, אבל אם את יכולה להימנע עדיף להימנע משתיהן. יש היום מרגרינה ללא שומני טראנס, אבל כמה שידוע לי היא אינה לבישול או אפייה כך שזה לא רלוונטי. סוכר לבן ואקונומיקה - מעולם לא שמעתי על זה. נשמע לי כמו שטות גמורה מארץ השטויות. אפשר להחליף סוכר לבן בחום אם בא לך, אין למעשה הבדל בערך התזונתי וזה בעיקר עניין של טעם. (ההבדל בערכים זניח ביותר). אפשר להשתמש בתחליפי סוכר, בנוגע לטעם סוכרלוז לדעתי הוא המוצלח שבהם. (יש כמה מוצרים מבוססי סוכרלוז, לא זוכרת כרגע שמות ספציפיים ואבדוק לך בהמשך)
 
אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה

וכמעט ואין הבדל בטעם... וככה זה פחות מזיק. וכשמשתמשים בסוכר דייט מכל סוג חשוב מאוד לבדוק שכתוב עליו שהוא מתאים גם לבישול, הרבה מאוד סוכרי דייט מכילים אספרטיים שחוץ מזה שהוא מאוד לא בריא, כשמחממים אותו הוא הופך לרעל.
 
רק שני תיקונים

אין ראיות בבני אדם שאספרטיים הוא לא בריא (מה שנכון גם לגבי כל שאר הממתיקים המלאכותיים ע"י ה FDA אגב). אחרי חימום הוא פשוט מתפרק לחומר עם טעם מר ולכן לא כדאי לבשל איתו, אבל לא רעיל.
 

vanilla lace

New member
לגבי הקמח

שטות האקונומיקה, כנראה, מגיעה מתרגום חופשי (מידי...) מאנגלית לעברית. הקמח הוא מולבן, באנגלית נקרא "בליצ'ד" וכנראה שמכאן. לגבי החמאה- יש הבדל עצום בטעם, חמאה כ"כ טעימההה.... ומרגרינה אכן לא בריאה, שומן טראנס. לגבי הסוכר החום, יש בו מעט יותר מינרלים מאשר בסוכר לבן. עדיף לא להשתמש בתחליפי סוכר כי ערכו הקלורי לא בשמיים, ולדעתי לא שווה את טעם הלוואי. כל זה נכתב מידע אישי בלבד:)
 

TheFinalCut

New member
לגבי חמאה ומרגרינה

מרגרינה מורכבת משומנים מוקשים, שכוללים בין היתר שומני טראנס שכיום נחשבים כמסרטנים. ואילו חמאה מכילה כמות גבוהה של שומן רווי וכולסטרול, שניהם נחשבים לגורמים חשובים למחלות לב וכלי דם. אני לא זוכר כבר מה טעים יותר ומה פחות, כיוון שחמאה לא צרכתי כבר כ-5 שנים, ומרגרינה לפחות 3... אבל הרעיון הוא שלא רעיון טוב להפריז באף אחד מאלו.
 
יש ספרים רבים

לבישול צמחוני. ולפני הקניה כדאי לעיין בהם. . אבל היום אפשר למצוא יותר ברשת. בקשר לטעם: חמאה טעימה מאד. מרגרינה היא חיקוי. לא כל כך מוצלח. אני אוכל רק חמאה מזוככת, שהיא אולי פחות טעימה, אבל נחשבת לבעלת ערך דווקא לניקוי הגוף בשיטת האיור ודה. כמובן, לא להגזים.ואם אוכלים, כדאי פעם בשנה לבדוק כולסטרול בדם... בבנית תפריט אישי , כדאי מאד לקבל ייעוץ אישי פעם אחת. .
 
למעלה